Blogboek review- voor meer blog- en vlogplezier

Blogboek review

Hoi! Een Blogboek review. Dat is natuurlijk echt iets voor een blogger! Ik kreeg namelijk voor Kerst (Yes i know, dat is lang geleden) het Blogboek van Kelly Deriemaeker cadeau. Een blogger kun je volgens mij niet blijer maken dan met een Blogboek toch? Met veel plezier heb ik het blog boek gelezen. Elke dag een klein stukje, want mijn concentratie qua lezen is niet heel te best, haha. In deze blogpost lees je mijn Blogboek review over dit boek! En dit is de herzienne editie, dus lekker up-to date!

Blogboek review

Blogboek review

Het blogboek is dus geschreven door Kelly Deriemaeker. Zij is 14 jaar geleden begonnen met de blog: Tales from The Crib en blogt dus al heel wat jaren. Ze is één van de eerste Belgische bloggers. Dus verstand van bloggen zou ze wel hebben! Verder werkt ze als freelance journalist en columnist. En haar blog heeft diverse prijzen gewonnen. Een heel mooie achtergrond van deze blogster moet ik zeggen.

In het Blogboek lees je veel blogtips. Dat is natuurlijk ook wel logisch Merle….. Wanneer je een blog zou willen beginnen is dit boek zeker handig om eens te lezen! Het is vooral ook gericht op beginnende bloggers. Waar moet je aan denken bij het opstarten van een blog, waarom ga je schrijven? Waar ga je over schrijven? Wat is je doelgroep? En ga zo maar door.

Blogboek review

Hoofdstukken

Ook als je geen beginnende blogger bent, is dit boek zeker een aanrader! Door dit door te lezen ga je zelf ook weer opnieuw nadenken over je blog. Waarom ben ik ooit begonnen met bloggen? Even weer de focus op de ‘simpele’ dingen van het bloggen die je anders snel vergeet. In elk hoofdstuk staat weer een ander aspect van het bloggen centraal en er is zelfs een hoofdstuk voor vloggen.

Je hebt hoofdstukken over:
– Waarom een blog beginnen?
– onderwerpen vinden en je doelgroep en alle
– Ideeën voor blogposts en uniek blijven
– Organisatie
– een blog opzetten, de technische aspecten: hosting enzo
– vloggen: wat heb je daar bij nodig (nou moet ik zeggen dat je niet heel veel aan dit hoofdstuk hebt)
– een publiek bereiken: blogposts delen
– geld verdienen met bloggen
– en wat algemene weetjes voor een blogdip

Andere bloggers & humor

Het leuk vind ik tussendoor ook de andere bloggers die aan het woord zijn. Na elk hoofdstuk zijn er een stuk of 8 bloggers kort aan het woord over dat onderwerp. Zo lees je hoe zij zo ‘ver ‘zijn gekomen met hun blogs. En daarna volgt aan het eind van elk hoofdstuk een lijst met 15 nieuwe ideeën voor een blogpost. Dat is zeker een fijne aanvulling! Met deze blogpost heb ik gelijk zo’n idee te pakken: schrijf een review over een boek. Haha, super grappig.

Blogboek review

De schrijfwijze van Kelly vind ik echt het leukste aan het boek. Ze schrijft met humor en zo gezellig. Ik heb een aantal keer wel even gelachen tijdens het lezen van dit Blogboek. Ze geeft eigen voorbeelden en die zijn soms erg hilarisch. Dit Blogboek zal ik zeker er nog eens bij pakken om ideeën op te doen en nog eens te lezen voor tips. Veel van het bloggen doe je het liefst op de beste laptop van dit moment. Daarom is het leuk dat dit een tastbaar boek is, dat zorgt voor afwisseling met al je werkzaamheden achter je computerscherm!

Dus is dit Blogboek een aanrader? Zeker! Dit is het tweede Blogboek dat ze heeft uitgebracht. Dit is dus een vernieuwde versie en meer up to date. Dit boek is van 2017 en te koop voor €24, 95.
Ik hoop dat jullie wat aan het Blogboek review artikel hebben ;). Ik vind het gewoon een leuk blogboek dat ik er graag een artikel aan wilde wijden. Misschien is het ook wel een leuke cadeau tip!

Zou jij dit blogboek willen lezen? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *