Je sieraden goed opbergen, hoe doe je dat?

geef jezelf een cadeau

Sieraden staan bekend als de ultieme manier om jouw outfit af te maken. Maar men vergeet wat ze met sieraden moeten doen wanneer zij ze niet dragen. Wat doe je dan met je sieraden? Juist, je bergt ze op. Maar hoe doe je dat op een manier wat goed is voor jouw sieraden? In deze blog leggen we dit precies aan je uit. Zo behoud je de kwaliteit van jouw sieraden. Check de tips in dit gastartikel: je sieraden goed opbergen, hoe doe jij dat?

Je sieraden goed opbergen, hoe doe je dat?

Het belang van een zacht oppervlak

Onze eerste tip is om jouw sieraden op een zacht oppervlak op te bergen. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste helpt een zacht oppervlak met het voorkomen van schade. Je kunt immers de sieraden hier zonder al te veel voorzichtigheid op leggen, zonder dat de sieraden schade oplopen.

Ook wanneer jij je sieraden vervoert en bijvoorbeeld laat vallen, helpt een oppervlak van zijde om de schade van de val te beperken. Daardoor houd jij jouw sieraden veilig. Daarnaast laat een zacht oppervlak ook zien dat jij voorzichtig met jouw sieraden omgaat. Vooral met cadeaus is dit erg belangrijk om te doen. Je wilt immers niet de cadeau geven teleurstellen.

Weg van het zonlicht

Onze tweede tip is om jouw sieraden ergens op te bergen waar geen zonlicht te vinden is. Dit heeft meerdere oorzaken. Ten eerste laat zonlicht de sieraden een klein beetje opwarmen, wat niet goed is voor het metaal.

Ten tweede zorgt de straling ervoor dat jouw sieraden sneller verkleuren. Het zou erg jammer zijn wanneer jouw sieraden niet langer de oorspronkelijke kleur zijn. Ze zien er dan immers minder mooi uit. Door jouw sieraden uit de zon te houden en op een donkere plek op te bergen, zorg je ervoor dat ze langer goed blijven.

Vermijd stof

Ook is het belangrijk om stof te vermijden. Stof kan namelijk schade aanrichten op jouw sieraden. Net zoals met zonlicht kan door middel van stof de kleur van jouw sieraden veranderen. Niemand wil doffe sieraden, dus vermijd stof zoveel mogelijk. Ook omdat je anders veel tijd kwijt bent aan het constant poetsen en schoonmaken van jouw sieraden.

Elke keer dat je dit doet, loop je kans op schade bij jouw sieraden. Probeer daarom dit probleem te vermijden door jouw sieraden op een manier op te bergen waar zo min mogelijk stof bij kan.

Let op het type sieraad

sieraden goed opbergen

Tot slot heeft ook het type sieraad een effect op hoe je het opbergt. Dit is zelfs zo binnen bepaalde sieraad groepen. Zo berg je minimalistische oorbellen bijvoorbeeld op een andere manier op dan statement oorbellen. De een heeft namelijk meer ruimte en voorzichtigheid nodig dan de ander. Let dus op deze details zodat jouw sieraden op de juiste manier opgeborgen worden.

Super handige tips in dit gastartikel en dan is de vraag: berg jij je sieraden goed op?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *