Werk ik thuis door het Coronavirus? En een mooi initiatief !

Hoi! Wat een gekke wereld leven we in…. Het Coronavirus is groots. Veel groter dan we (en vooral ik ook) eerst dacht(en). Er zijn een hoop maatregelen getroffen. Zeker nodig, maar met gevolgen. Hoe zit het bij mij? Werk ik thuis door het Coronavirus?  Hoe zit het met school?  En ik heb in deze post nog een mooi initiatief in verband met het coronavirus.

Werk ik thuis door het Coronavirus?

Werk ik thuis door het Coronavirus? Nee, ik zit niet thuis. Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk thuis te blijven als het kan. Werken aan mijn blog is dan ideaal. Kan ik lekker vanuit huis doen. Maar tot nu toe zit ik alleen de donderdag de hele dag thuis. Dat is altijd al mijn vrije dag geweest.

De winkel

Op dinsdag en vrijdag moet ik gewoon werken in de winkel. Deze hoeft nog niet dicht. We hebben wel wat maatregelen. Het liefst contactloos betalen, 1,5 meter afstand van de klant en we maken geregeld alles schoon met Dettol doekjes. Dan is het prima te doen en lopen we geen risico’s.
werk ik thuis door het Coronavirus
Een rustig en leeg Doetinchem
1,5 meter afstand van de klant is wel lastig. Je staat al zo snel dichtbij. Even goed aan denken. Hoewel we niet veel klanten hebben. Het is echt niet druk in de stad. Hierdoor gaan we waarschijnlijk toch wat dagen dicht …. Dus misschien kom ik toch één dag thuis te zitten als de winkel dicht gaat.  Dat is echt jammer… Maar niks aan te doen. Ik snap het ook wel. Kleding is niet gelijk noodzakelijk om te halen.

Op school

Mijn werk op school is anders ingericht (hier ga ik op maandag en woensdagochtend heen) . Alle kinderen moeten thuis blijven. Als leerkrachten zijn wij druk bezig geweest om thuisonderwijs te creëren. De kinderen hebben weekplanners meegekregen, werkboekjes en schriften. Dit kon een ouder afgelopen woensdag ophalen volgens een rooster. Zodat er niet te veel mensen tegelijk in één ruimte zijn.
Verder werken we allemaal in ons eigen lokaal. Op de computer of ruimen wat op. Tussen 10 en 2 zijn we telefonisch bereikbaar voor vragen over het werk van de kinderen.
Bezig met thuisonderwijs.
Maar sinds gister is het toch een beetje anders geworden. We moeten zo veel mogelijk thuis werken. Dingen voorbereiden en verslagen maken kan thuis. Wil je toch naar school? Dan wordt er gekeken hoeveel personen er zijn en zo een rooster gemaakt wie wanneer naar school kan. Voor de opvang van kinderen wordt wat door de BSO of gemeente geregeld volgende week. En natuurlijk kunnen we via de digitale wereld met elkaar in contact blijven. We gaan Skypen en kijken wat we verder nog kunnen. Het is allemaal een beetje uitzoeken ook.
Laatjes uitdelen van de kinderen.
Voor mij gaat het werk dus gewoon door, maar wel met maatregelen. Daarnaast probeer ik niet te veel te ondernemen. Gaat ook lastig als veel dicht zit haha.
Voor nu vermaak ik mij thuis wel: Bloggen, Netflix, Videoland en ik kan nog het een en andere schilderen bij Thijs in huis. Er komen ook steeds meer initiatieven voor thuiszitters.

Printservice: Alleeninkt

Denk aan jongeren die thuis zijn en wel boodschappen willen doen voor de ouderen. En zo ontdekte ik ook een printservice. Voor mensen die geen printer hebben is er Alleeninkt.nl.
Je stuurt je bestanden naar Alleeninkt  op via de mail en ze printen het voor je uit. Daarna worden je geprinte bestanden per post naar je gestuurd. Hoe handig?!
Denk aan ouderen die bijvoorbeeld puzzels willen printen, ouders die schoolwerk voor de kinderen willen printen en noem maar op. Echt heel erg lief en een handig idee. Deze twee jongens hebben namelijk printers genoeg op werk staan. Ze gaan discreet met de documenten om en lezen niks. Dat is natuurlijk heel netjes.
De service, printjes en sturen is helemaal gratis. Vind je dit toch wat waard? Dan vraagt Alleeninkt.nl om een donatie aan het rode Kruis te doen!
werk ik thuis door het Coronavirus
Voor nu denk ik dat we nog wel even zo voort leven. Echt heel gek. Het lijkt zo onwerkelijk, maar het is echt zo…..
We doen het ermee, hopen dat we gezond blijven en dit alles snel voorbij is!
Werk jij al vanuit huis? En heb jij nog meer mooie initiatieven gehoord rondom mensen helpen in deze tijd? 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *