Ingeschreven bij de KVK!

ingeschreven bij de KVK

Hoi! Om met de deur maar gelijk in huis te vallen: ik ben ingeschreven bij de KVK! Jawel mensen…. Maandag 3 december was het zo ver. Samen met Thijs ben ik naar de KVK geweest in Arnhem om mijn inschrijving definitief te maken. In dit artikel vertel ik je meer over hoe dit allemaal ging en waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Full time baan?

Ik ga je gelijk vertellen: bloggen is niet mijn fulltime baan geworden hoor, haha. Ik kan er echt niet mijn boterham met kaas mee verdienen. Hooguit de korstjes zullen we maar zeggen. Als je mijn blog al wat langer volgt, merk je dat ik wel eens een artikel schrijf in samenwerking met iemand. Nu ben je vast niet dom en snap je dat ik hier een kleinigheidje aan verdien.. Of ik krijg een product in ruil om te testen.

Nu ga ik je gelijk melden: ik neem niet altijd dit soort opdrachten aan! Als het niet bij mij of mijn blog past, doe ik het niet. Ik blog omdat ik het leuk vind en de artikelen die ik maak, vind ik leuk en passen bij mij. Bloggen is mijn hobby waar ik gewoon veel tijd in steek en graag doe. Dat daar af en toe wat leuke bijkomstigheden bij komen is natuurlijk mooi meegenomen.

ingeschreven bij de KVK

Ingeschreven bij de KVK

Nu zijn er bedrijven die een factuur nodig hebben van mijn dienst. Uuhh ja hoe doe ik dat dacht ik toen? Mijn vriend heeft een eigen bedrijfje in grafische vormgeving. Dat is zijn eerste handelsnaam. Hij had dus al een KVK nummer en btw nummer enz. Hij heeft mijn blog bij zijn KVK erbij geschreven. Ik was als het ware een ‘werknemer’ van hem. Hij stuurde de facturen namens mij en als het geld binnen was, stortte hij dat op mijn rekening.

Dit ging een tijdje goed en handig totdat Merle wel meer opdrachten kreeg en we het overzicht een beetje kwijt waren. Na lang wikken en wegen, hebben we besloten dat ik misschien beter een eigen inschrijving kan doen bij de KVK. En dat heb ik dus gedaan! Nu heb ik mijn eigen KVK nummer en stuur ik mijn eigen facturen. Dat wordt nog wel even een dingetje hoor, haha. Gelukkig heeft Thijs mij al een handig programma ervoor laten zien.

Nu hebben we beide onze eigen KVK en loopt niet meer alles door elkaar. Dat is toch even wat handiger dachten wij zo. Ik sta bij de KVK ingeschreven onder de handelsnaam: Merle Hebing. Waarom niet Girls-Things? Dat is inderdaad wel mijn bedrijf, maar misschien blijft het niet alleen bij bloggen. Ik wil ook graag wat meer doen met teksten schrijven. Dus wie weet…. Daarom leek ons mijn naam wat handiger.

Handtekening gezet

Online hadden Thijs en ik samen al het één en ander ingevuld voor de KVK en die maandag was het alle gegevens nalopen en een handtekening zetten. En daar is mijn ‘eigen bedrijfje’ dan, haha. Het voelt wel gek hoor. En ik denk dat ik ongeveer al 20 keer mijn eigen naam bij de KVK heb ingetikt. Haha. Om te zien of het echt is.

Nu moet ik ook zelf mijn belastingaangifte en alles doen. Gelukkig heb ik een heel lief vriendje die mij daar bij wil helpen! (toch Thijs). In het begin zal alles nieuw zijn en ik moet mijn weg daarin vinden denk ik. Langzamerhand zal ik wel achter alle dingetjes komen die er allemaal bij horen.

ingeschreven bij de KVK

Maar ik ben in ieder geval erg blij dat ik ben ingeschreven bij de KVK! We slaan een hele nieuwe weg in, haha. Aankomende zaterdag komt er nog een artikel online waarin ik nog over een ‘mijlpaal’ vertel en dan word je het wel duidelijker, haha.

Ben jij ingeschreven bij de KVK?

Misschien is dit ook leuk?

9 comments

  1. Nog niet ingeschreven bij de kvk maar wel een btw nummer voor mijn blog. Tot nu toe een prima keuze zeker omdat er geen regelmaat zit in de verdiensten. Zolang ik het echt mijn hobby kan laten zijn doe ik dat 🙂

  2. Vanaf welk bedrag kun je je tegenwoordig laten inschrijven? Ik weet uit ervaring dat het best lastig is om er tussen te komen en dat dit bedrag verhoogd is vergeleken met paar jaar geleden. Zelf heb ik ingeschreven gestaan bij de kvk voor een andere onderneming maar zou dat graag ook willen met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *