Zo houd je je kledingkast opgeruimd

zo houd je je kledingkast opgeruimd

Een gastartikel met tips: zo houd je je kledingkast opgeruimd. 

Je kast overvol maar kun je toch nooit iets vinden om aan te trekken? Misschien is het tijd voor een grondige opruiming. In gedachten lijkt het misschien fijn; altijd een heleboel kleding om uit te kiezen. Maar eigenlijk zorgt het vooral voor keuzestress en heb je een groot deel van de kleding nooit aan, niet in het minst omdat je het in de hoeveelheid niet meer ziet.  

Zo houd je je kledingkast opgeruimd

Door de bomen

Het komt je vast bekend voor: een geschikte outfit zoeken voor een feestje en je zwarte kledingkast overhoophalen bij het passen van verschillende setjes. En dan kom je ineens wat kledingstukken tegen die je eigenlijk allang was vergeten. Een aangename verrassing misschien, maar heb je het kledingstuk de afgelopen tijd gemist? Soms zie je door die overvolle kledingkast door de bomen het bos niet meer. 

zo houd je je kledingkast opgeruimd

Opruimgoeroe

Ineens was ze daar, de Japanse met haar opruimwoede, midden in de maatschappij die vooral gestimuleerd werd (en wordt) vooral meer te kopen. Hele huizen heeft ze opnieuw ingericht, alles voor meer rust in de ruimte waar je woont en daarmee meer rust in je hoofd. Het is inmiddels een bekend begrip: Marie Kondo, of de KonMari-methode. Niet alleen doe je met behulp van haar methode spullen weg, je organiseert het ook nog eens veel efficiënter en netter. Zo is zelfs een open kledingkast altijd toonbaar.

Bij alles past een gevoel

De belangrijkste regel van Marie Kondo is: word ik nog blij van dat wat ik in mijn handen heb? Als je je dit bij ieder kledingstuk afvraagt, kom je waarschijnlijk tot de ontdekking dat er toch redelijk wat kledingstukken eigenlijk niet mooi meer zitten, niet lekker zitten of eigenlijk gewoon een miskoop waren. Krijg je geen fijn gevoel bij het kledingstuk? Dit is het moment om het weg te doen. 

Kleding oprollen

Als je dan een schifting hebt gemaakt en die kleding over hebt waar je echt blij van wordt, wil je natuurlijk ook dat alles overzichtelijk, en vooral zichtbaar, in je kast ligt. Ook daar heeft de Japanse opruimexpert een oplossing voor: rol je kleding op en zet het bijvoorbeeld staand in lades. Op die manier is jouw kast altijd georganiseerd en kun je ruimte besparen. Je kunt ook een deel van je opgerolde kleding in je zwarte nachtkastjes doen. Niet om zo alles waarvan je dacht dat het weg kon weer terug te leggen, maar om af en toe een kledingstuk toe te voegen waar je écht bij van wordt. 

Handige tips zo houd je je kledingkast opgeruimd. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *