Persoonlijke update: Positief getest en thuis quarantaine

persoonlijke update

Persoonlijke update: 

Hoi Een persoonlijke update die wel even heel anders is dan normaal. Ik zit momenteel in thuis quarantaine. Zoals je aan de titel kan zien: positief getest op het coronavirus. In deze persoonlijke update neem ik je mee tijdens de week van de test, klachten en hoe het dus nu is. Ik ben gelukkig niet zo ziek, dat ik niet meer kan bloggen. Maar het gaat wel moeizaam. Lees en zie alles in de persoonlijke update.

 


Dinsdag (8 december). Weer een leuke dag in de klas. Ik maakte voor een groot deel het knutselwerkje af. De bovenste rij hebben de kinderen met mij gemaakt. Gezellig!


Toen ik thuis kwam heb ik gegeten en ben ik op de bank geploft. Voelde mij niet helemaal fit. Ondertussen keek ik naar de persconferentie. Ik ging op tijd naar bed, maar sliep onrustig. Was veel wakker en had het erg warm.


Woensdag (9 december). Ik werd wakker en mijn hele lichaam deed pijn. Keelpijn en moe. Ik heb de directeur gebeld en die heeft mij ziek gemeld. De huisarts gebeld en die zei al: laat je maar testen. Om 8 uur maakte ik een afspraak en kon om 12 uur al terecht. Dat ging lekker snel gelukkig. De klachten die ik heb passen echt bij het coronavirus…. Dus de uitslag kon ik al een beetje raden. En al helemaal omdat zaterdag twee vrienden op bezoek geweest zijn bij ons en zij zijn beide positief getest. Kan niet meer missen toch?!


Met mijn panterprintje op de bank. Beetje Videoland kijken en af en toe vielen de ogen dicht.


En kon appen met die vrienden dus, haha. Die lagen ook op de bank. Beide met koorts. Ik appte dat de plantjes uit beginnen te komen die ik van hen heb gekregen.


In de middag had ik een Zoom meeting van de Montessori opleiding die ik ga doen. Het laatste deel heb ik niet meer helemaal mee gekregen. Zo moe. Thijs was ondertussen ook thuis gekomen. Hij moet een sneltest doen vanuit het werk. Hij bracht mij wat lekkers.


Haha, daar liggen we hoor. Met mijn grote vriend. Thijs kreeg na een kwartier al de uitslag: positief. Was wel een beetje te verwachten. Het gekke is: hij heeft totaal geen klachten.


Goed groente eten. Thijs en ik hielden wel grote afstand van elkaar. Stel ik ben niet positief…. Een handig tafeltje had ik bij de bank gezet. Hier kan ik mooi gebruik van maken met eten.


Donderdag (10 december). Mijn uitslag kwam binnen: ook positief. Niet geheel verrassend. Thijs en ik kunnen nu weer bij elkaar zitten. Beide positief getest. Voor de zekerheid heeft Thijs nog een reguliere test bij de GGD gedaan. We dronken daarna samen koffie met de toepasselijke mokken: double trouble, haha.

persoonlijke update
En de rest van de dag lag ik veel op bank en af en toe viel ik weg…..Gelukkig heeft Thijs nergens last van. Ik ben vooral erg moe en mijn hele lichaam doet zeer. Alsof je erge spierpijn hebt. Krijg regelmatig een pijnscheut door mijn lichaam heen. Niet fijn. En af en toe zo warm. Bah. Ook wel iets van koorts denk ik.

persoonlijke update
De moeder en zusje van Thijs kwamen een corona pakketje bij de deur zetten. Super lief!


Gelijk goed gebruik gemaakt van het fruit.

persoonlijke update
Vrijdag (11 december). Qua situatie niet veel veranderd. Slapen, serie kijken en veel drinken. Eten gaat nu weer beter. Had ik de afgelopen dagen minder zin in, maar is nu weer beter. Door een fout in bezorging van Greets hebben wij gratis chocolaatjes gekregen. Daar kunnen wij de quarantaine tijd wel wat mee.

persoonlijke update
Thijs maakte een lieve en lekkere lunch voor mij.


En moeders kwam ook wat spulletjes brengen. Zo lief! Verder bestond onze middag voor een groot deel met de GGD aan de telefoon zitten voor bron en contact onderzoek. Omdat we beide nog wel gewerkt hebben, moesten ze het één en ander weten.

persoonlijke update
Mama nam ook een thermometer mee voor ons. Ik blijk dus ook koorts te hebben. En Thijs…. nog steeds helemaal niks.

persoonlijke update
Zaterdag (12 december). Nog steeds alles hetzelfde. Er zit qua gezondheid van mij niet veel vooruitgang in merk ik. Goed uitrusten dus. Voor de verandering pakte ik nu een ander kleedje voor op de bank, haha. Hoogtepunt van de dag hoor.Wel kon ik iets meer op de laptop doen die dag. Alles bij elkaar misschien 1 uurtje.


Avondeten tijd. Thijs heeft een pasta gemaakt met dingen die we nog hadden. Onze boodschappen zouden namelijk bezorgd worden, maar door de protesten van de boeren ging dit niet. Lekker handig als je in thuis quarantaine zit…. De volgende dag zouden we meer informatie erover krijgen.

persoonlijke update
Het is nog wel gezellig in huis zo (keek wat vlogs terug op mijn YouTube kanaal). Hoewel de kaarsjes bij mij snel uit gingen. Om half 10 ging ik doodmoe naar bed.

persoonlijke update
Zondag (13 december). Ik stond op , wat eten en wilde daarna douchen. Dat wilde mijn lichaam niet…. Ik werd helemaal licht in mijn hoofd. Terug op de bank. Thijs bracht mij alle vitamines voor de dag, haha.

persoonlijke update
Moeders was voor ons naar de supermarkt gegaan en heeft navraag over de bestelling gedaan. Anders zou zij namelijk onze boodschappen doen. Maar de bestelling komt toch nog. Ze nam wel wat andere dingen voor ons mee. Deze lekkere broodjes ook. Dankjewel mams! Bij de deur hadden een kopje koffie voor haar klaar staan, haha.


En daar is de Jumbo. Echt super fijn dat ze het alsnog konden bezorgen. We kregen zelfs een bloemetje voor het ongemak. Wauw!


Of het helemaal goed gegaan is met de bestelling? Een aantal dingen hadden we dubbel. Aankomende week eten we brood met bananen, haha en drinken we veel melk. We zitten toch alleen maar thuis: dus komt goed!


Eind van de middag viel ik weer in slaap. Ik was moe. Ging ook op tijd naar bed,


Maandag (14 december). En daar liggen we weer. Ik keek naar Koffietijd. Ja, dan ben ik echt ziek. Ik keek dat vroeger altijd toen ik ziek was.


Ik kon gelukkig iets langer al achter de laptop zitten. Maar verder veel serie’s kijken en liggen op de bank.

 

Dat was deze persoonlijke update die even anders was dan ik zou verwachten. Het is even op dit moment niet anders. Aankomende week zal ik ook nog veel op de bank liggen en slapen. Het gaat met kleine stapjes vooruit…. We zullen het volgende week wel zien….

Misschien is dit ook leuk?

10 comments

  1. Beterschap lieve Merle! Wat fijn dat er zo goed voor je gezorgd wordt. En bizar dat de een zo moe is en klachten heeft en de ander niets?! Ik hoop dat we ooit nog eens van de experts horen hoe dat kan…

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *