Kinderfeestje in eigen tuin vieren: hoe pak je dat aan?

Een gastartikel over leuke kinderfeestjes tips. Of beter gezegd: een kinderfeestje in eigen tuin vieren. Lees de tips en vier een gezellig feestje! 

Als je kind jarig is of iets anders te vieren heeft, is het natuurlijk leuk om een feestje te geven! Mocht het weer ernaar staan, dan kan het feestje buiten worden gevierd. Gewoon, in eigen tuin. Dat is leuk én makkelijk – mits je het op de juiste manier aanpakt. In dit artikel delen we slimme tips voor een topfeest.

Vermaak voor kinderen: speelgoed

Het is het belangrijkst om aan vermaak voor de kids te denken tijdens het feestje. Hoe groot of klein je tuin ook is: op die manier hebben ze sowieso plezier. Als ze zich maar niet hoeven te vervelen! Hoe meer kinderen er aanwezig zijn op het feestje, hoe belangrijker dit is. Als je een kinderfeestje organiseert, kun je spelletjes bedenken om de kids zoet te houden. Zorg voor leuk buitenspeelgoed om uren mee in de weer te zijn. Van een voetbal tot waterpistolen, van een zandbak tot stoepkrijt: bedenk wat er het best in de smaak zal vallen. Je kunt uiteraard ook een set aan buitenspeelgoed in huis halen, zodat er met verschillend speelgoed kan worden gespeeld.

Hittegolf? Water to the rescue

Tijdens een feestje in de warme maanden van het jaar kan de temperatuur behoorlijk hoog zijn! Het is dan nog altijd een goed idee om het partijtje buiten te vieren, als je maar de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Zorg dat de kids altijd kunnen afkoelen tijdens een feestje met een hittegolf of op een warme dag. Plaats een opblaasbaar zwembad in de tuin: dat is gegarandeerd een succes! Voor zowel een kleine als een grote tuin is er een passend exemplaar te vinden. Daarnaast kun je denken aan waterballonnen, waterpistolen en de tuinslang voor verkoeling.

Voldoende zitplek

Kinderen zijn het liefst de hele dag in de weer tijdens het feestje. Zijn er ook volwassenen aanwezig? Zorg dat er voldoende zitplek is, zodat iedereen er prettig bij kan zitten. Misschien moet je wat improviseren om voldoende stoelen te hebben – een klapstoeltje biedt uitkomst. En organiseer je tevens een diner bij het feestje? Dan is het belangrijk dat iedereen een plekje aan tafel kan krijgen: jong en oud.

kinderfeestje in eigen tuin vieren

Genoeg eten en drinken voor iedereen

Over dat diner gesproken! Haal voldoende eten en drinken in huis, zodat iedereen genoeg heeft om van te genieten. Voor kinderen kun je denken aan frisdrank, sap, chips en snoep: het gaat immers om een feestje. Volwassenen hebben vaak meer trek in hartige hapjes, evenals in drankjes. Door een verscheidenheid aan dranken en snacks in te slaan, ben je er zeker van dat iedereen iets uit kan kiezen. Wel zo prettig voor de feestvreugde.

kinderfeestje in eigen tuin vieren

 

Hopelijk heb jij wat aan deze tips: kinderfeestje in eigen tuin vieren. Heb jij nog een gouden tip?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1151

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *