Mini gym in huis – sporten en ontspanning-

Hoi! Sporten is voor iedereen goed en gezond. Ik probeer ook vaak twee a drie keer in de week te sporten. Wat doe ik dan zoal? En waar doe ik dat? Op onze zolder! Deze is omgebouwd tot mini gym, haha. In dit artikel vertel ik je er meer over en wat ik er nog graag bij zou willen….

Sportschool

Ik ging vroeger vaak sporten in de sportschool. Hier kwam ik op mijn achttiende terecht door een knieblessure. Met de fysio heb ik veel oefeningen gedaan daar. De sportschool beviel zo goed dat ik daar een abonnement nam. Ik ben daar zeker wel drie jaar lang heen geweest. Vaak samen met een vriendin. Altijd erg gezellig en leuk.

Na een tijdje werd het naar de sportschool gaan minder. De vriendin verhuisde naar Arnhem en in je eentje naar de sportschool gaan is minder leuk…. Mijn ouders begonnen in die tijd apparaten aan te schaffen voor in de schuur: een crosstrainer, een hometrainer, een loopband en een buikspier apparaat. Ik kon net zo goed in de schuur gaan sporten joh. Ook kochten mijn ouders van die gewichten. Eigenlijk een mini sportschool in de schuur.

mini gym in huis

De discipline om te gaan sporten is daardoor makkelijker voor mij geworden. Ik hoefde niet ergens heen maar kon dit gewoon in huis doen. Toen ik bij Thijs in trok in zijn appartement hebben we de berging omgebouwd tot een mini gym. We kregen de oude hometrainer van zijn ouders, hij had zelf een buikspierbankje en we kochten samen een crosstrainer en een roeiapparaat. En ook hebben we gewichtjes: hoe we daar aangekomen zijn, geen idee eigenlijk??

Mini gym in huis

mini gym in huis

Ook hierdoor werd het sporten voor mij makkelijk. De trappen af naar de berging en ik was er. Na mijn coronabesmetting had ik ook veel aan de mini gym. Hier kon ik langzaam conditie opbouwen. In ons nieuwe huis is de zolder omgetoverd tot mini gym, haha. De apparaten moesten even twee trappen op, dat was al een hele workout. Maar we laten ze voorlopig staan hoor.

Ik probeer twee/drie keer in de week een uurtje te sporten daar. Vaak aan het einde van de middag als ik er een werkdag op heb zitten. Even lekker mijn hoofd leegmaken. Ik sport om een beetje op conditie te blijven. En omdat het gezond is! Ik doe ook vaak oefeningen op de grond met gewichten. Nu ligt er een tapijt op de grond maar dit is soms best hard aan de billen. Wie weet is een yoga mat wel een oplossing. Hier kan ik oefeningen op doen. Sporten is voor mij mijn hoofd ook leegmaken.

Aanvullingen

Dit lijkt wel op yoga voor mij. Ik word vaak ook rustig van de ruimte op zolder. Ik ga er misschien wel een meditatiekussen neerleggen. Even lekker chillen tussen de sportapparaten. Na het harde sporten nog even zitten en ontspannend. Wie weet…. Mijn hoofd is soms zo vol. Misschien is dat best een goed idee.

Dat zou een mooie aanvulling zijn op de mini gym in huis boven. Verder zou ik nog wel zo’n mini trampoline willen in onze mini gym in huis. Ik zie dat steeds meer voorbij komen. Je hebt er ook wat met een stok in het midden. Hier kan je dan aan vast houden en lekker springen. Zal vast goed zijn voor de conditie. Eens kijken of dat er nog bij past, haha. De zolder is ook tevens de ruimte waar ik de was ophang….. Ach, moet vast allemaal lukken ;).

Heb jij iets van sport items in huis? Of sport je buitenshuis?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *