Starten als ZZP’er? Drie dingen die je moet kopen!

Een gastartikel over: Starten als ZZP’er? Drie dingen die je moet kopen!

Steeds meer mensen starten als ZZP’er. En eerlijk is eerlijk; Het is ook enorm aan te raden! De voordelen van ZZP’er zijn, zijn groot. Het geeft veel flexibiliteit doordat je je eigen werktijd kan bepalen, maar ook financieel gezien is het vaak een goede keuze. De tarieven die je kan vragen mag je zelf bepalen en in de krappe arbeidsmarkt van nu is dat zeer aantrekkelijk. Waar ZZP’ers zich voorheen in de beroepen als accountant en schilder bevonden is dat ook veranderd. Tegenwoordig kun je ook ZZP’er zijn in de zorg of als digital marketeer. Kortom, een verstandige keuze vanuit veel verschillende oogpunten. Maar er zijn ook investeringen nodig voordat je kunt starten. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

Waarschijnlijk zul je als ZZP’er ook veel onderweg zijn. Je zult toch je klanten moeten ontmoeten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen van beroepen die helemaal online kunnen, maar in veel gevallen willen klanten toch af en toe ook fysiek contact. Het is dan ook goed om na te denken over vervoer en hoe je dat gaat invullen. Een auto kopen is dan ook vaak noodzakelijk als ZZP’er. Maar je kan ook een auto leasen, en dan het liefste elektrisch of hybride. Die laatste is heel fijn wanneer je niet in één keer een grote investering wilt doen, wel zo duurzaam mogelijk jezelf wilt verplaatsen. Daarbij zorgt lease ervoor dat je weet wat de vaste lasten zijn. Een geruststellend idee voor velen!

ZZP’er zijn kent veel voordelen maar het vraagt ook het nodige van je. Zo zul je vaker buiten werktijd aan de slag zijn, dan wanneer je in loondienst werkt. Goed bereikbaar zijn voor klanten is dan ook een must. Investeer daarom in een telefoon van goede kwaliteit inclusief een ruime bundel. Het laatste wat je wilt is dat je aan het einde van de maand een dikke extra rekening krijgt. Je telefoon is je alles, dat ga je ervaren als ZZP’er. 

Starten als ZZP’er? Drie dingen die je moet kopen!

Natuurlijk ga je het liefste van een rooskleurig scenario uit, maar dit kan ook anders uitvallen. Daarom is het ook goed om over de mindere kant na te denken en een plan B te maken voor het geval je ziek wordt. Dit is (een stuk!) minder vanzelfsprekend geregeld, dan wanneer je in loondienst bent. Regel hier iets voor en sluit je bijvoorbeeld aan bij een collectief broodfonds. Het is in ieder geval belangrijk dat je iets regelt. Hetzelfde geldt voor je pensioen. Het lijkt ver weg, maar ooit komt die dag en dan zul je jezelf dankbaar zijn dat je iets hebt geregeld. 

Kortom; het leven als ZZP’er is voor iedereen aan te raden, maar vraagt ook om het nodige. Door hier vooraf rekening mee te houden en te investeren, voorkom je onverwachte -hoge- kosten. Tevens heb je hiermee een knaller van een start en gaat het bijdragen aan het succes van jouw bedrijf! 

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *