Ons balkonnetje pimpen – bijpassende parasol-

ons balkonnetje pimpen

Hoi! Het lentezonnetje breekt steeds vaker door. Echt heerlijk! Bij de eerste mooie zonnestralen begeef ik mij al buiten. Vitamine D opdoen is altijd goed. En je krijgt toch weer een licht kleurtje op je snoet (of in mijn geval ook lichte sproetjes). Dan ziet ieder mens er toch beter en vrolijker uit?! Ik zit dan graag op ons balkonnetje met dat mooie weer. Deze lente willen we ons balkonnetje pimpen. Bloemetjes en een bijpassende parasol misschien.

 Ons balkonnetje pimpen

Als je mijn persoonlijke updates leest, weet je dat ons balkon niet groot is. Zeg maar gerust: gewoon klein. Het voordeel is wel dat we twee van dit soort kleine balkonnetjes hebben. Eentje aan de woonkamer kant en eentje aan de keukenkant.

ons balkonnetje pimpen

Op het balkon aan de keukenkant zitten we eigenlijk vrijwel nooit. De zon staat hier pas heel laat op (eind van de middag). Er hangt ook een waslijn boven en we hebben onze plastic afvalemmer er staan. Nee niet ideaal om lekker te zitten.

Op het andere balkon zitten we vaker. Hier staat in de ochtend de zon al lekker op en deze gaat daar rond een uur of 15:00 weg. We hebben twee tuinstoelen en een klaptafeltje. Die kunnen we aan de reling hangen en dan uitklappen. Hebben we het tafeltje niet nodig? Dan klappen we deze in en heb je er geen last van. En hebben we toch meer ruimte.

ons balkonnetje pimpen

Onze kussens in de tuinstoelen zijn wel echte eyecatchers, haha. Ik vind ze geweldig. Een jungle met tijgers, heerlijk! Ja daar kunnen we heerlijk op chillen. Maar alleen een paar toffe kussens op je balkon? Ik wil eigenlijk wel meer.

Parasol op balkon

Bij mijn ouders zat ik altijd in de tuin. Ze hebben daar een grote tuin. Als het zonnetje flink begon te schijnen dan zetten we altijd een grote parasol op. Een grote oranje parasol. Deze staat wel in mijn geheugen gegrift. Het oranje doet mij echt aan de zomer denken. Lekker vrolijk en geeft kleur aan je tuin.

In het zonnetje op ons kleine balkon.

Plus, hij beschermt natuurlijk goed tegen de zon. Op ons balkon is een parasol misschien ook wel een goed idee. Eentje in een lekkere vrolijke kleur natuurlijk! Ik vind zelf ronde parasols in een opvallend kleurtje wel gaaf Ik denk zelf dat oranje of groen het leukste bij de kussens past.

De ruimte voor een grote parasol is er niet. Nee, dat snappen wij ook. Maar je hebt ook van die parasollen die je aan de muur kunt bevestigen. Dat is wel een optie voor ons balkonnetje misschien. Die kun je ook verschillende kanten op draaien. Dat is zeker handig.

[shopsuite_snippet id=5649]

Bloemetjes

ons balkonnetje pimpen
De bloembakken die nu nog leeg zijn.

Naast een vrolijke parasol zijn bloemetjes ook een leuke toevoeging aan ons balkon. We hebben namelijk al twee gave bloembakken die we aan de reling kunnen hangen. Daar heb ik al viooltjes in gehad. Kan je vertellen: was een korte poging. Ze stonden in de brandende zon en kregen denk ik iets te weinig water. Oeps…

Dan zijn misschien nep planten een beter optie. Die zullen er vast ook zijn voor buiten. Die kunnen dan mooi in onze bakken aan de reling hangen. Iets van groen erin is altijd goed toch?! En dan dacht ik om nog iets met de muur te doen. Daar kunnen we wel van die vlindertjes ophangen.

Ons handige inklaptafeltje.

Veel mensen hebben van die ijzeren vlindertjes in de tuin aan de muur hangen. Dat kan bij ons balkon ook! Zo maken we een mini tuin/jungle op ons balkon. Buiten zitten is altijd al fijn, maar wordt zo helemaal een feestje, haha. Misschien wordt het iets ’too much’. Maar ach: ik houd ervan!

Wel handig als we ons nog kunnen voortbewegen op het balkon…. Mhh eens goed passen en meten wat mogelijk is dan. Ach een lijstje maken en dingen bedenken om ons balkonnetje pimpen is altijd leuk toch?!

Krijg jij al lentekriebels om in de tuin/balkon aan de slag te gaan?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *