Telefoongebruik toegenomen- wat doe ik allemaal op mijn telefoon?-

Hoi! In de Cornatijd is mijn telefoongebruik flink toegenomen. Ik had meer vrije tijd en zat veel thuis. Dan ga ik dus automatisch meer dingen op mijn telefoon doen. Oeps… En natuurlijk heb ik een telefoon ook veel nodig voor mijn hobby: bloggen en social media bijhouden. Ik zal je vertellen wat ik veelal op mijn telefoon doe en wat ik zo belangrijk vind aan een goede telefoon.

Telefoon abonnement

Tegenwoordig heb ik zelf een iPhone 11 en daar ben ik super blij mee. Het besturingssysteem van de telefoon is overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken. Qua vormgeving ziet alles er erg mooi uit. En natuurlijk het grootste pluspunt: de camera! Deze maakt echt hele mooie foto’s, en de portret functie die erop zit is super. Zo kan ik gave foto’s voor onder andere mijn Insta maken.

Maar ook ben ik groot fan van Samsung telefoons. Ik heb hiervoor altijd een Samsung gehad en deze beviel mij prima. Mocht ik geen iPhone hebben zou ik een Samung A51 kopen De camera van deze telefoon is net als die van mijn iPhone super goed en ook het besturingssysteem is fijn. Het design is daarnaast ook helemaal van deze tijd. Het is een dunne telefoon met een luxe uitstraling en een lekker groot scherm.

Ik heb eerst getwijfeld of ik niet weer terug zou gaan van een iPhone naar een Samsung. Aangezien ik met de camera van deze Samsung telefoon ook erg mooie foto’s kan schieten. Plus je betaalt niet de hoofdprijs zoals voor een iPhone. Maar toch ben ik bij mijn iPhone gebleven. Ik heb mijn iPhone 11 namelijk tweedehands gescoord en wilde heel graag die portret functie. Vandaar….

En tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden qua abonnementen met een telefoon. En al helemaal met een abonnement erbij is een Samsung of iPhone niet duur.  Zeker wanneer je je telefoon veel gebruikt is een geschikt abonnement slim. Ik heb zelf een abonnement met onbeperkt bellen & sms’en en 7 GB internet. Doordat ik al langer bij die provider zit, heb ik 2 GB extra als cadeautje ooit gekregen. Ik red het altijd prima met mijn MB’s. Thuis zit ik toch vaak op de wifi.

Telefoongebruik toegenomen

Wanneer je veel gebruik maakt van je telefoon zou ik goed kijken naar het aantal GB internet binnen je abonnement. Ik heb zelf een abonnement met onbeperkt bellen & sms’en en 7 GB internet. En omdat ik al voor een lange tijd bij mijn provider zit, heb ik 2 GB extra als cadeau gekregen. Dit is voor mij voldoende aangezien ik thuis vaak op de WiFi zit. Vaak houd ik van mijn 7 GB wel 4 GB over. Met 5 GB zou ik het dus ook moeten kunnen redden…. Maar is krap aan. Mocht ik ooit van telefoonabonnement veranderen moet ik dus goed kijken of ik het red met mijn internet.

Via mijn iPhone kan ik zien welke apps mij het meeste internet kosten. Dat is in mijn geval: Instagram! Ja, ik zit vaak heel wat uurtjes op Instagram in de week en krijg daar ook veel meldingen van binnen. Dus die app kost mij het meeste internet.

telefoongebruik toegenomen

Daarna volgen Facebook, Safari en mijn mail. Ook van deze drie apps maak ik inderdaad veel gebruik. Ik check tussendoor best vaak mijn mail op school en daar heb ik geen wifi, dus maak ik gebruik van mijn eigen internet. En Facebook is natuurlijk ook een favo app van mij. Ik kijk graag wat andere doen en zit dus regelmatig op Facebook te scrollen.

Ik had ook verwacht dat Whatsapp hoog in mijn lijstje zou komen. Maar dat valt dus mee. Ik gebruik het wel veel, maar kost dus niet zo veel MB’s. Vaak zit ik ook langer op Instagram of Facebook dan op Whatsapp. Dus daar zal het denk ik wel aan liggen.

Als ik op mijn iPhone naar mijn schermtijd kijk zie ik dat deze in de corona tijd op is gelopen, haha. Ik zat die dagen veel thuis en tussen het werken door dus meer op mijn telefoon. Wie herkent dit?? Wat eerst gemiddeld 2 uur en 30 minuten was, is in de Corona tijd het dubbele geworden….

Veel gebruikte apps

telefoongebruik toegenomen

En welke apps hebben een hoge schermtijd bij mij? Daar is die weer geheel verrassend: Instagram! De app kost mij veel internet, maar staat ook bovenaan bij mijn schermtijd. En dat kan ook zeker kloppen. Ik zit steeds meer op Instagram en doe er ook meer mee. Het is ook gewoon een leuke app.

Dan komen Facebook, Netflix en Whatsapp in het lijstje voor. Naast Netflix, een beetje dezelfde dingen dus. Voordat ik ga slapen, kijk ik vaak een aflevering van mijn favoriete serie op Netflix. En je herkent het vast wel, je kijkt nog heel even die aflevering af en voor je het weet zit je in seizoen twee. Hierdoor loopt die schermtijd dus wel op.

Goed om met alles rekening te houden, maar voor nu red ik het prima met mijn iPhone 11. Wel leuk om te zien hoeveel internet en schermtijd ik verbruik. Ik zou dit toch eens vaker moeten bekijken.

Is jouw telefoongebruik in de cornatijd ook toegenomen? En kan je ook zien hoeveel? 

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

8 reacties

  1. Ik heb ook een iphone 11 en ik ben op 1 of andere manier niet zo tevreden maar dat komt ook omdat mijn gb’s steeds op zijn van mijn opslag. Ik heb onbeperkt ♾ Internet dus dat is wel heel fijn

  2. Heb het niet bijgehouden, maar ik heb laatst in een onderzoek gelezen dat we gemiddeld 37 volle dagen (dus 37 keer 24 uur) per jaar aan onze telefoon besteden. Daar schrok ik zo van dat ik hem al twee dagen nauwelijks heb aangeraakt haha!

    Hier zijn Videoland, Netflix en WhatsApp trouwens de meest gebruikte apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *