Persoonlijke update: nare tijd & rommelmarkt

Persoonlijke update:

Hoi! Een persoonlijke update die niet altijd even leuk is. Maar ook dat hoort erbij helaas.. Mijn opa is overleden. We hebben fijn afscheid kunnen nemen van hem. Ik was/ben er wel verdrietig om maar het was beter zo. Hij was ziek en had pijn. Daaromheen ging mijn werk door en stonden we op een rommelmarkt. En was het tijd voor een leuke fotoshoot bij Gabrielle. Zie mijn week in deze persoonlijke update.


Dinsdag (7 november). Ik kwam uit school en we hadden daarna gelijk een afspraak met Hugo van Landal Stroombroek. We hebben leuke dingen besproken. Het was eigenlijk een gesprek tussen Thijs en Hugo haha. Maar af en toe kon ik lekker meekletsen.

Dit duurde allemaal wat langer dan gedacht, haha. Eenmaal thuis heb ik mijn nieuwe schoenen uitgepakt. Die zijn super leuk!

We waren al opgebeld door mama. Het gaat steeds slechter met opa... De hele familie kwam die avond bij opa om een soort van afscheid te nemen. Hij kon toen nog een beetje praten dus dat maakte het fijn. Thijs en ik aten snel wat voor die tijd. Onbewust heb ik het lievelingseten van opa uit de koelkast bij de supermarkt getrokken.

Woensdag (8 november). Slecht geslapen. Ook wel logisch. Ik ben wel naar werk gegaan maar was er met mijn hoofd niet helemaal bij. Daarna had ik een kraambezoek staan bij Thirza (collega) maar we spreken elkaar ook veel buiten het werk om.


Hoe lief en klein?! Ze is trouwens bevallen van een tweeling, haha. De andere hummel lag lekker te slapen.

Thuis heb ik nog wat achter de laptop gedaan.

De rest van de avond lag ik op de bank. Met Thijs een serie kijken.


Donderdag (9 november). Ik bleef lekker thuis. Deze ochtend werd opa ingeslapen. Ik wilde er niet bij zijn en dat hoefde ook niet. Mijn moeder belde toen het klaar was. Ik werkte lekker wat achter de laptop als afleiding. En natuurlijk een kopje koffie op opa, (want ja: opa en koffie werd vaak in één zin genoemd).

Thijs kwam thuis met een lekkere lunch. Daar had ik zin in. Ondertussen ging ik op onderzoek uit wat je allemaal kunt doen op Bonaire….

Er kwam nog een pakketje binnen waarvan ik niet wist wat erin zou zitten. Shampoo om te testen, leuk!


Thijs en ik hebben daarna de foto van opa geprint voor op de kist.


We haalden nog wat lekkers en zijn nog bij de Action geweest. Lijsten halen en nog wat andere dingen.


Ik heb opa daarna in de Lijsjes gedaan. Het is echt een mooie foto van hem.

Daarna ging ik naar oma waar mijn moeder en de familie was. De foto gebracht en oma wilde graag met ons Chinees eten. Het lievelingseten van opa.

Vrijdag (10 november). Ik sliep uit. Eindelijk eens wat beter geslapen. Daarna rustig het huis schoongemaakt en tussendoor een kopje koffie drinken.

Daarna ging ik alle spullen bij elkaar zoeken voor de rommelmarkt die we aankomende zondag hebben.

Alles staat vast klaar. Kleding die ik niet meer draag, epoxy die niet helemaal mooi is en oude sieraden. Een mooie en volle kraam voor de rommelmarkt.

Daarna reed ik naar oma toe waar de familie was. Mijn neefje en nichtje kwamen ook. We hebben de liedjes voor de crematie besproken en nog wat andere dingen.


De kaart was er ook al. Kijk hoe mooi deze foto is geworden. Mijn oom heeft deze in de tuin van opa en oma gemaakt. Prachtig!


Als kleinkinderen van opa willen een gedicht/verhaaltje maken voor de crematie. We gaan een beginnetje maken.


Samen herinneringen ophalen. We hebben ook veel gelachen.


En een Buddy die snuffelend rondliep. Zo lief. We hadden wel door dat ook hij iemand mist….


Er werden ook nog leuke foto’s boven tafel gehaald. Mini Merle, haha.

En daar was de vraag van oma weer: jongens, wat doen we met het eten. Haha, geweldig oma. We hebben wat lekkers gehaald.


Eenmaal thuis keek ik The Masked Singer. Leuk dat het weer begonnen is. Ik heb geen idee wie er in de pakken zitten.

Zaterdag (11 november). Kim en Robin kwamen bij ons. Ze hadden een lekker broodje mee. We hebben voor een vakantie naar Bonaire gekeken.


En gevonden hoor! In de voorjaarsvakantie vliegen wij naar de zon. Nu al zin in! Geniet van het leven hoor ik nu vaak om mij heen. Dat doe :).


Ik kreeg deze lieve kaart van Velca nog door de bus. Zo lief.


Wat boodschappen doen. En daar zie ik ze ook in Wehl hoor….

Persoonlijke update
Mijn schoonmoeder en haar vriend kwamen. Thijs ging koken voor ons en ondertussen speelde we een spelletje.

Persoonlijke updateEen heerlijke pastaschotel gemaakt door Thijs. Lekker!

Persoonlijke updateWe speelden nog meer spelletjes en daarna was het tijd voor taart. Ze kwamen alvast voor mijn verjaardag.

Persoonlijke update
Dit spel was lachen: iets met pizza’s bakken, dingen onthouden en veel lachen. Een leuk spel, dat zeker!

Persoonlijke updateZondag (12 november). We stonden op tijd op en reden rond kwart voor 8 al naar Zevenaar. Om 9 uur start daar een rommelmarkt waar we staan.

Persoonlijke update
We gaan daar staan met goedkope items die we niet meer op de webshop verkopen en andere dingen die mijn ouders van zolder hebben getoverd.

Persoonlijke updateOok epoxy items die niet mooi zijn verkopen we er.

Persoonlijke updateHet was in de ochtend gelijk al erg druk.

Persoonlijke update
Ik heb lekkere snoepjes gehaald om de dag door te komen, haha.

Persoonlijke update
Mama kwam later en had een lekker broodje mee voor mij. We hebben daarna samen even achter de kraam gestaan. Daarna kwam Thijs haar weer aflossen.

Persoonlijke update
Allemaal oude spullen die we zelf niet eens begrepen, haha. Lachen. Vanaf een uur of twee werd het wel steeds rustiger.

Persoonlijke updateIk scoorde zelf ook nog wat leuks: helemaal voor niks. Die meiden moesten er vanaf, haha. Prima. Danielle en Remco stonden trouwens ook op de markt. Konden we gezellig mee kletsen.

Persoonlijke updateOm kwart voor vier mochten we eindelijk opruimen. We hebben wel wat verkocht maar niet super veel helaas.

Persoonlijke updateDanielle en Remco wonen vlakbij en we hebben met hen samen gegeten. Lekker lekker.

Persoonlijke update
Eenmaal thuis heb ik gedoucht, een lekker schaaltjes met overige taart gemaakt en Expeditie gekeken.

Persoonlijke updateMaandag (13 november). Na een ochtend werken, ging ik door naar Gabrielle om foto’s te maken van nieuwe kleding. We zaten al helemaal in de kerstsfeer.

Persoonlijke update
En daarna door naar de herfst, haha. Met een paraplu op heeft Gabrielle de tuin fotoproof gemaakt. Ik moest zo lachen.

Persoonlijke updateDaarna nog even kletsen en de foto’s uitzoeken.

En dat is deze bijzondere Persoonlijke update dan. Aankomende woensdag is de crematie van opa. Dan nemen we op een mooie manier afscheid van hem. Helaas geen spellingscontrole meer van opa over mijn blog. Ik hoop dat deze dan goed is gegaan lieve opa ;).  Volgende keer een iets minder treurige persoonlijke update.

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *