Polette computer bril en zonnebril op sterkte

Hoi! Ik ben nu al vier jaar een brilsmurfje denk ik. Het is niet dat ik zonder bril niks zie hoor. Nee, ik draag een bril voor in de verte. Volgens mij heb ik min driekwart of iets in die geest. Niet heel heftig dus. Maar in de auto draag ik altijd mijn bril. Nu met het zonnige weer is een zonnebril eigenlijk net zo fijn. Ik bestelde bij polette online een zonnebril op sterkte. En zag dat zo ook iets heel anders handigs hebben: de polette computer bril.

Polette computerbril: bescherm je ogen tegen blauw licht

Thuiswerken is niet meer weg te denken. En dan vooral thuiswerken achter een computer scherm. We weten haast niet anders meer.  Even een Zoom meeting online, een document uitwerken of een foto bewerken. We zitten erg veel achter ons scherm te werken.

polette computer bril
Werken achter de laptop.

Computers, laptops, tablets en telefoons stralen constant blauw licht uit. In een rapport van de Volksgezondheid staat dat je ogen beschadigd kunnen raken wanner je een korte tijd in sterk licht van de zon of kunstmatige bron kijkt. Dus ook het blauwe licht wat je scherm uitstraalt.

Plus: het is een enorme ‘energieklek’. Te veel achter het beeldscherm kan ook leiden tot gezondheidsprobleem als: slaapstoornissen, vermoeidheid, droge ogen, hoofdpijn en ontwikkeling van staar. Tijd om eens extra lief te zijn voor ogen met de polette computer bril.

polette computer bril
Bron: polette

‘Een bril die je meer energie geeft (ja, het kan écht)’ 

Brillenmerk polette heeft een computerbril coating die maar liefst veertig procent van het blauwe licht van je beeldscherm blokkeert. Zo zijn je ogen altijd beschermt tijdens het werken achter de computer of een avondje Netflixen. Deze optie (computerbril) kun je toepassen op alle toffe brilmodellen van polette. Ook als je geen bril met sterkte draagt, kun je deze bril bij hen bestellen. De computer bril kost slechts 15 euro extra. En de brillen zijn er ook voor kinderen!

[shopsuite_snippet id=593c]

Het blauwe computer licht heeft ook invloed op je biologische klok en kan daarom je slaap verstoren. Laat nog bezig achter het blauwe scherm? Dan kun je vaak lastiger in slaap komen. De computerbril is dan een goede uitkomst!

Polette zonnebril 

Nog niet echt bekend verder met de online brillenshop Polette. Je vindt hier super veel gave brilmonturen. Maar dan dus online! Kies een model wat jij mooi vind en stuur zelf je ‘brilrecept’ mee. Zo wordt de bril op jouw sterkte gemaakt. Je kunt jouw type glazen dan aangeven: computerbril glazen, getinte glazen, meekleurende glazen,  gespiegelde glazen, gepolariseerde glazen.

Zo maak je de bril helemaal hoe die bij jouw past. Je kunt zelf ook langs bijt we fysieke winkels van polette in Utrecht of Amsterdam om een oogmeting te doen. Maar mocht je deze al hebben, kun je die dus digitaal bijvoegen.

[shopsuite_snippet id=5918]

Naast gewone brillen zijn er ook zonnebrillen te vinden in de webshop. En daar ga ik er eentje van proberen. Ik heb een zonnebril op sterkte besteld bij polette.  Zo veel leuke modellen maar ik koos voor het model: Beatles. Deze leek qua model ook op mijn gewone bril. Mooie gouden details en een leuke ovale vorm.

Ik heb zelf mijn gewenste sterke toegevoegd. De bril wordt dan voor mij gemaakt en na ongeveer twee weken werd deze bij mij thuis bezorgd.

Wel spannend natuurlijk om een bril online te bestellen. Alle brillenglazen van polette zijn geproduceerd in laboratoria en zijn krasbestendig, ontspiegeld en beschermd tegen UV400. Door allerlei tussenpersonen weg te halen in het proces zijn de brillen ook niet zo duur. Voor een leuk prijsje heb je een mooie bril.

Mijn zonnebril op sterkte

Hoe bevalt mijn zonnebril op sterkte van polette? Ik kan je zeggen: super goed! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de glazen van de zonnebril zo goed zouden zijn. Even afgewisseld met mijn gewone bril en ik merk qua sterkte geen verschil. Dat zit gewoon goed dus. Nu kan ik fijn autorijden met het zonnetje. Mijn gave zonnebril op sterkte op en go!

Ben jij ook een brildrager? 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *