Persoonlijke update: overkapping slopen & examen

Persoonlijke update: 

Hoi! Tijd voor een nieuwe persoonlijke update. Ik mag het huis weer uit na mijn quarantaine. Ik mocht dus ook weer naar school. Thuis ligt de boel in puin. Boven worden de kamers aangepakt en ik heb het behang daar afgehaald. De tuin ligt ook een beetje in puin. De overkapping is gesloopt en dat was nog wel even een klus. Ohja en dan had ik ook nog mijn Montessori studie examen…. Kijk hoe dat en de rest ging in deze persoonlijke update.


Dinsdag (18 januari). Ik kom thuis van mijn eerste ochtend werken op school. Het was fijn om de kids weer te zien. Thuis werd er al flink geklust door Dennis. Lekker bezig!


Ik zat achter de computer en er kwamen twee hele leuke pakketten binnen!


Verder nog wat bezig voor mijn Montessori examen die online is. Ik moet mijn ontwikkeling presenteren aan de hand van een voorwerp. Ik kom voor een 100-rol waar ik steekwoorden op heb geplakt.


Eind van de middag ging met vaders op pad. De jacuzzi moet leeg omdat de overkapping in het weekend gesloopt wordt. Op zoek naar een dompelpomp om deze leeg te pompen. Helaas niet gevonden…. We hebben er namelijk eentje met een slang van 20 meter nodig.


Na het eten ben ik in onze slaapkamer bezig geweest om het behang er vast af te halen. Scheelt Dennis weer.


Woensdag (19 januari). Die dag was het online Montessori examen. De hele dag zat ik thuis achter mijn beeldscherm. Om kwart voor 12 was ik aan de beurt. Mijn verhaal was duidelijk maar er zat niet genoeg diepgang in…. Ik was dus niet in een keer geslaagd. Ik moet nog een kleine extra opdracht doen. Balen….Maar is niet anders. Dat dacht ik toen tenminste…..


Dennis was klaar met klussen en we reden naar de Gamma. Ik kon daar het behang uitzoeken en halen.


Omdat ik toch in Doetinchem was en Thijs later thuis kwam, ging ik naar mijn ouders. Met moeders samen ging ik even naar de SoLow.


Daarna at ik bij pa en ma. We bestelden wat lekkers.


De laatste avond in het bubbelbad met z’n tweeën. Hierna gaat het water er toch echt uit.


Donderdag (20 januari). De ochtend gewerkt op school en van een collega kreeg ik deze fles. Super lief!


Daarna naar een andere bouwmarkt voor een dompelpomp. Dit is zeker een slang van 20 meter.


En ik ging nog even langs de supermarkt. Lekker lekker.


Het klussen is voor deze week klaar. Ik ging met de stofzuiger en Swiffer rond.


Thijs kwam thuis en we hebben gelijk naar de Boos aflevering gekeken. Phoe jeetje, heftig.


Vrijdag (21 januari). De klas waar ik die dag zou staan, is in quarantaine. Ik deed veel andere dingen voor de groep. Wel lekker rustig.


Eenmaal thuis: de jacuzzi leeggepompt.


En daarna hadden we wat te vieren. Ik kreeg op school te horen van mijn begeleider van de Montessori studie dat ik voor die extra opdracht kan gaan en dan mijn leerkrachten diploma heb. Maar ik kan er ook voor kiezen om deze voor onderwijsassistent te halen en dan heb ik hem al. Ik blijf dit werk voorlopig nog wel doen. Dus ik ben geslaagd! Thijs vond dat wel een lekker etentje waard.


En een lekker wijntje kan daarna ook nog.

persoonlijke update
Zaterdag (22 januari). Ik was in de ochtend bezig voor mijn Insta en we haalden ons schuurtje onder de overkapping leeg. Daarna kwamen vrienden van Thijs helpen om deze te slopen. Ik ging pannenkoeken bakken. Gaat top zoals je ziet….

persoonlijke update
Werkoverleg. Hoe gaan we dit doen??…

persoonlijke update
En daar gaan ze: gaat als een malle dit.

persoonlijke update
Het hout gaat in een container die op de oprit staat. Marco staat op het dak en aan hem wordt het hout aangegeven en hij gooit het zo in de container. Gaat super.

persoonlijke update
Uit de overkapping kwamen ook ineens allemaal dieren tevoorschijn. Een dode rat en deze vlinder. De vlinder was nog in leven.

persoonlijke update
Het gaat goed zo.

persoonlijke update
Mijn ouders kwamen ook nog even kijken. Pa werd gelijk aan het werk gezet. De dakpannen uit de tuin halen en onder onze carport dumpen. De tuinman moet namelijk maandag bij de tuin kunnen om stukken opnieuw te bestraten.

persoonlijke update
En einde van de middag was de hele overkapping weg. Er ligt nog wel veel hout in de tuin. De container zit helaas vol. Het hout moet dus aan de zijkanten van de tuin gelegd worden. Dit moet later in een andere container gedaan worden.

persoonlijke update
De mannen hebben nog wat gegeten bij ons en daarna ging iedereen naar huis. Echt fijn dat ze ons zo goed geholpen hebben. Ik lag daarna met een dekentje op de bank en keek Wie is de Mol. Daarna op tijd naar bed gegaan. Ik was erg moe.

persoonlijke update
Zondag (23 januari). Thijs ging vast wat opruimen in de tuin. Ik kon achter de computer. Mijn hele nek en schouderbladen zitten vast en mijn lichaam doet zeer. Ik mocht van Thijs niet meer in de tuin komen helpen. Rustig aandoen zegt meneer.


In de middag kwamen Monique, Erik-Jan en Rianne. Zij hebben nog wat geholpen in de tuin.


Samen met de buurman hebben ze de jacuzzi nog een stuk verplaatst. Dat was zeker een opgave. Ding weegt meer dan 250 kilo….


Dan nog een mooi verhaal over de deurklink…. Deze was een beetje stuk. Althans: vanaf de bijkeuken kant kregen we deze niet meer open. De klink draaide dol. Wat denk je: staan we met z’n allen buiten en Rianne komt ook even en trekt de deur dicht… Ik geen sleutel mee, Thijs geen sleutel mee. Stonden we dan met ons goede gedrag… Konden het huis niet meer in. Gelukkig kon de buurman de klink provisorisch repareren en konden wij het huis weer in, haha.


Konden we gezellig een spelletje Uno doen.


Maandag (24 januari). De klas in quarantaine kwam gedeeltelijk weer terug. De eigen leerkracht zit zelf thuis met Corona en ik was in de groep. Voor 12 kinderen. Dat was prima te doen en erg gezellig. Ondertussen ook nog thuiswerk maken voor de andere helft die nog thuis zit. Het was wat…


Ondertussen is er bij ons thuis hard geklust: in de tuin en Dennis boven op de kamers. Lekker bezig mannen! Deze boomstronk is nog wel een opgave….. To be continued.

En dat is de persoonlijke update dan weer. Wat een week. Veel gesloopt, gerommel en rotzooi in huis. Het moet altijd eerst erger worden voordat het mooi wordt zeg maar….. Aankomende week zijn ze nog druk bezig hier. Dus houd ik jullie daarvan op de hoogte ;).

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *