Verhuis update: planning, inpakken & schilderen

Hoi! Ik kom weer even de hoek omvliegen met een verhuis update. Het komt steeds dichterbij dat we de sleutel van ons nieuwe huis krijgen. In de video op YouTube vertel ik meer over het huis en over de koop. Maar zeven september is het zo ver, dan krijgen we de sleutel van ons huis in Nieuw-Wehl. Nu al zo veel zin in! In deze post vertel ik je wat er nog allemaal moet gebeuren en hoe we dit gaan aanpakken. Een verhuis update dus.

Verhuis update

Zeven september is de sleuteloverdracht. We hebben dus nog een paar weken te gaan. Maandag zes en dinsdag zeven september hebben Thijs en ik dan ook verhuisverlof aangevraagd. In die dagen willen we thuis heel veel gaan inpakken in dozen. Dat staat eigenlijk voor die maandag op de planning. En dan als we dinsdag de sleutel krijgen, die is namelijk om 10 uur in de ochtend al, dan kunnen we wat dozen naar de nieuwe woning doen.

Maar dan is natuurlijk de vraag: Merle kan jij in één dag je rommeltjes in verhuisdozen inpakken? Nee, natuurlijk niet! Laten we heel eerlijk zijn: ik heb veel meer spullen die mee moeten dan Thijs heeft. Mijn laatste vakantieweek wil ik dan ook gebruiken om alvast veel dingen van mij in dozen te doen.

Maar ook decoratie dingen in huis en andere items die we niet veel gebruiken. Dat ga ik vast inpakken in dozen. Daarbij hoop ik de hulp in te kunnen schakelen van mijn ouders of vrienden? Haha, geen idee. Ik ben nog nooit echt verhuist dus deze muts heeft verder geen idee wat handig is.  Maar er zijn vast mensen die mij willen helpen hierbij.

verhuis update

Dozen pakken en meubels

Over helpen gesproken. De grote meubels gaan wij niet met z’n tweeën die dinsdag al verhuizen. Nee, die dag komt mijn schoonmoeder wel helpen maar dan gaan we de dozen overhuizen en kleine dingen alvast. Dat moet ons zeker lukken! In het weekend van 11 en 12 september gaan de grote meubels over. Denk daarbij aan de bank, tafel, stoelen enz. En daar zijn mijn ouders en mijn schoonvader bij als hulptroepen.

[shopsuite_snippet id=5a11]

Wat we moeten verhuizen aan meubels ligt ook een beetje eraan wat Thijs en ik nieuw gaan aanschaffen. We nemen sowieso een nieuwe wasmachine. De oude laten we staan voor mijn schoonvader (ja die heeft ons appartement gekocht). Een nieuwe wasmachine willen we in de week van de sleuteloverdracht laten bezorgen in ons nieuwe huis.

Hetzelfde geldt voor ons bed. Via Club 9 komt er een boxspring Club 9 bed met twee matrassen van hen. Die laten we niet eerst in ons oude appartement bezorgen maar hopelijk als dat lukt gelijk in het nieuwe huis. Echt super gaaf! En scheelt ons weer sjouwen met het bed, haha. De bank is ook nog even een twijfel ding. Onze benedenburen willen onze bank wel hebben. Thijs en ik willen een nieuwe. Alleen nog geen geschikte gevonden. Onze zoektocht loopt nog.

verhuis update

Maar onze nieuwe bank willen we dus ook in Nieuw-Wehl laten bezorgen. Scheelt weer een hoop gesjouw. Je zou zeggen: blijft niks over om te verhuizen. De grootste uitdaging gaat denk ik mijn twee meter lange kast worden…. Dit is een PAX kast van de Ikea: met schuifpaneel en spiegel en al….. Dat is een uitdaging.

Maar ook daar heb ik hulp bij (het is toch erg ook). Dennis en Ellen hebben deze kast samen in elkaar gezet. Ze willen ook helpen deze weer in delen uit elkaar te halen. Dit kan de laatste week van augustus al. Ik moet zorgen dat mijn kleding eruit is. Dan kan de kast straks in delen naar ons nieuwe huis. Hopelijk willen ze daar ook helpen dat ding weer in elkaar te zetten….

Schilderwerk

Ach en zo hebben we straks alles in ons nieuwe huis staan. Zo fijn! In het huis hoeven we zelf verder weinig te doen. Geen badkamer- of keuken verbouwing. Alles ziet er super netjes en mooi uit. Wat we straks wel verwachten is misschien een ander verfje of behangetje op de muur. We willen het natuurlijk naar eigen smaak inrichten.

verhuis update

Dit doen we niet gelijk. Heel eerlijk: we zijn geen klussers….. Dennis is dit wel en wil voor ons aan de slag in het huis. Dit kan alleen pas in oktober. Geen probleem verder. Alle meubels even van de kant en ga er maar met de kwast overheen. We willen wel een beetje goede verf op de muren. Sikkens verf is bijvoorbeeld een goede optie. Ik denk niet dat we voor veel kleur gaan. Witte muren zijn altijd goed en mooi. Misschien wel een kleurtje op een muur. Net als we nu hebben. Helemaal wit is ook zo kil.

Ik denk als straks het huis ook leeg is dat je pas goed zit waar een nieuw laagje verf op moet. De vloer is verder top, dat weet ik zeker. Maar de rest… Geen idee. Misschien moet het plafond ook wel een nieuwe laag verf. Ik zie ook dat er plafondverf is: Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat. En voor een later project staat de trap naar de zolder en de zolder zelf op de planning. Die zijn niet zo mooi meer. Maar een zolder kom je ook niet zo vaak. Dit kunnen we over een paar jaar nog doen, heeft geen haast.

Ja dat is een beetje onze planning zo. In september gaat alles over en in oktober de puntjes op de i qua schilderwerk en alles. Als ik er zo naar kijk, denk ik: man, ik ben helemaal de weg kwijt en het zal allemaal wel. Maar als we straks bezig zijn, zal het wel op zijn plek vallen.

Ik gok ook dat we nog aan veel dingen niet gedacht hebben. Maar daar komen we tegen die tijd wel achter denk ik dan maar. We hebben straks een dak om onder te wonen, haha. En dan kom ik vast weer terug met een verhuis update.

Heb jij nog handige verhuistips voor ons?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *