Matras vervangen om de 5 jaar – Club 9 helpt je daarbij!-

Hoi! In mijn vorige leven moet ik vast en zeker een mol zijn geweest. Ik ben namelijk dol op slapen. Lange nachten maak ik dan ook graag. En niet in de zin van: uitslapen. Nee ik ga gewoon op tijd naar bed. Veel slapen en veel gebruik maken van mijn matras. Deze kan dan best vies worden. Je verwisselt je lakens regelmatig toch? Maar je matras vervangen gebeurt niet vaak.  In dit artikel leg ik uit waarom wisselen van matras goed is, wanneer je dat moet doen en hoe Club 9 je daarbij kan helpen.

Extra bed

Nu ik samen met Thijs woon, heb ik ook een soort eigen kamertje. Hier staat mijn kledingkast en een extra (logeer) bed. Met een matras van Club 9 erop. Het extra bed wat daar in de kamer staat, is een logeerbed. Mochten wij mensen op bezoek krijgen die willen blijven slapen? Dan kan dat! We hebben in de berging nog een ander matras, dus twee mensen zouden ook nog kunnen blijven slapen.

Maar stiekem is het bed ook voor mij hoor. Ik ben een zeer lichte slaper en als mijn wederhelft begint te snurken, kan ik echt niet meer slapen. Een uitwijkmogelijkheid is dus ideaal. En dat is dus in dat bed.

Matras schoonhouden

matras vervangen

Op dat bed slaap ik best veel. De lakens van het dekbed vervangen we regelmatig en dat geldt voor de kussensloop. Je matras vervang je eigenlijk nooit toch?! Maar wist je dat je een matras eigenlijk na 5 jaar moet vervangen. Na ongeveer 5 jaar heeft een matras zo’n 450 liter vocht moeten verwerken van jezelf. Daar hoef je niks speciaals voor te doen. Dat gebeurt gewoon. En vocht betekent schimmels. Bah…..

Wat dacht je ook van huidschilfers? Je verliest namelijk kilo’s van deze vieze schilfers per jaar tijdens het slapen. Hoef je ook niks voor te doen. Schilfers zijn de perfecte voeding voor bacteriën!

Na 5 jaar is er dus een grote kans dat er schimmels in je matras gaan groeien. Bah. Niet goed voor je gezondheid. Dit alles kan voor verschillende klachten zorgen: doorzakken, vochtplekken, nare geurtjes. bacteriën, schimmels en ga zo maar door. Wanneer je niet op tijd je matras vervangt gaat de kwaliteit van deze achteruit.  Dit wist ik dus niet. Bah. Nu heb ik wel wat handige tips om je matras frisser en optimaler te houden:

Frisse tips

–  Gebruik een matrasbeschermer. En verwijder deze regelmatig om je matras te luchten.

–  Zorg voor een goede ondersteuning van je matras door de juiste boxspring of lattenbodem.

–  Reinig je matras eenmaal per jaar. Plus regelmatig je matras stofzuigen om huisstofmijten en andere zooi te beperken.

–  Ventilatie is belangrijk! Zet je ramen op de slaapkamer regelmatig open. Dit vermindert stof-en vochtophoping.

–  Houd huisdieren liever van je bed (kunnen ze er niet aan gaan knagen of kauwen) en laat kinderen niet op je matras springen.

Om de 5 jaar is het dus belangrijk om je matras te vervangen. Ik ben al gauw ergens vies van. Elke week vervang ik het beddengoed. Mijn matras ga ik goed in de gaten houden.

Matras vervangen & Club 9 Sleep Service

Denk jij: wat een gedoe, om de 5 jaar mijn matras vervangen. Dat ga ik zeker vergeten. Club 9 Sleep Service kan je daarbij helpen! Ik heb ook een matras van hen. Je kunt bij hen een matras huren. Na 5 jaar komen ze deze weer ophalen  (deze moet wel van Club 9 zijn. Ze nemen alleen hun eigen matrassen mee) en je nieuwe wordt geleverd. Het oude matras wordt 100 % gerecycled . Beter voor het milieu dus!  Zo heb je weer een fris matras.

Je kunt zelf het matras samenstellen dat je wilt leasen voor €9,99 per maand. Kies eerst je afmeting van matras. Vervolgens geef je je slaaphouding aan: rugslaper, draaier of buikslaper. Zo heb je een matras die past bij jouw slaaphouding. Ik heb gekozen voor een eenpersoons matras van 200 x 90 en ik ben een draaier als slaaptype. Het matras wordt gratis bij je thuis bezorgd. Ideaal dus.

matras vervangen

En een leuk detail voor jullie! Ben je nou helemaal nieuwsgierig geworden naar een matras van Club 9? Je kunt eerst 100 nachten proefslapen. Ik ga door met nog meer leuke details: ik heb een kortingscode voor jullie als je je aanmeldt bij club 9! Met de code: GIRLSTHINGS10 krijg je 10 % korting.

Ik ga weer lekker verder slapen op een schoon matras. Ik lig in ieder geval ‘s nachts niet wakker van een vies matras. Over 5 jaar krijg ik vanzelf bericht dat deze aan vervanging toe is!

matras vervangen

Vervang jij je matras regelmatig?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *