Gellak proberen van Glamour nagelproducten

gellak proberen

Hoi! Gellak proberen. Dit is iets wat ik de laatste tijd toch graag wil. Ik ben een enorme nagellak fan. Het liefst draag ik elke dag een andere kleur nagellak. Dat is natuurlijk niet goed voor je nagels en ook niet te doen.  Maar elke week een andere kleur komt wel voor in mijn ‘nagellak woordenboek’. Toch heb ik niet altijd tijd om elke week een andere kleur aan te brengen. Ik begin dan ook wel nieuwsgierig te worden naar gellak. Dat blijft immers langer zitten. Eens kijken of ik dat kan volhouden en daarom ga ik gellak proberen!

Gellak set

Bij de site: Glamour nagelproducten verkopen ze zo veel op nagellak en nailart gebied. En dus ook een gellak setje! Om beter te zeggen: Gel On Gel lak. Een gellak die uitgehard moet worden met behulp van een ledlamp. Dat klinkt toch eens even professioneel dacht ik. Dat klopt ook wel, want deze site is een nagellak producten groothandel en levert dus ook aan echte nagelstylisten.


gellak proberen
Wat zit in het pakket wat ik allemaal kreeg? Een ledlamp natuurlijk. Daarbij een Soak off remover om de gellak te verwijderen. Een Gel Cleaner om een plaklaag te verwijderen. Een Base/top coat voor gellak en natuurlijk een kleurtje gellak (sunset pink). Een Ultra Bond lakje en een nagelvijl. En ik er zaten ook nog doekjes bij om de nagellakremover op te doen en de Ultra Bond lak.

Gellak proberen

gellak proberen
Goed, allemaal potjes en termen waarvan ik nog niet gehoord had. En hoe breng ik de gellak aan? Welke volgorde? Op de site van Glamour nagelproducten staat een handig filmpje waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat ik moet doen. Die ga ik dus volgen! Daar gaan we de gellak proberen!

gellak proberen
Als eerst moet ik één laag aanbrengen van de Ultra Bond lak. Dit zorgt ervoor dat de gellak straks beter gaat hechten. Dit moet ik 20 seconden laten drogen en dan is het ook droog kan ik je zeggen.

gellak proberen
Dan moet ik een laag van de basecoat/ topcoat aanbrengen. Dit moet ik daarna 2 minuten laten uitharden onder de ledlamp. Op de ledlamp zitten drie standjes : 15 sec, 30 sec en 60 sec. Ik moet dus 2 keer 60 seconden met mijn nagels onder de lamp. Daarna voelt de lak een beetje plakkerig aan , maar dat hoort geloof ik, haha.

gellak proberen
Dan moet ik één dun laagje van de kleur gellak aanbrengen. Deze moet ook weer 2 minuten uitharden onder de ledlamp. En deze stap moet ik vervolgens nog eens herhalen.

gellak proberen
Na twee lagen zit de lak er mooi op! Het enige wat mij opvalt is dat de lak nogal plakt. Dan breng ik nog een laag van de basecoat/topcoat aan en deze moet ook weer twee minuten uitgehard worden onder de lamp.

gellak proberen
Voor het plakkerige gevoel is dus de Gel Cleaner voor. Met een doekje en wat Gel Cleaner veeg ik deze plaklaag dus weg. Super grappig om te zien dat de lak er dus niet mee afgaat. Daarna plakken mijn nagels nog wel een beetje moet ik zeggen. Na iets meer dan een uur drogen is dit bijna weg.

Het eindresultaat

gellak proberen
En dan is dit het eindresultaat! Ik vind de kleur echt heel lief en schattig. De gellak zit er mooi op en geeft een mooie glans aan mijn nagels. In het begin moest ik wel oppassen dat ik niet te snel na het aanbrengen van alles met mijn handen  ga doen. Het moet echt wel even goed drogen. Maar zeker een vrolijk kleurtje waar ik lange tijd naar wil kijken.

gellak proberen
En hoe lang heb ik het dan volgehouden met deze lak? Na ongeveer 6 dagen begon een nagel te chippen. Daar kon ik toen een stuk nagellak vanaf halen. Dat is wel een nadeel: wanneer een stukje loslaat, kun je vaak al een heel stuk nagellak eraf trekken. De rest van de nagellak zit er nog mooi op. Wel merk ik dat je wat ‘uitgroei’ ziet aan de onderkant van je nagels. Na 11 dagen heb ik de lak verwijderd. Dit ging heel gemakkelijk met de remover. Ik wreef met een doekje met remover wat over de gellak heen en deze kon ik er dan zo aftrekken. Super easy!

En nu natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk…. werd ik de nagellak niet zat? Dat viel nog wel mee. Ik vind het eigenlijk ook wel een handige uitkomst dit! Wanneer ik geen tijd heb om mijn nagels te lakken, breng ik gellak aan. Dat blijft lang zitten. Wanneer ik bijvoorbeeld een week op vakantie zou gaan, is dit ideaal

 

Wat vind jij van gellak? 

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1180

11 reacties

  1. Volgens mij moet gellak echt veel langer blijven zitten dan 6 dagen beginnen met chippen. Zelf heb ik weleens mijn nagels laten doen met een gellak. Als ik mijn eigen nagels lak doe ik dat gewoon met Sally Hansen :p

  2. Super fijn product zo te zien en goed om te horen dat het 11 dagen blijft zitten zeg! Ik zou het meest tevreden zijn met een lak die +/- 3 weken zou blijven zitten, maar heb deze helaas nog niet kunnen vinden… ik vind dit wel een erg mooie kleur en hij staat je ook goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *