Corona update: kleine geluksmomentjes & laatste loodjes

Hoi! Ik heb weer een kleine Corona update. Deze reeks ben ik gestart sinds ik aan het herstellen ben van de nasleep van deze nare ziekte. Mocht je de vorige Corona update gemist hebben check deze HIER. Het gaat gelukkig al steeds beter! En dat wil ik in deze post ook even delen. Wat kleine geluksmomentjes waar ik op dit moment zo blij mee ben.

Corona update

Het gaat zeker de betere kant op. Ik kan steeds meer, werk meer, doe meer, houd meer voor. Ja, dat is een goede en fijne vooruitgang. Misschien helpt het mooie zomerweer ook wel mee. Daar word je sowieso vrolijk van! Ik heb drie dingen eigenlijk ondernomen om beter te worden: hoofdpijn behandelingen van meneer Raatjes, diëtiste om energie uit voeding te halen en wat fysio oefeningen. Hoe staat het daarmee?

Ik zal beginnen met de hoofdpijn therapie. Sinds de laatste Corona update ben ik daar niet meer heen geweest. De hoofdpijn is eigenlijk zo goed als weg! Na een drukke dag kan ik nog wel een beetje hoofdpijn krijgen, maar dat is logisch. Zou ik misschien normaal ook hebben.

Mijn middageten ziet er vaak zo uit. Lekker en gezond!

Naar de diëtiste moet ik nog één keer. Maar ik verwacht daar niks geks. Mijn energie level is gewoon een stuk hoger. Hierdoor kan ik de fysio oefeningen ook goed doen. Deze probeer ik twee à drie keer in de week te doen. Daarbij ga ik op de crosstrainer en hometrainer. Deze tijd breid ik ook langzaam verder uit. Met de nadruk op langzaam. Ik moet daarmee niet te hard van stapel lopen. Dat merk ik aan mijn lichaam.

Waar ik nog wel veel last van heb, is mijn warrigheid. Ik vergeet veel en kom soms niet op bepaalde woorden. Daarbij is mijn concentratie ook niet alles nog. Ik kan mij slecht afsluiten van dingen. Hier ben ik mee aan het werk en dit gaat langzaam beter.

Geluksmomentjes in deze corona update

Gelukkig dat dit langzaam allemaal beter gaat.  Dan heb ik verder nog wat andere geluksmomentjes die ik wil delen in deze corona update.

[shopsuite_snippet id=5916]

Werk op school

Ik werk momenteel al twee weken twintig uur in de week op school! Ik zit weer op mijn oude aantal uur werken voordat ik ziek werd. Dat doel is dus bereikt. Wel ben ik nog niet heel de dag in de klas. Ik werk veel buiten de klas en zorg voor de laatste dingen die gedaan moeten worden dit schooljaar.

Wel ga ik wat middagen in de groep zodat mijn duo dan oudergesprekken kan doen. Maar de laatste weken hoef ik niet veel te verwachten van kleuters, kunnen we lekker spelen of buiten spelen, haha. We maken het onszelf ook gemakkelijk.

Corona update
Aan het werk buiten de groep.

Ik merk wel dat dit echt de laatste weken zijn op school. We zijn allemaal moe en de kinderen ook. Ze kunnen best vervelend worden af en toe. Ppff. En dan hebben wij als regio zuid ook nog als laatste vakantie…. Nog drie weken. We tellen af kan ik je zeggen.

Doordat ik best druk ben voor school en erg moe ben na een dag werken, heb ik wel minder energie voor mijn blog soms. Deze week is er bijvoorbeeld al een artikel minder online gekomen. En normaal werk ik in het voren en staan artikelen vaak al een week van te voren klaar. Dat lukt nu ook niet echt.

[shopsuite_snippet id=5918]

Druk met school en daarvan uitrusten. Maar gelukkig vind ik ook tijd om artikelen te maken en het werkt ook als ontspanning voor mij. Dat is ook een geluksmomentje: werken en daarbij mijn blog onderhouden. Yes, blij mee!

Ook heb ik mijn Montessoristudie weer opgepakt. Ik heb alweer twee opdrachten ingeleverd en twee groepsbezoeken gehad. Deze gingen goed! Weer een geluksmomentje. Moet je zeggen dat einde van het schooljaar deze studie even op pauze staat.

Vast contract & freelance werk

Nu we het toch nog over school hebben…… Ik heb een vast contract op de Anne Frank Montessorischool in Doesburg! Na drie tijdelijke contracten moet je vierde contract dan vast zijn. Ik vroeg aan de directeur hoe dat nu precies dat. Hij zei tegen mij: ‘Oh, dat gaat gewoon automatisch. Als we je geen vastcontract wilden geven, had ik dat al lang tegen je gezegd’.

Bij mij gaat dat niet zo automatisch….haha. Ik ben er zeker super blij mee! Nu heb ik een vast aanstelling voor twintig uur. Aankomende schooljaar kan daar misschien een uitbereiding bij komen. Daar gaan we nog voor in overleg.

Corona update
Aan het werk om foto’s aan mijn tekst toe te voegen.

Dan nog een geluksmomentje die in de lijn van het werken valt: ik heb ook een soort van freelance baan qua teksten schrijven. Ik ben benaderd door White Citadel om daar aan de slag te gaan om teksten voor websites te maken. Ik kan daar zelf mijn tijden, uren en alles indelen. Super leuk! Hier leer ik heel veel van.

Dat zijn best veel geluksmomentjes dacht ik zo. Ohja en het huis dat we gekocht hebben valt hier natuurlijk ook onder. Maar daar heb ik al veel over verteld. Dan de etentjes die ik al heb gehad, zijn ook geluksmomentjes. Zo fijn dat dit weer kan en ik het ook aan kan.

Laatste loodjes

Nog heel even doorzetten en dan begint de zomervakantie. Ik merk wel aan mijn hoofd en lichaam dat ik nu sneller moe ben. De sportsessies worden korter. En minder artikelen online. Ja, ik ben wel moe…. Maar er komen nog leuke dingen aan: team uitje, nieuwe samenwerking met NA-KD en een etentje met Thijs en mijn ouders. Weer mooie geluksmomentjes waar ik energie uit haal!

Corona update

Dit wilde ik graag even met jullie delen in deze corona update. De laatste loodjes zijn begonnen. Deze ‘overleef’ ik door de kleine en grote geluksmomentjes. En zo verdwijnt de Corona nasleep langzaam weg…..

Heb jij ook bijna vakantie?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *