Makkelijk je auto theorie halen -hoe deed ik dat?-

makkelijk je auto theorie halen

Hoi! Makkelijk je auto theorie halen, dat willen we allemaal wel toch? Ik weet nog goed hoe het mij verging met deze ‘klus’. Man man, auto rijden vond ik al niet zo heel leuk. Laat staan de theorie ervan leren. Maar ik wist dat het moest. Dat was voor mij een stok achter de deur. In deze post ga ik het hebben over makkelijk je auto theorie halen. Hoe heb ik dat gedaan?

Rijbewijs halen

Ik rij denk ik al weer zo’n 5 jaar rond in mijn gele autootje. Ik ben er erg blij mee en het ding doet het nog steeds. Yeah! Het gemak van een auto is zo fijn. Ik heb hem natuurlijk nodig om naar mijn werk te komen en als ik ergens anders heen moet, kan ik zo de auto pakken. Ideaal.

Toen ik 18 was en begon met rijlessen dacht ik: why? Ik had er niet veel zin in en vond het maar lastig. En dan komt er ook nog eens een stuk theorie bij…. Nou… wat een ellende.

En ik kan je zeggen: het viel uiteindelijk allemaal wel mee en ik ben er nu super blij mee! Ik heb drie keer praktijkexamen gedaan. Van de zenuwen ging het de eerste keer mis. De tweede keer had ik een knorrige examinator die mij op de gekste dingen liet zakken. En bam: de derde keer was ik geslaagd!  (lees in deze post meer over mijn praktijk met de auto…)

Makkelijk je auto theorie halen

Maar voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je je theorie examen gehaald hebben. Examen…. theorie. Bah niet twee van mijn favo woorden. Waneer ik het woordje toets of examen hoor word ik toch altijd wat zenuwachtig… Herkenbaar?

Terwijl ik wist dat ik goed had geleerd voor mijn theorie. Thuis veel geoefend en ik wist alles eigenlijk wel. Vroeg kon je vaak naar een theorie examen dag gaan. Dan kreeg je vaak de theorie lessen en kon je daarna examen doen. Dat leek mij al veel te stressvol.

Online leren

Nee, ik heb alles online gedaan. De theorie online gelezen en daarbij waren opdrachten te vinden. En zo kon ik testen of ik alles wist en snapte. Voor mij een fijne manier van leren. Je leest de theorie en maakt daarna er vragen over.

Dan waren er op het eind nog een soort ‘proef theorie examens’. Hier werden allerlei theorie vragen gesteld: door elkaar. Ook zoals het tijdens de echte theorie test zou gaan.

Eigen tempo

Het fijne van dit online leren, is dat ik alles op mijn eigen tempo kan doen. Dingen kun je meerdere keren oefenen en lezen. Dat werkte voor mij erg goed. Niet alles op één dag, maar in delen.

De eerste dag deed ik bijvoorbeeld een stuk over fietsers en voetgangers. De dag erna herhaalde ik dat stuk en leerde ik een nieuw stuk over verkeersborden. De dag erna herhaalde ik die twee items weer en kwam er weer wat nieuws bij. De vierde dag wist ik het meeste wel over fietsers en voetgangers en liet ik dat gedeelte weg. Zo ging ik te werk.

Wanneer ik de vragen ging oefenen schreef ik ook op wat ik fout had. Het goede antwoord verscheen daarna. Dan kon ik zien welke onderwerpen ik nog lastig vond en die kon ik nog eens goed doornemen. Wanneer ik over straat fietste (rijden kon nog niet…..), dan bekeek ik ook verkeersborden en herhaalde in mijn hoofd wat deze betekenen.

makkelijk je auto theorie halen

Situaties oefenen

Het stukje verkeersinzicht was niet mijn ding. Dan moet je binnen een paar seconden aangeven wat je moet doen: remmen, gas los of niks. Dit heb ik gewoon zo vaak geoefend. Bepaalde situaties die vaak terug kwamen schreef ik op en wat je dan moet doen: remmen of juist gas los. Zo zag ik dat sommige situaties overeen kwamen en je dus hetzelfde moest doen.

En als ik eerlijk ben, is dat ook vaak je eerste ingeving volgen en soms was gokken. Want hé: als je het niet weet is het antwoord B. Haha. Wie herkent dit?

Theorie-leren

Via de site Theorie-leren kun je gemakkelijk allemaal middelen vinden om je theorie voor de auto, brommer of motor te leren. Je kunt er theorie boeken bestellen, maar ook online pakketten met theorie en vragen. Handig en overzichtelijk alles bij elkaar. Je kunt dan kijken wat voor jouw handig en fijn is. Er zijn zelfs theorie pakketten voor mensen met dyslexie te vinden.

makkelijk je auto theorie halen

Op de site van Theorie-leren staan verschillende pakketten aangeboden, maar ook gewoon boeken die je kunt bestellen. Zo zoek je je niet rot op het internet , maar op deze site staat alles bij elkaar. En in deze tijd van veel binnen zitten, is dat denk ik dat wel makkelijk. Je boeken online bestellen of een pakket aanschaffen. Je zult het toch thuis moeten leren.

Ik zou zeker een online pakket aanraden. Zo oefen je makkelijk op je eigen tempo en de vragen die erbij zitten, zijn fijn. Ze lijken gigantisch op de vragen die je tijdens de examen krijgt. Dus zo kun je de manier van vragen al zien. Heel erg fijn.

Weet ik nu nog alles?

Makkelijk je auto theorie halen is dus zeker te doen. Ik slaagde na de tweede keer al. Eerste keer vond ik het wat spannend en maakte ik één fout te veel….. Dat vind ik nog te overzien. De tweede keer had ik mijn theorie al! Ik was goed voorbereid en bleef een stuk rustiger dan de eerste keer.

makkelijk je auto theorie halen

Weet ik na 5 jaar alle theorie nog? Als ik eerlijk ben….. denk het niet. Oops. Ben benieuwd of ik nu nog zou slagen voor mijn auto theorie, haha. Ik zou echt niet meer weten hoeveel centimeter je lading mag uitsteken hoor….. Ik denk dan weer: mocht dat ooit aan de orde komen, zoek ik het wel op!

Hoe heb jij je auto theorie geleerd? En zou je nu nog slagen denk je?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

18 comments

  1. Dat is voor mij al heel lang geleden. Ik leerde het uit een boek en met dia avonden bij de rijschool. Ik slaagde de eerste keer. Voor het afrijden slaagde ik bij de tweede keer.

  2. Oh, ik heb dat nog heel ouderwets uit een boekje geleerd en met papieren proef examens haha. kom je op examen, moet het ineens digitaal en snapte ik er niets van. Gelukkig wel in een keer geslaagd voor theorie. Praktijk de tweede keer.

  3. Online lesmateriaal vond ik ook erg handig. Zo kon ik gemakkelijk tussendoor wat lezen en online vragen beantwoorden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik gemakkelijk mijn theorie heb gehaald. Praktijk duurde iets langer, maar doordat ik de theorie goed kende, werd dit ook snel makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *