Online shoppen versus fysiek shoppen

Hoi! Nederland gaat toch sneller dan verwacht meer open. We kunnen nu alweer een tijd genieten van het fysiek winkelen en een terrasje pakken. Hartstikke fijn dat dit allemaal weer kan! In dit artikel ga ik het hebben over online shoppen versus fysiek shoppen. In tijden van een lockdown kon je niet anders dan items online bestellen. Hoe is dat eigenlijk bevallen? Ga ik weer terug naar meer fysiek shoppen? Check de voor-en nadelen in deze post.

Fysiek shoppen

Heel heel ‘vroegah’ kon je alleen shoppen in een winkel. Ik ben daarmee opgegroeid, maar kan mij eigenlijk ook geen tijd herinneren zonder online shoppen. In de jaren 80 zijn de beginstappen gezet van online shoppen. En nu is het zeker niet meer weg te denken en maken we er dankbaar veel gebruik van.

Ik ben echt een fan van gewoon fysiek shoppen. Het liefst ga ik naar een winkel  om het product te zien, voelen, ruiken, proeven en noem maar op. Vooral met kleding heb ik dat heel erg. Ik wil weten hoe de stof aanvoelt, hoe het model bij mij zit zit en hoe het item dus staat. Daarom ga ik graag naar een winkel om te passen.

Maar toen: Bam, lockdown…. Alle winkels dicht. Alleen de supermarkt is er nog….. Dan ben je aangewezen op het internet als je een nieuwe stofzuiger wilt of een nieuw jasje. Nou is het niet zo dat ik daarvoor nooit wat online bestelde hoor. Nee dat is in de loop van de jaren wel gegroeid.

[shopsuite_snippet id=593c]

Online shoppen

Tuurlijk bestelde ik veel online. Maar kleding en schoenen bleven altijd wel een ‘dingetje’ bij mij. Dat bestel ik niet snel online. Maar door de lockdown ben ik dat dus meer gaan doen. Het word je tegenwoordig ook erg gemakkelijk gemaakt om kleding online te bestellen.

online shoppen versus fysiek shoppen

Vaak staat er een size guide bij. Zo kun je zien welke maat het beste bij jou past. Ook staan er vaak reviews van andere klanten bij. Uitgebreide informatie over de stof en het model van de kleding. En past het toch niet? Retourneren is tegenwoordig ook een eitje. (hoewel je daar vaak niet altijd zin in hebt, of spreek ik voor mijzelf?!).

Dus fysiek shoppen versus online shoppen? Dan denk ik dat online shoppen bij mij een groot terrein heeft gewonnen. Online is zo veel meer te vinden, makkelijk bestellen vanuit huis en ik kan het thuis rustig passen en kijken waarbij ik het kan combineren.

Online shoppen doe ik dus steeds meer. Eén van mijn favo webshops is wel Shein. Voor lage prijzen scoor je daar toffe items. Ik heb nu bijvoorbeeld een winkelmandje gevuld met bikini’s. Ik heb namelijk al een bikini van Shein en die bevalt prima. Voor de vakantie naar Curaçao zou ik er graag nog één of twee bij willen. Eens even lekker rondneuzen bij Shein.

CashbackPlaza

online shoppen versus fysiek shoppen

En Shein is ook aangesloten bij CashbackPlaza. Dit is een online cashback platform waarbij je als lid geld terug krijgt op je online aankopen. Dit kan wel bij meer dan 1500 webshops! Dat zijn toch ook weer handige voordelen van online shoppen. In een fysieke winkel is dit niet mogelijk.

Je kunt je gratis aanmelden bij CashbackPlaza. Wanneer je dan via een webshop wat koopt die bij hen aangesloten is, kan je zoveel procent van je aankoop terug krijgen. Je hoeft er niet veel voor te doen en toch ontvang je een deel van je geld terug.

[shopsuite_snippet id=5918]

Als je veel online shopt is dit zeker een handige tip. Als je al die hoeveelheden die je terugkrijgt bij elkaar optelt, heb je denk ik weer een leuk zakcentje. Daarvan kan je weer online shoppen, haha.

online shoppen versus fysiek shoppen

Shein is dus ook aangesloten bij CashbackPlaza. Dat is zeker handig voor mij. Ik ben wel een beetje Shein verslaafd denk ik, haha. Maar ook de Mediamarkt, Booking.com, Asos, Thuisbezorgd en de Hema zijn aangesloten hierbij. Veel webshops waar je denk ik best vaak wat besteld.

Online shoppen versus fysiek shoppen?

Een handige tip lijkt me zo. In een fysieke winkel is dit toch niet mogelijk. Dit is dus een groot voordeel van online shoppen. Maar op de vraag: online shoppen versus fysiek shoppen, is mij antwoord nu geworden: een mix. Ik ben echt meer online gaan shoppen. Laatst heb ik bijvoorbeeld bij de Zara een leren jasje online gescoord. Vroeger zou ik dit per se in een winkel willen halen.

Maar tegenwoordig is online shoppen zo makkelijk. Dus ja: online shoppen heeft veel terrein bij mij gewonnen. Hoewel een dagje shoppen altijd leuk en heerlijk blijft. Dat gaat zeker niet verdwijnen.

Wat zeg jij op de vraag: online shoppen versus fysiek shoppen?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

2 reacties

  1. Ik hou van beide! Ik heb in de coronatijd het online shoppen helemaal ontdekt haha, maar toch blijft in de winkel passen en meteen meenemen ook een fijn gevoel. Even een vraagje, hoe vallen de maten bij Shein? Kan je dan gewoon je eigen maat bestellen of…? Bedankt alvast en leuke post 🙂 Groetjes, Loes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *