Het coronavirus & thuis zitten – wat zijn mijn klachten?

het coronavirus & thuis zitten

Hoi! Het is echt waar…. Ik ben positief getest op het coronavirus. In de laatste persoonlijke update lees je hoe dit allemaal ging: het testen tot de uitslag en het thuis zitten. Ik schaam mij er niet voor en wil er jullie best het één en ander over vertellen. Het kan je gewoonweg overkomen. Het coronavirus en thuis zitten zijn zeer met elkaar verbonden. Hoe gaat dat bij mij en wat zijn mijn klachten?

Symptomen en testen

In de nacht van dinsdag 8 december op woensdag 9 december werd ik niet lekker. Zweten, pijnlijk lichaam en hierdoor erg onrustig geslapen. Die ochtend het werk opgebeld en mij dus ziek gemeld. Ik kon gelukkig eind van de ochtend al getest worden.

De uitslag zag ik al een beetje aankomen. Die zaterdag ervoor zijn er vrienden bij ons geweest en zij zijn beide ook positief getest. Thijs kwam die woensdagmiddag thuis en moest een sneltest doen vanuit het werk…. Positief. Nou dan zal het wel heel bijzonder zijn als ik negatief test.

De volgende dag (donderdag 10 december) stond mijn uitslag online: positief…. Was zeer te verwachten Het coronavirus en thuis zitten dus. De klachten die ik heb/had passen erg goed bij het coronavirus: heel erg moe, pijnlijk lichaam (alsof je erge spierpijn hebt) en last van mijn keel.

Thijs heeft gelukkig nergens last van. Totaal geen klachten, helemaal nada niks. Die vrienden van ons waren wel ziek ervan. Althans: één had koorts, zwaar ademen en moe. De ander heeft ook iets koorts gehad, verkouden en was er iets sneller bovenop. Gelukkig maar.

Het coronavirus & thuis zitten

Geen ernstige tekenen gelukkig en bij mij ook niet. Het moe zijn is gewoon iets wat met rust over moet gaan. Eigenlijk is dat het enige wat ik kan doen. En meer energie heb ik ook niet om wat te doen. Ik kwam van de bank af om te plassen en dat was het wel zo’n beetje.

Zeker in het begin toen mijn lichaam ook zo veel pijn deed, kon ik echt niet veel. Elke beweging deed pijn. Thijs moest mij heel zacht aanraken. Douchen was al helemaal een opgave. Dat deed gewoon pijn. Plus: na het douchen was ik helemaal moe. Dan moest ik echt weer gaan liggen.Een half uurtje op de laptop en dat was dan ook weer even genoeg.

het coronavirus & thuis zitten
Zo lag ik vaak. En ook te slapen.

Ook heb ik koorts gehad. Ik heb iets boven de 38 graden gezeten. Niet heel ernstig gelukkig. Ik had het vaak ineens zo warm bah. Of wanneer ik wat ging opruimen dan kreeg ik het helemaal warm. Een teken dat ik te veel deed.

Na ongeveer 5 dagen werd de pijn in mijn lichaam wel minder gelukkig. De keelpijn was ook bijna weg. Maar de vermoeid is er zeker nog. Je lichaam voelt zo zwaar aan. Ik kon nog niet veel. Wel steeds langer achter de laptop en wat opruimen in huis.

Tv kijken

Wat ik tijdens het thuis zitten veel doe is tv kijken. Heel Netflix en Videoland heb ik bijna gehad, haha. Ik kijk een serie of een film. Verder zit ik wat achter de laptop (gelukkig lukt bloggen mij nog wel met tussenpauze’s). Ik heb nog twee tijdschriften die ik lees. En in het begin sliep ik ook veel. Mijn ogen vielen gewoon dicht dan.

Op tijd naar bed ga ik ook. Om half 10 ben ik gewoon zo moe. En ik word vaak tussen half 9 en 9 uur weer wakker. Veel slapen dus. En dat doe ik nog steeds. Ook lig soms lekker met mijn ogen dicht op de bank. Ja, de vermoeidheid is nog niet weg.

Goede zorgen

De GGD heeft ons ook netjes gebeld voor bron en contact onderzoek. Onze bron was wel duidelijk, haha. De huisarts moesten we inlichten en kregen instructies hoe lang we thuis moeten zitten enz. Thijs had geen klachten dus die mocht 5 dagen na zijn test de deur weer uit mits hij geen klachten kreeg. Op maandag 14 december werd hij in de ochtend door de GGD gebeld met de vraag of hij nog klachten had: nee? Dan is zijn quarantaine voorbij.

het coronavirus & thuis zitten
Thijs zorgt goed voor mij!

Hij heeft al die dagen goed voor mij gezorgd en doet dat nu nog steeds. Geluk bij een ongeluk dat hij nergens last van had. Hij heeft het één en ander in huis gedaan en mij geholpen met alles. Super lief! Ik zit nog steeds in quarantaine (niet dat ik de energie heb om ergens heen te gaan hoor). Maar ik zou pas weer de deur uit mogen nadat ik 24 uur klachten vrij ben (die dag is er nog steeds niet).

Lockdown

Maar hé: na de persconferentie maakt het ook allemaal niet uit, haha. We mogen toch nergens meer heen en alles zit dicht. Misschien maar beter ook. Ik hoop hiermee dat de aantallen minderen en we het virus onder controle krijgen. Zelf heb ik de energie niet om ergens heen te gaan en zou het dus ook niet willen.

Ik heb nu zeker lang de tijd om bij te komen en gelukkig gaat het met kleine stapjes vooruit. De was ophangen lukt al, maar daarna even liggen. En zo kom ik de dagen door.

het coronavirus & thuis zitten
Daar lig ik dan. Met mijn grote vriend in de buurt, haha.

Het is een gek virus en iedereen ervaart weer andere klachten en sommige zelfs niet! Wij kunnen in ieder geval zeggen dat we het gehad hebben en er goed vanaf zijn gekomen.

Heb jij het coronavirus al gehad of ken jij iemand die het heeft gehad?

Misschien is dit ook leuk?

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *