Thuis werken als blogger

thuis werken als blogger

Hoi! Thuiswerken als blogger. Hoe gaat dat bij mij eigenlijk? In dit artikel vertel ik je daar mee over. Waar, hoe en wat werk ik thuis? Een inkijkje in mijn werk als blogger en wat ik daarvoor nodig heb. Ik vind dat zelf altijd interessant om bij andere te lezen. Deze keer ben ik het zelf, haha. Thuis werken als blogger….

Thuis werken als blogger

Internet

Wat is er nou belangrijk om thuis goed voor elkaar te hebben als thuiswerkende blogger? Juist, het internet! Zonder een goed werkend internet wordt het maken van artikelen erg lastig….. Ik zit veel op onze wifi thuis en deze moet dus goed zijn. En dat is het bij ons gelukkig ook. Wil je echt fijn en supersnel internet? Denk dan eens aan glasvezel internet.

wooncomfort in huis te verhogen

Glasvezel is een netwerk van kabels die uit glasvezels bestaan. Deze vezels zijn zo dun als een haartje en wisselen data uit door middel van knipperende lichtsignalen. Hierdoor internet je via glasvezel letterlijk met de snelheid van het licht. Een top verbinding dus. Check de site van T-Mobile bijvoorbeeld eens voor de mogelijkheden van glasvezel.

Elektronica

Naast een goed werkende internet verbinding heb ik natuurlijk ook apparaten nodig die daarmee goed werken. Eerst deed ik alles op mijn geliefde MacBook Pro van Apple. Vorig jaar is daar ook een iMac bijgekomen. Een vaste computer die bij ons beneden staat. Hier kan ik fijn foto’s en video’s op bewerken. Liever buiten werken? Dan pak ik mijn laptop.

Ook kan ik natuurlijk niet zonder mijn telefoon. Ook van Apple (een iPhone 11 Pro Max). Waarom ik alles van Apple heb? Ik kan hierdoor alles met elkaar verbinden. Echt super fijn. Via AirDrop deel ik bestanden via mijn telefoon naar bijvoorbeeld de iMac. En wat ik in de Cloud bewaar kan ik overal openen. Echt ideaal. Dit werkt voor mij echt handig.

goede telefoon uitzoeken als blogger

Qua fotografie en filmen gebruik ik vaak mijn telefoon. De camera is echt zo goed. Wanneer ik meer productfotografie doe of een lange video opneem pak ik mijn Canon M50 compactcamera. Hier maak ik ook mooie foto’s mee. Ik kan eventueel wisselen naar een Macrolens. Handig!

Programma’s

Mijn programma’s weer ik mee werk zijn natuurlijk ook niet te missen. Mijn blog draait op WordPress en hier type ik mijn artikelen in. Foto’s en video’s bewerk ik via programma’s van Adobe. Ohja en Roundcube natuurlijk niet te vergeten. Mijn mail programma’s waar ik mijn samenwerkingen via regel.

Ik heb een tijdje ook verschillende online agenda’s en to-do lijstjes programma’s uitgeprobeerd. Maar dit vond ik niet zo heel fijn. Het liefst maak ik mijn to-do lijstjes en planningen nog op papier. Haha. Mijn ‘blogboekje’ is mij heilig. Hier staat veel in rondom mijn blog.

Werkplek

Mijn werkplek is nogal wisselend in huis. Ik zit vaak achter de iMac aan de grote tafel. Hier werk ik het meeste. Met mooi weer verhuis ik graag naar buiten. Dan gaat mijn laptop mee en zit ik buiten aan de tafel. Lekker in het zonnetje een artikel typen (as we speak: ik zit buiten in het zonnetje). Ik kan mij dan net zo goed concentreren als binnen. Dat maakt niet uit.

Foto’s bewerken gaat wel lastig in de zon. Dat doe ik toch liever binnen of ik plof op de loungeset onder onze overkapping. Daar kan ik ook prima zitten met mijn laptop. Ook binnen op de bank, werkt het prima. Haha, flexibele werkplekken in huis dus.

thuis werken als blogger

Thuis werken als blogger, ik vind het fijn. Heb ik er veel voor nodig? Denk van niet. Een fijne laptop en goed internet is voldoende voor mij. Ja oke en een goede telefoon met camera. Qua plek kun je dan overal zitten.

Ik heb er ook wel eens over na zitten denken om in zo’n soort internetcaf矇 te gaan zitten. Lijkt mij ook leuk werken. Of bij van die flexwerkplekken. Zo ontmoet je misschien weer andere ondernemers en wie weet wat daaruit kan voortvloeien. Maar eens zien….

Voor nu pak ik lekker wat te drinken en ga ik verder met een volgend artikel die ik in het zonnetje in de tuin type. Het internet is trouwens ook in de tuin super en vliegensvlug :).

thuis werken als blogger

Werk jij nog veel thuis en waar dan in huis?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *