Persoonlijke update: terrasje en familie bijeenkomst

persoonlijke update

Persoonlijke update: 

Hoi! Onze tweede week van de meivakantie ga je in deze persoonlijke update zien. Het was een bijzondere week. Ik heb genoten van de vakantie. Een vriendin kwam langs en we hebben op een terrasje gezeten.Het zonnetje scheen lekker en familie kwam. Helaas om een minder leuke reden. Onze ome Gerard is overleden. Lees meer daarover in deze persoonlijke update.

 


Dinsdag (11 mei). De tweede week van de meivakantie is voor ons aangebroken. Een dagje video bewerken en wat bloggen. Lekker rustig.


Een broodje gezond als lunch. Thijs heeft deze zelf gemaakt.


Ik heb ook even 10 minuten gefietst op de hometrainer. Ging best goed.


Na het eten had ik weer cursus journalistiek. We hadden na dit deel het over recensies schrijven. Ook erg interessant.


Woensdag (12 mei). Het zonnetje scheen lekker. Ik dronk mijn koffie lekker op het balkon. Daarna de laptop er nog bij gepakt.


Even lekker lezen nog.


Weer een gezonde lunch. Ik had nu een ‘cracker gezond’.


Floor kwam die middag en ik heb samen met haar op het terras gezeten. Gezellig even bijgekletst.


Ze bleef bij ons eten en daarna haalden we een ijsje. Floor trakteerde: dankjewel!


Donderdag (13 mei). Ik ben op bezoek geweest bij opa en oma. Mijn tante was er ook. Gezellig!


Opa had wat kleine foutjes gespot op mijn blog, haha. Ik kreeg dit briefje mee zodat ik er naar kon kijken. Super lief toch?! Daarna zat ik achter de laptop, wat bloggen dus.


En toen ging het allemaal erg snel die middag. Mijn tante, neefje en nichtje waren bij onze ‘oud oom’ die in een revalidatie centrum ligt. Hij is 83 en een maand geleden gevallen op zijn heup en arm. Hij heeft een operatie ondergaan en ligt nu dus in een revalidatiecentrum.

De dag ervoor belde mijn moeder al dat het niet heel goed ging. Ik had hem een week ervoor nog gezien met zijn verjaardag. Toen kon je nog goed met hem praten. Dat was nu al niet meer aan de orde.

Mijn opa, oma, moeder en tante werden opgeroepen voor een gesprek met de arts erbij. Thijs en ik hebben mijn neefje en nichtje opgehaald en bij ons thuis hebben we gegeten. Mijn tante kwam later ook en schoof ook aan. Ze vertelde ons dat ze eigenlijk alle antibiotica stopte.


We liepen na het eten met z’n allen het centrum in om en ijsje te halen. En daar midden in ‘s-Heerenberg kwam het telefoontje. Ome Gerard is overleden. We keken elkaar allemaal aan en dachten: het is goed zo. Het was niet fijn voor hem op deze manier. We zeiden ook al: hij heeft gewacht tot iedereen weg was. Op zich erg mooi.

Ondanks dit nare nieuws was het gezellig met de familie. We hebben er vrede mee dat het zo gebeurd is.


Vrijdag ( 14 mei). Ik had wat onrustig geslapen die nacht. Ik heb lekker op het balkon gezeten. Wat bloggen.


En een tijdschrift lezen. Tussen de wolken door scheen het zonnetje lekker.


Na het eten hebben Thijs en ik samen naar Ferry gekeken. Wat een top film!


Zaterdag (15 mei). De ochtend deed ik de was en was ik druk bezig op Insta met mijn NA-KD post. Daarna reden we naar mijn ouders. We brachten lunch voor ze mee. Mijn tante en oom kwamen ook en samen regelden ze wat dingen voor de uitvaart. We moeten veel uitzoeken: liedjes, gedichten en een In Memoriam zoals dat heet. Een beetje een verhaal van de levensloop van onze oom. Ik kroop achter de computer om wat oude beelden terug te kijken en zien of er herinneren en gekke anekdotes naar boven kwamen hierdoor.

persoonlijke update
Wel mooi om dit soort beelden terug te zien.

persoonlijke update
En grappig om mini Merle te zien, haha. Ik schreef een aantal dingen op.

persoonlijke update
Aan het eind dronken we nog met z’n allen thee en aten we en taartje op de trouwdag van mijn oom en tante. Jep die dag was het hun trouwdag.

persoonlijke update
We reden na het eten weer terug naar huis. Vrienden van ons kwamen. Gezellig een wijntje erbij en kletsen. Daarna was ik echt super moe en viel ik als een blok in slaap.


Zondag (16 mei). Ik zat de ochtend rustig op de bank. Thijs hielp mij met de was en ik zat verder veel op Insta. De boodschappen heeft Thijs ook gehaald. We halen de zomer lekker in huis zegt ‘ie’.


StukTv kijken en verder begon ik aan mijn huiswerk opdracht voor de journalistiek cursus: een filmrecensie schrijven. Mag jij raden welke film dat wordt?!

persoonlijke update
Aan het eind van de middag reden Thijs en ik naar mijn ouders. Ik hielp mijn moeder met een begin maken aan de In Memoriam voor ome Gerard.


Thijs heeft ondertussen voor ons allemaal gekookt. Super lief! Een soepje vooraf.

persoonlijke update
En daarna heerlijke wraps met gehakt en groente. Het was erg lekker.

persoonlijke update
En om de vakantie ontspannend af te sluiten, zijn we in het bubbelbad geweest.

persoonlijke update
Maandag (17 mei). Ik heb die ochtend wat fysio oefeningen gedaan en verder zat ik veel achter de laptop.

En dan is de meivakantie alweer voorbij. Ik heb erg genoten van de vakantie samen met Thijs. Ik merk echt dat ik mij ook beter voel. Kan meer dingen ‘handelen’ zoals ik dat noem. Heel erg fijn!

Aankomende week ga ik drie dagen drie uur werken. Weer zin in! En de crematie van ome Gerard is woensdag. We hebben zelf de liedjes, gedichten en In Memoriam gemaakt, dus het zal zeker een mooie dienst worden. Dat zie je in de volgende persoonlijke update.

Rust zacht lieve ome Gerard.

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *