Waarom ik kies voor kunstplanten in huis

kunstplanten in huis

Hoi! Kunstplanten in huis zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Veel mensen kiezen voor een kunstplant in plaats van een echte plant. Voor beide is natuurlijk wat te zeggen. En ieder moet ook kiezen wat hij of zij mooi vindt natuurlijk. Ik ben denk ik wel een mixer qua planten. Ik heb kunstplanten in huis maar ook echte. In dit artikel zal ik je vertellen waar mijn voorkeur naar uitgaat in ons nieuwe huis als het op planten aankomt.

Anekdote over kunstplanten

Eerst even een anekdote over kunstplanten. Want als je kunstplanten roept zeggen mijn vriendinnen: dat is Merle! Ik heb een lange tijd in een kledingwinkel gewerkt. De winkel was helemaal leuk aangekleed. Met decoratie items (die kon je ook kopen) en met planten. Eigenlijk grotendeels echte planten die ik ook water moest geven.

Elke ochtend zette ik ook een gezellig bankje voor de winkel met planten erop en hing ik twee planten in een bakje aan de zijkanten van de deur. Begin van de week was het altijd tijd om alles water te geven. De planten binnen en buiten. Dit heb ik zo’n drie maanden gedaan. Alles leefde nog tot aan de dag dat ik de winkel verliet.

Ook de planten buiten…. Ik gaf alles netjes water. Tot op een dag een collega mij de plantjes in het hangpotje aan de zijkanten van de deur water zag geven. Ze begon zo hard te lachen: ‘Merle wat doe jij nou?! Dat zijn hartstikke nep planten. Waarom geef je die water?’

Ik begon zelf ook super hard te lachen. Ongeveer drie maanden heb ik deze kunstplanten elke week water gegeven, whaha. Moet je nagaan hoe echt deze eruit zagen. Vanaf dat moment was ik eigenlijk verkocht: er komen kunstplanten in mijn huis. Ze zien er net zo echt uit en zijn in onderhoud stukken makkelijker!

Kunstplanten in huis

Groene vingers heb ik niet echt. Planten in huis vind ik daarentegen wel leuk. Maar ze moeten niet te veel verzorging nodig hebben. Mijn vriend is de hele week van huis en ik vergeet veel…. Ook planten water geven. Nu heb ik wat vetplantjes in huis, een soort bonsai boompje, een grote kamerplant en een terrarium met planten. Deze zijn in onderhoud allemaal makkelijk.

Mocht ik een keer water geven vergeten is dat geen probleem bij deze planten. Hoewel ik nu elke maandag dit doe en er nu een ritme in zit. Maar deze planten hebben verder geen verzorging nodig. Ze hoeven niet zo veel uur in de zon of weet ik het wat.

De grote kamerplant begint nu wel een beetje zielig te worden. Deze staat al een jaar in ons appartement en gaat niet mee naar ons nieuwe huis. De bruine blaadjes nemen namelijk langzaam de overhand…. Oeps.

In ons nieuwe huis wil ik wel graag weer een grote plant in de kamer. Ik vind dat een leuke huiselijke sfeer geven. Groen in huis vind ik fijn! De kans dat we voor een grote kunstplant gaan is groot. Zoals ik al vaker zeg: makkelijk in onderhoud, kan overal staan en gaat jaren mee (hoewel, als deze er echt mooi en goed uitziet, ga ik hem misschien wel water geven, haha).

[shopsuite_snippet id=5a11]

Inspiratie kunstplanten

Op de site van Maxifleur heb ik al hele mooie kunstplanten gezien. Deze kunnen heel erg leuk in de woonkamer staan. Op de site vind ik ze er best wel echt uit zien. Dit zijn wel andere kunstplanten dan bij de Action of Ikea bijvoorbeeld. Daarvan vind ik wel dat je ziet dat ze nep zijn.

kunstplanten in huis
Bron foto: Maxifleur

Bij Maxifleur vind ik dat niet. Mijn keuze zou dan uit gaan naar een plant die zomer uitstraalt. Een kunstpalm in huis lijkt mij erg tof! Maar niet alleen in de woonkamer wil ik groen. Nee, straks hebben we meer vertrekken in huis waar een plant komt.

kunstplanten in huis
Bron foto: Maxifleur

Ik zie op de site ook kunst siergras. Dat vind ik ook zo gaaf!  Je zou kunstgras in een pot buiten kunnen zetten. We hebben een overkapping straks waar we een lounge set onder zetten. Hierbij staat een pot met kunstgras super leuk!

kunstplanten in huis
Bron foto: Maxifleur

Ook zie ik op de site Pampasgras. Dit wil ik al zoooo lang hebben. Dit zou ik dan op de slaapkamer willen. Een pot met pampasgras erin. Geeft weer een hele andere dimensie aan je slaapkamer.

Genoeg leuk en gave mogelijkheden op het gebied van kunstplanten in huis. Ik ga zeker los op dat gebied straks in ons nieuwe huis. Natuurlijk behoud ik ook wat vetplantjes. Maar verder ga ik veel voor kunstplanten. Lekker makkelijk en ze zijn gewoon super mooi! En nee, ze hoeven zeker geen water!

kunstplanten in huis

Heb jij kunstplanten in huis?

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

  1. Kunstplanten zijn voor hier ook een uitkomst, hoewel er zeker een aantal echte in onze huiskamer staan. We vergeten vaak ze water te geven, kunst is gewoon handig, maar ook zeker mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *