Mini-ecosysteem van Plant Rebelz -Do-It-Yourself-

mini-ecosysteem van Plant Rebelz

Hoi! Groene vingers heb ik niet als ik eerlijk ben. Scheelt ook dat we geen tuin hebben, haha. Wel een balkon waar ik ooit eens viooltjes had staan in een plantenbak. Kansloos project voor mij…. Maar in huis heb ik toch wat planten staan hoor! En deze leven allemaal. Ik heb er zelfs een nieuwe aan toegevoegd: een mini-ecosysteem van Plant Rebelz. Kijk mee hoe eenvoudig en gaaf deze terrariums zijn.

Mini-ecosysteem van Plant Rebelz

Plant Rebelz is een site waar je super gave planten kunt bestellen. Deze worden dan bij je thuis afgeleverd. Ideaal in deze corona tijd natuurlijk. Ze hebben hele gave kamerplanten en stekjes voor in huis. Het zijn geen lastige planten om te verzorgen en zien er super gaaf uit. Echt allemaal planten voor binnen.

mini-ecosysteem-van-plant-rebelz

Ik koos voor een mini-ecosysteem van Plant Rebelz. Wat houdt dat precies in? Bij Plant Rebelz heb je ook een terrarium met een mini eco-systeem erin. In deze hippe glazen potten bevindt zich gewoon een zelfregulerend mini-ecosysteem. Hierbij wordt water via verademing gerecycled en is hierdoor dus zelfvoorzienend.

Ideaal voor mij dacht ik zo. Ik heb zelf veel vetplantjes en cactussen. Die hoeven niet veel water. Dit mini eco-systeem van Plant Rebelz hoeft helemaal geen water! Dat is toch eens even ideaal. Het enige wat je elke week even moet doen is twee keer 5 uurtjes de dekels van de pot doen. Nou, dat moet lukken.

Do-it-yourself

Deze grote pot werd super netjes bezorgd. Veilig verpakt en er zat een korte beschrijving bij hoe je te werk moest gaan met je terrarium. Het is namelijk een do-it-yourself-pakket. Alle pantjes, steentjes en aarde worden los geleverd. Zo kun je zelf bepalen hoe je de plantjes wilt hebben staan.

Nou, daar gaat mevrouw met de niet zulke groene vingers aan de slag…. De eerst stap was om de witte steentjes in de pot te doen en daaroverheen de actieve kool (moest even googelen om te zien hoe dat eruit zag, haha, dan kon ik het goede zakje pakken).

Vervolgens kon ik de potgrond toevoegen en daarna de plantjes daarin poten. Met een beetje hulp van mams (die vindt plantjes helemaal leuk) heb ik ze een mooi plekje gegeven in de pot.

Daarna kon het verdere decoreren beginnen. Er zat wat mos bij en nog wat andere steentjes. Dit kun je naar eigen inzicht verdelen. En dan is je terrarium helemaal klaar!

Eindresultaat

mini-ecosysteem-van-plant-rebelz

Super simpel en leuk om te doen. Zelfs voor mevrouw niet zulke groene vingers was dit prima te doen. En het resultaat is echt zo tof! Ik vind dit echt super gaaf ogen. Een echte Eye-catcher!

mini-ecosysteem-van-plant-rebelz

Het mini-ecosysteem van Plant Rebelz staat in de woonkamer op de tafel. Wanneer je binnenkomt valt deze gelijk op. Super gaaf om te zien. Ik kan er steeds naar blijven kijken. Een mooie toevoeging in ons huisje!

mini-ecosysteem-van-plant-rebelz

Zou jij ook zo’n gaaf terrarium in huis willen? 

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

  1. Wij hebben hier ook zo’n terrarium en ben zelf ook nog steeds onder de indruk. Ik laat hem af en toe wat luchten en de geur die uit zo’n terrarium komt…. hemels :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *