Decathlon Domyos Crosstrainer – nieuwe crosstrainer-

Hoi! Onze eigen fitness ruimte vult zich langzamerhand. Ik schreef hier al eerder een artikel over. En nu is er een nieuwe crosstrainer bij gekomen. Naast de hometrainer, roeiapparaat & buikspier bankje staat er een nieuwe crosstrainer. Een Decathlon Domyos Crosstrainer. Yes, blij mee! Ik ga je wat meer vertellen over deze crosstrainer van de Decathlon en of deze bevalt.

Nieuwe crosstrainer

Bij mijn ouders thuis had ik ook een crosstrainer. Hier maakte ik altijd veel gebruik van. Met een crosstrainer train je namelijk je hele lichaam: armen, benen, rug, buik en billen. Al deze spieren gebruik je wanneer je op de crosstrainer staat. Het meest intensive train je wel je been-en bilspieren voor mijn gevoel.

Je bent altijd intensief bezig op de crosstrainer. Vaak sta ik 20 minuten op de crosstrainer. Ook goed om je conditie op te bouwen. Een ideaal apparaat dus. Ik probeer er elke keer wat langer op te staan. Zo verbrand ik ook meer calorietjes.

In ons appartement hadden we nog geen crosstrainer. Dat wilde ik wel graag. Niet een hele dure, want daar gebruik ik hem niet vaak genoeg voor. Maar wel eentje waar ik wel goed op kan trainen. Bij de Decathlon hebben Thijs wat crosstrainers geprobeerd. En gelukkig zat er eentje bij die we fijn vonden en niet te duur was.

Decathlon Domyos Crosstrainer

Decathlon Domyos crosstrainer

Voor 200 euro hebben we deze nieuwe crosstrainer gekocht.  Het is de Domys Crosstrainer EL 120. En hij werkt prima! Ik kan er prima op trainen en lekker op crossen, haha.

Het in elkaar zetten was wel even een opgave. Samen met moeders ben ik begonnen aan het look a like Ikea bouwpakket. Zo zag het er echt uit. Maar twee vrouwen hebben de crosstrainer in elkaar gekregen. Hoppa! Het frame waar het ‘ draaiwiel’ in zit was wel heel. De rest moest je eraan monteren.

Zo lag alles erbij

En dan kan ik lekker sporten. De crosstrainer draait fijn rond. De bewegingen gaan erg soepel. Op het display zie je dan hoe snel je gaat, de tijd, hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je onderweg bent en je kan ook nog je hartslag checken. Dit kan je doen door je handen op de zilveren platen te plaatsen aan de armsteun. Best grappig.

Decathlon Domyos crosstrainer

Plus er staan 7 programma’s op. Of beter gezegd: je hebt 7 standen om de crosstrainer zwaarder te maken. Ik heb deze nu op standje 1 en kan dan redelijk snel rondgaan met mijn benen. Twee is al iets zwaarder en zo door. Goed om daarmee op te bouwen.

Deze crosstrainer heeft een vliegwiel van 6 kilo. Voor Thijs is de crosstrainer wat licht. Ben je op zoek naar een zwaarder vliegwiel zodat je wat stabieler en zwaarder kan trainen? Dan is de Domyos Crosstrainer EL 520 zeker goed! Deze is net weer wat zwaarder.

Decathlon Domyos crosstrainer

Maar voor mij is deze crosstrainer prima. Zo ben ik lekker in beweging op mijn manier. Oordopjes in, leuke playlist aan en we zijn zo 20 minuten verder.  Love it!

Daar ga ik!

Train jij wel eens op een crosstrainer? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

7 reacties

  1. Lijkt me zo handig om thuis te hebben, mits je daar dan de ruimte voor hebt. Hier ontbreekt het helaas aan die ruimte, maar gelukkig zit de sportschool om de hoek.

  2. ik wil hier eigenlijk niet op reageren haha want zo in ook gedeeltelijk mijn ellende begonnen 😉 wij hadden 2 grote en flink dure crosstrainers en trainde 7 dagen per week 4 uur op dat ding en daarnaast deed ik nog kracht traing….ik wil dat ding nooit meer zien haha

  3. Ik heb jaren zo een cycloon crosstrainer gehad…geweldig ding…alleen werd hij hier niet meer gebruikt waar het voor bedoeld was…en ging er vaker kleding overheen dan dat ik hem gebruikte 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *