Corona update: Hoe gaat het nu met mij?

Hoi! Een Corona update van mijn kant. En nee ik ga je niet vertellen over hoe het in ons land gaat met dit virus. Nee, meer even hoe het nu met mij is, nadat ik positief getest ben. Heb ik nog klachten? Is alles over? Heb ik nog een nasleep? In deze corona update lees je er alles over.

Positief getest

Het is alweer een maand geleden dat ik klachten kreeg en mij liet testen op Corona. Donderdag 10 december 2020 kreeg ik de uitslag ,wat ik al verwachtte,: positief.  (vrienden van ons waren ook positief getest en mijn vriend was de dag ervoor positief getest).

Ik schreef een artikel over hoe dat allemaal ging en waar ik allemaal last van had. Vooral: moe. Dat was ik echt heel erg. Ik maakte nachten van 11 uur en lag veel op de bank. Viel af en toe in slaap en rustte veel. Ook heb ik een paar dagen lichte koorts gehad en mijn lichaam deed zo veel pijn.

Dat hield gelukkig na 5 dagen op en de koorts ook. In de kerstvakantie knapte ik gelukkig wat op. Ik kon wat meer doen en ook langer achter de laptop wat doen. Wel sliep ik nog veel maar nu niet meer overdag.

Na twee dagen kerst gevierd te hebben, was ik wel weer erg moe. Ook met oud & nieuw was het een uitdaging om zo lang op te blijven en de twee dagen erna was ik best wel moe. In de vlogs zie je ook vooral momenten dat ik iets doe. De rustmomenten tussendoor laat ik niet zien.

Geen reuk en smaak

corona update
Is het zoet of zuur? Geen idee….

In de kerstvakantie verdwenen de meeste klachten gelukkig. Maar er kwam wel iets anders voor terug. Of beter gezegd: iets wat weg viel. Mijn reuk en smaak werden een stuk minder (check deze vlog om dat te zien). De eerste paar dagen rook ik echt niks en proeven was minimaal. Na een aantal dagen rook ik mijn parfum wel weer iets en proefde ik heel iets meer (als ik meerdere happen van iets nam, kwam er smaak).

Hoe is het nu – corona update-?

Hoe staat het er nu voor? Mijn energie is gelukkig weer wat hoger. Ik kan gewoon weer een hele dag wat doen zonder tussen elke activiteit te moeten rusten. Wel lig ik op tijd in bed. Nachten van 9/ 10 uur maak ik wel. Ik ben dan wel moe van de dag. Laatst was ik even 2 uurtjes naar school. Zo veel gehoord daar. Dan ben ik de volgende dag echt wel moe nog.

Mijn conditie is wel een stuk minder. Een stukje lopen en bij ons in de flat de trap op en af is een kleine uitdaging, maar dat ga ik weer opbouwen. Daarnaast is mijn kracht ook een stuk minder. Nu weet ik dat ik kippenkracht heb, zoals iedereen zegt.

Noem het nu dan maar kuikentjeskracht, haha. Boodschappen doen een kratje in de auto tillen. Dat lukt niet. Moeten we maar weer een soort van trainen.

Dan mijn reuk en smaak…. Die is nog wel een beetje weg. Het is niet meer zo erg als het was, maar moet wel meerdere happen nemen van iets voordat ik dat proef. Je kunt het een beetje vergelijken als je iets eet met je neus dicht. Dan proef je ook minder.

corona update

Voordelen dat je minder ruikt zijn er wel: de harde scheten van mijn vriend ruik ik niet. Iemand een grote boodschap gedaan op de wc (of ikzelf): dat ruik ik ook amper. Echt super vreemd is dat.

Ik lees dat het soms wel even kan duren voordat je reuk en smaak weer volledig terug is. Tja…. niks aan te doen. Daarbij zal de vermoeidheid ook nog wel even aanhouden. Die vrienden van ons die ook positief getest zijn, zijn ook nog snel moe. Dat zal ik ook nog wel even houden.

Thuiswerken

Het voordeel is dus nu wel dat ik thuis moet werken. Dan kan ik rustig weer inkomen. Anders moest ik naar mijn werk rijden ( dat kost al inspanning, want je moet je concentreren in de auto). Nu kan ik thuis rustig achter de laptop zitten. Ik merk wel dat mijn concentratie niet alles meer is.

Snel afgeleid, haha. Dan zit ik voor mij uit te staren. Dit komt langzaam allemaal wel terug. Gelukkig maar! Maar verder heb ik nergens meer last van. We kunnen nu nog niet veel in de lockdown dus ik zit nog veel thuis.

Ik ben er dus best goed van het coronavirus afgekomen. Gelukkig maar! Je hoort veel ergere verhalen. En dat is echt niet leuk. Dat ik nu nog wat moe ben en niet alles ruik en proef is dan helemaal niet zo erg.

Dat is dus een beetje hoe het er nu voor staat en dit zal ook wel een laatste corona update zijn. Aankomende maandag ga ik even een ochtend naar school voor de noodopvang van wat kinderen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Wel leuk om te doen.

corona update
Mijn mondkapje bestaat nu uit eten, haha. Beetje zelfspot ;).

En zo langzamerhand ga ik terug naar ‘ normaal’. Of zoals mensen om mij heen zeggen: Maar Merle, normaal word jij toch nooit. En bedankt he, haha.

Ken jij iemand die corona heeft gehad of heb je het zelf gehad? En wat waren de klachten? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

2 reacties

  1. Dit herken ik zo! Wij ( vriend en ik ) zijn op 2de kerstdag allebei positief getest. En toen begon de ellende. Vooral die vermoeidheid komt mij heel bekend voor en de smaak en reuk die plots verdwenen was! Nu na 15 dagen binnen te hebben gezeten zijn ook wij weer beter, maar het moe zijn is nog echt aanwezig. Rust en nog eens rust! Sterkte nog!

    xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *