Waarom is de Achterhoek zo mooi?

waarom is de Achterhoek zo mooi

Hoi! Ik kom uit de Achterhoek (is waarschijnlijk al bekend, zeker omdat dat hiernaast ook staat Merle, haha). Ik ben hier geboren en woon er nog steeds met veel plezier. De Achterhoek is een gebied in Gelderland en ligt tegen de Duitse grens aan. Al eerder schreef ik al eens een artikel over de Achterhoek: Achterhoekers be like.… Een artikel wat je met een korreltje zout moet nemen ;). Maar wat maakt de Achterhoek dan zo mooi? En wat vind ik er zo leuk aan? In dit artikel schrijf ik daarover. Waarom is de Achterhoek zo mooi? Dat ga ik ja eens haarfijn vertellen!

Waarom is de Achterhoek zo mooi?

waarom is de Achterhoek zo mooi

De trots van de Achterhoek

We hebben een mooie voetbalclub om trots op te zijn: de Graafschap. Oké, ik geef het toe: ze spelen niet altijd even goed. Maar het stadion is altijd goed gevuld en uitgeroepen tot meest sfeervolle stadion. Dat is toch ook mooi?!

Carnaval

We vieren uitbundig carnaval. Ben je een carnavalsliefhebber? Kom eens langs in één van de dorpen in de Achterhoek, dan zie je wat pas echt carnaval vieren is, haha. Ik ben daarin een uitzonderlijke Achterhoeker: Ik ben niet echt dol op carnaval en vier het dan ook niet. Wel vind ik het leuk om naar de carnavalsoptocht te kijken, maar daar houdt het dan wel een beetje mee op.

Shopping steden

Er zijn ook zeer leuke steden om te winkelen. Zelf winkel ik vaak in mijn eigen stad: Doetinchem, maar ik heb ook ontdekt dat Zutphen een super leuke stad is. Waar je ook goed kunt winkelen. En verder heb je ook nog Winterswijk en Doesburg. Ook altijd leuk om heen te gaan.

waarom is de Achterhoek zo mooi

Deutschland

We zitten vlakbij Duitsland. Een half uurtje rijden en we zijn de grens over en ik kan daar heerlijk shoppen. Vooral toiletartikelen zijn in Duitsland gewoon veel goedkoper.

Nature

Er is prachtige natuur naast alle weilanden met koeien. Geloof mij de Achterhoek is niet alleen weiland met koeien. We hebben grote stukken bos en mooie stukjes water. En ohja, ook nog steden en dorpen ;). Haha.

waarom is de Achterhoek zo mooi

Nuchterheid zelve

De mensen zijn altijd gezellig en lekker nuchter. Niet moeilijk doen, alles kan en er is overal wel een oplossing voor.

Genoeg ruimte

Er is ruimte. Niet alles is op elkaar gepropt en hoge gebouwen waar je nekpijn van krijgt als je er naar kijkt. Nee dat valt hier allemaal wel mee.

Alles vers

De melk en de kaas is altijd vers, haha. Genoeg koeien hier ;). #goeiegrap

waarom is de Achterhoek zo mooi

Geschiedenis is er genoeg

Veel geschiedenis is er nog terug te vinden in de Achterhoek. Zutphen en Doesburg zijn oude steden waar veel geschiedenis te zien is.

En het grote spektakel ………

En ja, wij organiseren elk jaar het grote spektakel: de Zwarte Cross. Vanuit heel Nederland komen mensen naar de Achterhoek om dit mee te maken. Een groot festival dat altijd gezellig is en er goed gefeest wordt. Ik woon al 22 jaar in de Achterhoek en ben er nog nooit geweest, haha. Denk ook niet dat ik daar zal komen. Is niet echt mijn ding. Maar andere vinden het echt prachtig!

Nou, klinkt de Achterhoek niet fantastisch? Hahaha, natuurlijk promoot ik de Achterhoek, because I was born this way. Maar kom zeker een keer langs hier! Het is echt gezellig! En nu is het bijna carnaval, dus wil je echt een keer een feestje meemaken. Kom de Achterhoek in en vier het carnaval mee, haha. En wanneer je dit hebt meegemaakt, wil je niet anders! Oké, nu begin je te overdrijven Merle, haha. Misschien ook een Achterhoeks trekje? Als Achterhoeker ben je trots op de Achterhoek!

Ben jij wel eens in de Achterhoek geweest? En waarom is de Achterhoek zo mooi? 

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *