Eén jaar bij de KVK! – Hoe bevalt het?

Hoi! Jawel mensen, ik zit één jaar bij de KVK ! In december 2018 heb ik mij ingeschreven bij de KVK en vanaf januari 2019 was het allemaal officieel en kon ik facturen sturen met een KVK nummer en BTW nummer. Hoe cool is dat?! Hahaha. Ik vond het allemaal maar wat stoer. Ik ben nu inmiddels al één jaar bij de KVK ingeschreven. Hoe is het allemaal bevallen?

Eén jaar bij de KVK

De inschrijving in december 2018.

Voor mijn gevoel is er niet veel veranderd toen ik mij heb ingeschreven. Ja ik heb een KVK nummer en BTW nummer en die staan nu op mijn facturen. Het is allemaal wat officiëler. Ik kon eerder na een samenwerking nooit echt een factuur sturen.

Veel bedrijven wilden alle gegevens wat bij een bedrijf hoort.En die had deze mevrouw niet, maar nu wel! Je wordt nu ook meer serieus genomen door bedrijven en ook bij sites waar ik ben aangemeld als LinkPizza, Hulc en Blogbrains voor samenwerkingen.

Facturen sturen doe ik nu via MonyeBird en Thijs heeft mij daarbij geholpen om alles in te stellen. Ik hoef alleen maar een bedrag en omschrijving in te vullen en ik kan de factuur sturen. Is prima te doen. Vaak krijg ik via bedrijven die mij koppelen aan samenwerkingen al een factuur of een creditnota. Dat is al helemaal makkelijk.

Omzetbelasting en extra bankpas

Ik verzamel wel alle facturen, creditnota’s en facturen van dingen die ik koop voor mijn blog. Ik heb dan ook een aparte rekening geopend voor mijn blog met een aparte bankpas. Ja ja.

Alle facturen en alles sla ik op op mijn harde schijf in mapjes. Elke maand een aparte map met inkomende en uitgaande facturen. En dit doe ik per jaar. Daarnaast print ik ook nog een keer uit en doe dit allemaal in een grote map. Inkomende en uitgaande facturen bij elkaar.

Dit heb ik niet allemaal zelf bedacht hoor… Haha. Nee joh: Thijs heeft mij dit allemaal verteld. Hij was al eerder ingeschreven bij de KVK met zijn bedrijf. Hij heeft mij met alles op weg geholpen. Alles netjes bijhouden en natuurlijk de omzetbelasting! Dat laatste was voor mij eerst even abracadabra zeg.

Samen met Thijs aangifte doen.

Ppff jeetje. Alleen dat woord al: omzetbelasting. En dat dan vier keer in het jaar. Want om de drie maanden moet je bij de belastingdienst je omzetbelasting aangeven. De eerst keer had ik echt geen idee, maar daar was Thijs. Hij heeft mij alles uitgelegd en de tweede keer snapte ik er al iets meer van. Maar voor de zekerheid vul ik het wel voor de zekerheid samen met Thijs in.

Dat is dus wel een dingetje waar je aan moet denken. Gelukkig krijg je altijd een mail wanneer je de aangifte moet doen. En het leuke van één jaar ingeschreven staan bij de KVK is dat ik ook al twee grote aankopen voor mijn blog heb gedaan. Een laptop en telefoon! Ik heb dit jaar wat verdiend en van dat geld heb ik dus twee leuke dingen gekocht (niet allebei tegelijk hoor, haha). Dat is een leuke bijkomstigheid.

één jaar bij de KVK

Hoe bevalt het?

Maar na één jaar bij de KVK bevalt het mij allemaal nog steeds. Ik ga lekker op deze weg verder en heb een hele fijne financieel adviseur (dankjewel schatje voor alle hulp! Haha). Ik ben gewoon niet heel goed met getalletjes en al die dingen bij te houden. Maar na één jaar gaat het steeds beter! En ik begin er meer van te begrijpen.

Zo leer ik dus ook! En ik zou zeggen: op naar het volgende jaar en laat mijn Girls-Things administratie map groeien, haha.

Sta jij ook ingeschreven bij de KVK? 

Misschien is dit ook leuk?

6 comments

  1. Niet ingeschreven bij de kvk maar wel een btw nummer. Deed 3 jaar lang elk kwartaal btw aangifte en heb sinds januari 2020 de KOR. Zo hoef ik geen btw aangifte meer te doen maar kan ik ook geen facturen met btw meer maken. Scheelt me super veel werk (meeste betaalde samenwerkingen had ik al zonder btw, dus keuze was voor mij snel gemaakt). Zodra ik over de 20.000 euro omzet kom dan vervalt de kor gelijk.

  2. Wat leuk! Ik sta niet ingeschreven bij de kvk, vind het doen van belasting enzo nog teveel gedoe en het is voor mijn blog ook (helaas) nog niet nodig haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *