Gym hoop Decathlon – Waar is deze goed voor?-

Hoi! Echt een fitness girl ben ik niet echt. Toch sport ik zeker wel wat. Vooral mijn buikspieren ben ik aan het trainen. Op het eerste oog is het niet te zien hoor. Maar ik merk het wel. Ik doe dit vooral door middel van een gym hoop te gebruiken. Nou niet denken dat je er gelijk een sixpack van krijgt hoor, haha. Ik vertel je waar de gym hoop goed voor is en welke ik gebruik.

Gym hoop

gym hoop

Een gym hoop is een zware hoepel. Deze hoepel van de Decathlon (je kunt via deze link de hoepel scoren) weegt 1,4 kilo. Geen standaard kinderhoepel dus. Met deze zwaardere hoepel train je dus je buikspieren. Doordat deze hoepel wat zwaarder is, is deze makkelijker in beweging te houden. Zelfs mijn vader kan het (en sorry dat ik het zeg pa: maar je hebt geen soepele heupjes). Maar door het hoepelen worden je heupen werkelijk ook soepeler.

Door het hoepelen train je je ‘ core-spieren’. Je buikspieren, maar ook je rugspieren. En deze worden door het hoepelen dus sterker. Echt heel erg fijn en super chill. Het is een oefening die je elke dag even kan doen.

Mijn ouders hebben namelijk ook een gym hoop in huis en daar deed ik dat elke dag. Ze hadden er niet eentje van de Decathlon, maar een iets duurdere. Hierdoor heb ik er al dus mee kunnen oefenen. In het begin deed hoepelde ik echt maar 1 minuutje. Dan deden mijn heupen al zeer. Met wat blauwe plekken zelfs…

Maar daar moet je doorheen zeg maar. Daarna kun je het steeds verder opbouwen. Nu hoepel ik 3 minuten per dag. Eerst deed ik dit ook niet elke dag. Nu gaat dat makkelijk. En sta ik dus elke dag 3 minuten gezellig met de gym hoop te hoepelen.

Ik merk echt dat mijn buik-en rugspieren hierdoor sterker worden. Zeker voor mijn rugspieren is dat fijn, omdat ik best een zwakke rug heb. Het hoepelen gaat gelukkig prima en hierdoor wordt alles sterker.

gym hoop

Elke dag hoepelen

Ik raad je wel aan om niet met een volle buik te hoepelen, haha. Dat voel je namelijk erg goed. Ik hoepel vaak in de ochtend. En die drie minuten zijn ook zo voorbij. Ik heb namelijk mijn telefoon in de hand en ondertussen check ik social media. Na 1,5 minuten verander ik wel van richting met hoepelen.

Dan ga ik even de andere kant op met de hoepel. En na drie minuten heb ik dus mijn buik-en rugspieren getraind. En dit probeer ik elke dag te doen. Heel erg goed en makkelijk.

gym hoop

De hoepel krijg je in losse delen wanneer je deze koopt. Maar ze zijn makkelijk in elkaar te klikken. En ook dus uit elkaar te halen. Dus mocht je je hoepel mee willen nemen op vakantie bijvoorbeeld: makkelijk te doen, haha.

Toch wat meer werken aan je buikspieren. Bij de Decathlon hebben ze nog meer buikspierapparaten om mee te trainen. Zo is deze fitnessbank ook ideaal. Je kan deze verstellen om je buikspieren te trainen, maar wanneer je de stoel rechtop, kun je ook je borst- en armspieren trainen. Liever alleen een bankje om je buikspieren mee te trainen? Dan is deze fitnessbank ook erg handig!

Ik hoepel lekker verder met mijn gym hoop. En daarnaast heb ik ook nog andere fitness apparaten in onze garage staan. Ik word nog eens een fitness girl, haha.

Train jij je buikspieren? En kende jij een gym hoop al?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

2 reacties

  1. Leuk om te lezen zeg!volgens mij is hoepelen als workout nog helemaal niet zo bekend maar ik heb er toevallig ook een artikel over geschreven gisteren:) vind het zowat de enige leuke workout voor thuis en merk het ook echt aan mijn buik en rug spieren. Die blauwe plekken vind ik wel heavy haha, maar ga meestal 30 tot40 min tegenwoordig en dan komt zon hoepel wel errug vaak tegen die heup botjes aan 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *