We wonen officieel samen! -hoe gaat het daarmee?-

we wonen officieel samen

Hoi! Het is wereldwijd nieuw: I know, maar Thijs en ik wonen officieel samen! Wie mij al een tijdje volgt weet dat Thijs een appartement heeft gekocht. Daar was ik in de weekende vaak te vinden. En later doordeweeks steeds meer. Maar na de zomervakantie was ik er elke dag. En nu is het zover: we wonen officieel samen!

We wonen officieel samen!

Het heeft misschien even geduurd, maar alles op zijn tijd. Althans: dat vond ik fijn. Ik ben enigs kind en vond het even lastig om echt bij mijn ouders weg te gaan. Gelukkig wonen ze op een kwartiertje rijden bij ons vandaan. Dus we kunnen er altijd snel heen. En ik ben altijd welkom om daar te komen eten of een nachtje te logeren, haha.

we wonen officieel samen

Maar we wonen officieel samen. Ik ben overgeschreven van gemeente en het is nu echt. Natuurlijk had ik al veel dingen hier staan, maar nu is alles over. Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat vond ik wel een mooi moment om echt over te gaan.

Hoe bevalt het samenwonen? Goed kan ik je zeggen. Het is erg gezellig samen. Alles is netjes verdeeld in huis hoe en wat. Natuurlijk is het ook wennen. Thijs was dingen gewend op een bepaalde manier te doen en ik ook. Dat is even een middenweg vinden.

Huishoudelijke taken

Doordeweeks ben ik toch veel alleen. Thijs is vrachtwagenchauffeur en veel onderweg dus. Hij rijdt ook vaak buitenlandritten en slaapt dus niet altijd thuis doordeweeks. De meeste stellen zullen denken: maar dat is toch niet gezellig?! Ons maakt het niet zo veel uit.

Onze gezellige avonden als we ’s avonds met z’n tweeën zijn.

Ik ben gewend al veel alleen te doen en in het weekend zijn we samen. Doordeweeks alleen zijn vind ik ook wel lekker. Kan ik fijn mijn ding doen. Ik ben de middagen vrij van school en werk dan voor mijn blog. Lekker als ik niet gestoord wordt dan. Mijn laptop staat dan aan en loop door het hele huis om foto’s te maken. Er loopt dat niemand in de weg, haha.

Koken doe ik dus vaak voor mezelf. Niet erg hoor. Vaak maakt Thijs in het weekend zijn eten wat mee gaat in de vrachtwagen. Wat te veel is, kan ik doordeweeks eten. En doordeweeks kan ik ook alles rustig schoonmaken zonder dat er iemand net over mijn gedweilde vloer loopt (jeetje wat klink ik ineens burgerlijk, haha).

Schoonmaken hoort er ook bij.

Huishoudelijk taken doe ik meer in het huis. Thijs is veel van huis. Hij regelt meer alle financiële zaken en brengt het vuil naar het afvaldepot. Goed geregeld dacht ik zo.

Onze draai vinden

Soms is hij wel eens doordeweeks thuis. Dat is natuurlijk gezellig. Als het laat is, zien we elkaar even. Ik ga vaak op tijd naar bed. Maar dat is oké. Ik moet ook even wennen aan mijn werktijden nu en een ritme vinden in de week. Wanneer ga ik wat doen. Daar ga ik nog een keer een blogpost over maken: mijn weekindeling. Wanneer blog ik, ga ik schoonmaken of sporten. Moet ik nog even een draai in vinden.

Koffie drinken op het balkon in het zonnetje.

In het weekend proberen we dan gezellig dingen samen te doen. We drinken graag koffie in de ochtend samen. Gezellig op de bank of met mooi weer buiten op het balkon. Op ons balkon hebben we een tafeltje en twee stoelen staan. Meer past er niet echt op. Toch mis je er nog wel wat dingen. Leuke bloembakken. Of wanneer we de stoelen even weghalen lijkt mij een hangmat of zo’n hangstoel ook chill. Genoeg om over te dromen, haha.

we wonen officieel samen

Maar het officieel samen wonen bevalt goed. Wel fijn om een eigen plekje te hebben. En er zullen vast dingen niet goed gaan of we veranderen eens wat. Leuk om te ontdekken.

Weet jij nog hoe het ging toen jij ging samenwonen? 

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

  1. Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen! Ik woon nu 4 jaar samen met mijn vrachtwagenchauffeur. Hij rijdt vooral in Nederland, België en het Roergebied in Duitsland. ’s Avonds is op een hoge uitzondering na altijd thuis. Maar qua verdeling doe ik ook vooral het huishoudelijke en hij het financiële.
    Toen wij samen gingen wonen begon ik net aan mijn een na laatste stage, een hele pittige tijd, maar het is goed gekomen en het bevalt me nog steeds enorm. Vanaf dag 1 rijd ik heel regelmatig even naar mijn ouders om te buurten. Voorheen was het net niet dagelijks en nu is het hoe het uitkomt haha. Soms 3 dagen achter elkaar en soms zitten er 5 dagen tussen. Maak er in ieder geval wat moois van samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *