Voordelen van een lichtstraat in je dak

Hoi! Dat wij graag wat dingen willen veranderen aan ons huis is bekend. Thijs en ik willen het stap voor stap aanpakken. Eerst de urgente dingen en waar we natuurlijk het geld voor hebben. Zo hebben we onze tuin al aangepakt en de overkapping (de vorige stond op instorten, een urgente zaak dus). Verder hebben we binnen schilderwerk gedaan. Verder nog niet veel in huis veranderd. Over een aantal jaar zien wij een uitbouw wel zitten. In dit artikel vertel ik je er meer over en over de voordelen van een lichtstraat in je dak.

Uitbouw en dakraam

We zitten al een tijdje dus na te denken over een uitbouw in huis. Dit gaat niet op korte termijn gebeuren hoor. Nee, hier moet eerst gespaard voor worden. Een meerderjarig plan dus. Onze bijkeuken willen we dan misschien wat veranderen en de woonkamer wat uitbreiden. We hebben nu een hoekje in de tuin waar een tuinsetje staat. Deze staat tussen de hoek van de bijkeuken en woonkamer in. Dit willen we een keer doortrekken aan elkaar. Zo krijgen we een ruimere woonkamer. En dan daar een paar mooie openslaande deuren in naar buiten. Wauw!

voordelen van een lichtstraat in je dak

Het keukenblok in de bijkeuken zal dan misschien weg gaan of verplaatst worden. Moeten we nog even naar kijken. De ramen van de bijkeuken gaan er dan uit. Het dak van de bijkeuken en woonkamer zijn dicht. Halen we de ramen in de bijkeuken weg, wordt het misschien wat donker daar. Hoe gaaf is een lichtstraat in het dak dan?! Ik vertel je over de voordelen van een lichtstraat in je dak.

Voordelen van een lichtstraat in je dak

Waar wij dus naar kijken is een uitbouw met lichtstraat. In het dak komt dan een raam (een lichtstraat dus). De uitbouw wordt dan niet zo donker maar juist een mooie verlengde plek van binnen naar buiten. Het idee is dat je een soort overgang van binnen naar buiten krijgt. Zo kun je in elk seizoen genieten van het buitenleven. In de winter zie je de sneeuw vallen en bij het geringste voorjaarszonnetje kun je lekker in je uitbouw gaan zitten met een zonnetje op je hoofd.

Een groot raam van glas in je dak geeft gelijk een ruimer gevoel. Vooral bij een lichtstraat schuin dak. Door de ruime lichtinval van buiten lijkt je ruimte groter. Het geeft een gevoel van vrijheid. Dit vind ik persoonlijk echt heerlijk. Ook is het fijn om veel lichtinval te hebben. Hier word je gelijk vrolijker van en doet ook nog eens meer vitamine D op. Lekker het zonnetje dat door de ramen heen schijnt op je huid.

Nog een van de voordelen van een lichtstraat in je dak….Het geeft een mooie en luxe uitstraling. In de avonden naar de sterrenhemel kijken en in het voorjaar de eerste zonnestralen meepakken. Ook zou het voor ons een mooie aanvulling zijn op een plek om foto’s te maken voor mijn blog of webshop. Dit werkt toch het beste met daglicht. En door een lichtstraat in het dak is dat prima te doen.

voordelen van een lichtstraat in je dak

Het zijn plannen voor over een lange tijd. Maar stiekem er al van dromen kan geen kwaad toch?!

Zou jij een lichtstraat in je dak willen?

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *