Voordelen van een high-waisted jeans

Een gastartikel over high-waisted jeans. De voordelen van deze fijne broeken worden op ene rijtje gezegd! 

High-waisted jeans zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Nagenoeg overal zie je wel een vrouw in zo’n broek lopen. Zoals de naam van deze broek al doet vermoeden, draag je hem hoger dan een ‘standaard’ dames jeans. Heb je nog niet zo’n broek in jouw kast liggen? Dan twijfel je mogelijk of dit iets voor jou is. Om je te overtuigen een high-waisted broek te kopen, zetten we hier een aantal voordelen op een rijtje.

Zorgt voor een strak(ker) figuur

high-waisted jeans

Heb je een beginnend buikje? Dan wil je deze mogelijk verbloemen met behulp van kleding. Je kunt in dat geval een wijd T-shirt of een wijde trui kopen, maar niet iedereen vindt dit prettig. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt een high-waisted jeans uitkomst. Zo’n broek dames helpt jou namelijk om een beginnend buikje of kleine heupkussentjes weg te werken. Dit valt namelijk in de broek, waardoor het voor anderen niet zichtbaar is. Een high-waisted jeans helpt jou dus om voor een strak(ker) figuur te zorgen.

Rondingen komen beter tot uiting

In veel outfit posts van mij zie je een high-waisted jeans.

Je koopt een high-waisted jeans niet alleen maar om heupkussentjes en een beginnend buikje mee te verbloemen. Nee, want zo’n broek zorgt er namelijk ook voor dat jouw rondingen beter tot uiting komen. Doordat de bovenkant van een high-waisted broek hoger zit, oogt jouw taille aanzienlijk smaller. Hierdoor krijg je een slank figuur. Bijkomend voordeel is dat jouw billen beter tot uiting komen in een high-waisted jeans. Ben je relatief klein van stuk? Dan lijk je een stuk langer als je zo’n broek draagt. Door de hogere taille lijkt het immers alsof jouw benen langer zijn.

Geschikt voor ieder figuur

Sommige vrouwen denken dat een high-waisted jeans niet geschikt is voor hun figuur, maar dat is een misvatting. Deze broeken zijn namelijk geschikt voor ieder figuur. Zo’n jeans dames heeft namelijk verschillende pasvormen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een skinny jeans met een hoge taille. Zo’n broek zit strak rondom jouw lichaam, waardoor jouw vormen goed tot uiting komen. Ben je van mening dat jouw figuur niet geschikt is voor een skinny jeans? Of zit zo’n broek jou gewoonweg te strak? Kies dan voor casual fit. Deze broek zit niet (te) strak rondom jouw lichaam, waardoor hij geschikt is voor ieder figuur.

high-waisted jeans

Makkelijk te combineren met andere kledingstukken

Een vierde en laatste reden om een high-waisted jeans te kopen, is omdat je deze broek makkelijk kunt combineren met andere kledingstukken. Kort door de bocht kun je een high-waisted jeans met alle kleding combineren. Toch zijn er bepaalde kledingstukken waarbij zo’n broek beter tot zijn recht komt. Een loszittend T-shirt en een loszittende blouse zijn hier voorbeelden van. Daarnaast zien we vaak dat een high-waisted jeans gecombineerd wordt met een crop-top of een naveltruitje om een slank figuur extra te benadrukken.

NA-KD zomeroutfits

Ben jij een high waisted jeans fan?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *