Nieuwe bril en zonnebril op sterkte

nieuwe bril en zonnebril op sterkte

Hoi! Dat ik bij de club ‘brilsmurfen’ hoor, weten jullie vast wel. Ik draag al denk ik bijna 5 jaar een bril voor ver af. Nou heb ik laatst een nieuwe oogmeting gedaan. Ik had last van hoofdpijn en vermoeide ogen. Misschien kwam het door de bril die niet meer de juiste sterkte had? Wat bleek…. mijn gevoel was juist. Ik moest een nieuwe bril en zonnebril op sterkte.

Nieuwe bril en zonnebril op sterkte

Iets meer dan twee weken geleden deed ik een oogtest bij mijn opticien. Ik hoorde haar al snel zeggen: je sterkte is inderdaad veranderd. Dat kan de hoofdpijn verklaren. Mijn moeder was die middag toevallig mee naar de stad. Ik mocht na de oogmeting een nieuwe bril uitzoeken. Kon moeders mij mooi een beetje helpen. Hoewel…. Ik had niet veel hulp nodig, haha. Ik trok al snel een bril uit het rek die de opticien mij al voor had gehouden. Die vond ik wel leuk. Ik keek zelf verder en pakte exact dezelfde bril uit het rekje.

Bril uitzoeken

Dat is duidelijk. Die bril sprak mij het meeste aan. Er was een actie dat je de tweede bril met glazen gratis kreeg. Of beter gezegd: het goedkoopste montuur hoefde je niet te betalen. Een mooie actie vond ik dus zocht ik ook nog een zonnebril op sterkte uit. Die had ik ook al snel gevonden. Ik zag een Ray Ban montuur dat ik wel vaker draag.

nieuwe bril en zonnebril op sterkte

Minder dan twee weken heb ik gewacht en daar waren mijn nieuwe brillen af. Deze werden afgesteld op mijn hoofd en ik kon ze meenemen (nadat ik ze uiteraard had betaald, een duur geintje maar het is voor het goede doel, mijn ogen). Helemaal blij met mijn nieuwe bril.

Nieuwe brillen

Hij lijkt erg op de oude moet ik zeggen. Het is een bril voor ver af. Ik heb nu aan een kant + 0,25 met een cilinder van – 1 en aan de andere – 0,25 met een cilinder van -1. Best raar, haha. Maar het zal wel kloppen. Blijkbaar kun je van min naar plus gaan. De bril is van Esprit en ziet er erg mooi uit vind ik. Qua montuur lijkt deze op mijn vorige bril. De kleur is alleen anders. Dit is meer een zilveren/licht goud kleurtje en mijn andere bril was goud.

nieuwe bril en zonnebril op sterkte

De zonnebril is dus van Ray Ban. Dit montuur is best een bekende van dat merk. Een beetje dat piloten modelletje. Ik ben er dol op. Mooie donker groene glazen en gouden details. Laat de zomer maar vast komen! Dan kan ik mijn mooie zonnebril op.

Ik ben met mijn nieuwe bril en zonnebril op sterkte erg blij. In het begin is het wel even wennen qua sterkte. Maar dat komt vanzelf goed. En hopelijk is mijn hoofdpijn dan een stuk minder!

Wat vind jij van mijn nieuwe bril en zonnebril op sterkte?

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *