Feestdagen vieren in Coronatijd – tips en versieringen-

Hoi! De feestdagen vieren in Coronatijd. Het is even anders dan normaal. Begin dit jaar hadden we echt niet gedacht dat we Kerstmis maar met misschien maximaal 6 mensen zouden vieren. Oud & Nieuw zonder vuurwerk?! Dat hadden we toch nooit bedacht! In deze post laat ik wat leuke versieringen, kostuums en ideeën zien om toch feestdagen vieren in Coronatijd leuk te maken.

Feestdagen vieren in Coronatijd

Als we niet de deur uit kunnen en niet met veel bij elkaar kunnen zitten, moeten we de boel maar gezellig versieren dacht ik zo. Met versieringen kunnen we dit jaar goed uitpakken toch? De kerstboom lekker vroeg opzetten met ander versieringen in het huis. En daarvoor de sinterklaas stemming in huis brengen met versieringen en lekker veel pepernoten. We doen het maar op deze manier.

Sinterklaas

Sinterklaas is het eerste feest wat eraan komt. Wat duidelijk is, is dat je maar maximaal 3 gasten mag uitnodigen. Mocht je graag Sinterklaas vieren met cadeautjes en lekker eten , kan dat prima met dat aantal. Met vrienden of familie surprises maken kan ook met een klein aantal. Toch met meer? Pak dan je cadeautjes met elkaar uit via de digitale media via Skype of FaceTime bijvoorbeeld. Zo ben je toch samen. De surprises kun je dan laten bezorgen bij diegene.

Ook leuk om als piet verkleed te komen bijvoorbeeld. Je kunt ook allemaal als een bepaalde piet gaan (grapjes piet, bak piet of vlog piet). Leuk om van elkaar te raden welke ‘soort piet’ je bent. Of gewoon samen lekker veel pepernoten eten. Er zijn tal leuke spelletjes daarmee te doen. Wel allemaal netjes je eigen pepernootjes bijhouden!

feestdagen vieren in Coronatijd

Wij vieren Sinterklaas niet echt. Ik ben meer een Kerst persoon. Ik vind die sfeer gewoon veel leuker (kan ook komen dat in het onderwijs Sint altijd een drukke tijd is en de kids hyper de pieper zijn. Vinden leerkrachten echt niet fijn, haha). Kerst is vaak een stuk rustiger.

Kerstmis

Dit vieren wij vaak met lekker eten en familie bij elkaar. Ook dat is dit jaar anders. Mochten we met max 6 personen bij elkaar komen, dan vieren we het niet met familie. Mijn familie moet uit het westen van het land komen en we komen altijd samen bij opa en oma. Gaan we dit jaar niet doen. Zij willen dat niet en wij ook niet. Veel te riskant.

Wat wel een optie is om, om elkaar even te Facetimen tijdens Kerst. Samen een kopje koffie drinken met een kerstkransje bij de Kerstboom en elkaar dan via de telefoon zien. Mijn opa en oma zijn zo modern dat dit kan, haha.

feestdagen vieren in Coronatijd

Het zou wel een lachertje zijn als we elkaar bellen en we zitten niet in onze mooie kerstkleding, maar in een kerstmanpak, hahah. Ja, er is toch geen sjiek kerstdiner: waarom dan niet gewoon een grappig kerstmanpak aandoen?! Of de dames als een Kerstengel. Dat zou nog eens grappig zijn.

Veel eten en cadeautjes

Ook qua aankleding pakken we extra uit dit jaar. Dan maar veel in huis halen qua versiering. Een cadeautje voor elkaar kopen is nu ook wel leuk. Doen wij niet vaak met Kerst. Dit jaar om het toch wat specialer te maken, is dat misschien wel leuk. Ook dit zou je naar familie of vrienden op kunnen laten sturen en deze weer digitaal samen uitpakken.

Leuk om dit cadeautje een paar dagen onder de kerstboom te houden en dan Kerstavond of tijdens de Kerstdagen zelf open te maken. Met het maximaal aantal gasten dat je mag uitnodigen kan een etentje ook altijd. Het restaurant moeten we dit jaar zelf in huis halen.

Gourmetten kan altijd. Maar hoe leuk is het om dat dit jaar wat uitgebreider te doen?! Maak zelf lekkere bijzondere hapjes of een salade bij de gourmet. Een ijsboom kopen? Nee joh, maak zelf een heerlijk toetje. Tijd zat nu (#wemogentochnergensheen). En een groot dessert hoeft het toch niet te zijn. Met zo veel gasten ben je toch niet, haha. Heeft dat ook zo z’n voordeel.

Oud & Nieuw

feestdagen vieren in Coronatijd

En dan het laatste feest van het jaar: Oud & Nieuw. Hoe dit vorm krijgt? Geen idee nog. Maar natuurlijk zijn de bovengenoemde ideeën en tips ook toe te passen bij Oud & Nieuw. Waarschijnlijk ligt rond 12 uur ‘s nachts heel FaceTime plat, haha. Op deze manier kun je toch nog een beetje bij elkaar zijn.

Met Oud & Nieuw versieren wij het huis nooit echt. Nu we geen groot vuurwerk mogen afsteken zou ik zeggen: dan maar ‘ vuurwerk’ in het huis. We versieren de boel gewoon lekker fout met oud en nieuw versiering. Om 12 uur een confettikanon afschieten in huis mag gewoon. Ga je toch knallend het nieuwe jaar in! Een grote fles champagne en proosten maar!

Ik denk dat wij samen met familie zitten of anders met vrienden. Naar de speciale aflevering van The Masked Singer kijken en spelletjes doen. Dat is altijd leuk om met z’n allen te doen. 30 Seconds is onze favoriet! En natuurlijk oliebollen eten. Dat kan altijd! Ook leuk om deze eens zelf te maken. We hebben nu tijd zat en mogen toch de deur niet uit ;).

Feestdagen vieren in coronatijd is vast en zeker prima te doen.Het is gewoon even een iets andere decembermaand dan anders, maar dat kan ook leuk zijn!

feestdagen vieren in Coronatijd

Heb jij al bedacht hoe je de feestdagen gaat vieren?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

4 reacties

  1. klinkt heel bot maar hier veranderd er niks en vieren wij gewoon kerst zoals altijd 😉
    en oud en nieuw duik ik onder hier in den haag want hier breekt de hell los 🙁
    maar zolang ik lekker met mijn gezin ben vind ik het prima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *