Kleurenanalyse – welke kleurentype ben ik? –

 

Hoi! Voor mijn verjaardag had ik van een vriendin een kleurenanalyse gekregen. Een test om te kijken welke kleuren kleding je goed staan. Super grappig natuurlijk voor mij. Ik ben veel met kleding bezig op mijn blog en ik werk in een kledingwinkel. Ik kan prima zeggen wat ik mooier bij een ander vind staan. Maar bij mezelf??? Geen idee eigenlijk. De uitslag was ook zeer verrassend…

Kleurenanalyse aan huis

Naast Karlijn ( de vriendin die mij dit cadeau gaf) was Rianne (mijn schoonzusje) er ook.  Bij mij thuis werd de cursus gegeven. Renate van de Stijlassistente gaf de cursus. Renate komt op locatie of je kan naar haar praktijk komen. Wij kozen om haar gezellig bij ons thuis te laten komen en hadden thee en koekjes klaar staan.

Naast een kleurenanalyse doet Renate nog meer. Ze geeft kledingadvies, niet alleen op kleur, maar ook voor je figuur. Of juist voor je werk. Ze kan een kijkje nemen in je kledingkast en advies geven. Eigenlijk zo veel op kleding gebied. Op haar Facebookpagina vind je meer dingen die ze allemaal doet! Maar wij kregen dus een kleurenanalyse.

Wat voor type ben je? Een lente, herfst, zomer of winter type. Eerst kregen we wat uitleg over de verschillende types en hoe de kleuren zijn opgebouwd. Kleuren kunnen namelijk een gelige ondertoon hebben (meer richting goud) of juist een koelere ondertoon (meer richting zilver).

De lamp en kleurendoeken

kleurenanalyse
De spiegel!

Na de informatie kwam het ‘ confronterende’ gedeelte, haha. We moesten om de beurt plaats nemen voor een spiegel met hele felle lampen. Je ziet alle lijntjes en vlekjes in je gezicht. Zo fijn, haha. Hierdoor zie je goed welke ondertoon je gezicht heeft. Daarna krijg je een witte doek om en dan begint Renate met kleuren doeken om je nek te leggen.

Ik begon eerst en al gauw was het duidelijk dat lente en zomer voor mij te licht was. Herfst kleuren komen aardig in de buurt, maar winter is het beste voor mij. Winterkleuren zijn vooral de wat fellere kleuren. Echt super grappig, want dat had ik helemaal niet verwacht. Ik dacht meer een herfsttype te zijn.

De herfstkleuren. Deze doen niet veel in mijn gezicht.

Maar ik ben winter. De koelere en felle kleuren staan mij goed. En dus ook zilveren sieraden. Dat was helemaal hilarisch, want ik draag veel goud, haha. Echt heel bijzonder om te weten. Door de felle kleuren komen mijn ogen nog mooier uit. In de spiegel kon ik dat echt goed zien.

kleurenanalyse
De winterkleuren. Dit doet veel meer en mijn ogen komen veel mooier uit.

Rianne was daarna aan de beurt en de felle kleuren kwamen bij haar helemaal niet mooi uit. Geen wintertype dus. Herfst was het ook niet en lente was te licht. Rianne is een zomertype, maar daarbinnen heeft ze wel de donkere zomerkleuren nodig. Niet de hele lichte kleuren, maar de koele en donkere kleuren. Ook zij kan beter kiezen voor zilveren sieraden.

De lichte zomerkleuren. Die zijn minder voor Rianne.
kleurenanalyse
De donkere zomerkleuren zijn veel beter. Haar ogen worden zo mooi helder blauw ervan.

En als laatste was Karlijn. De lente en zomer was allemaal te licht en de winter had gekund, maar de herfstkleuren doen het meeste voor haar gezicht. Een duidelijk herfsttype dus. En die kleuren staan haar prachtig. Gouden sieraden staan Karlijn dan ook mooier en zij kan dus meer warmere tinten hebben.

De herfstkleuren staan Karlijn duidelijk het mooiste.

Echt heel grappig om dit allemaal te weten. Ik had namelijk echt niet verwacht dat ik een wintertype was. Ik heb op zich wel veel kleur in mijn kast, dus dat komt wel aardig overéén.  Alledrie zijn we een ander type. Heel grappig. Nu we weten welke kleuren ons goed staan, gingen we een moodboard maken.

Moodboards maken

De kleine kleurenkaart met mijn winterkleuren erop.

Renate had verschillende tijdschriften mee en een kleine kleurenkaart. Deze konden we erbij houden tijdens het zoeken naar kleding of plaatjes met de juiste kleuren. De kleuren hoeven natuurlijk niet exact overéén te komen, maar erop lijken. Als ze in mijn geval een koele ondertoon hebben is het goed.

Na al het knippen en plakken hadden we drie hele gave moodboards die mooi in onze kamers kunnen staan. Bij Renate konden we ook nog een kleurenwaaier kopen. Hierin zitten de kleuren die bij je type passen. En tijdens het winkelen kun je deze dan meenemen. Echt heel handig!

Kleurenwaaier

kleurenanalyse
De moodboards van links naar rechts: Winter (Merle), zomer (Rianne) en herfst (Karlijn).

De kleurenanalyse was echt heel leuk om te doen en de uitslagen waren heel verrassend. Alle drie totaal verschillende types. Echt super grappig. Met winkelen kunnen we nu mooi de kleurenwaaier meenemen. En zo hebben we zeker geen miskoop.

kleurenanalyse
De kleurenwaaiers van links naar rechts: winterkleuren (Merle), zomerkleuren (Rianne) en herfstkleuren (Karlijn).

Het is nu niet zo dat ik alle kleding die niet binnen mijn kleuren vallen weg doe. Ik zal het misschien minder dragen. Ach en als ik echt iets zie dat ik heel leuk vind en de kleur komt niet helemaal overéén….. Tja, ik denk dan niet dat iets mij tegen houd om het te kopen, haha.

Heb jij wel eens een kleurenanalyse gehad? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *