Behang aan de muur – weghalen of laten zitten?-

behang aan de muur

Hoi! Vandaag ga ik het hebben over behangen. Over behang aan de muur?  Bij Thijs in het appartement zijn een aantal kamers waar we even niet meer weten wat we ermee moeten… Het behang aan de muur is mooi, maar zit niet meer zo goed. In dit artikel bespreek ik onze mogelijkheden over behang aan de muur.

Mooie vloer en woonkamer schilderen

Thijs zit nu iets meer dan twee en een halve maand in het appartement. De muren in de kamer waren eigenlijk het enige wat we gedaan hebben (deze waren roze en zijn nu wit). De vloer hebben de vorige bewoners er mooi ingelegd en het behang aan de muur in de andere kamers ook. Thijs kon er eigenlijk zo in.

De mooie witte muren!

Maar we zien nu toch wat scheurtjes in bepaalde kamers in het behang komen. En niet alles zit toch even mooi. Plus Thijs heeft wat verf geknoeid op het behang…. Hij was toen toch al van plan om het eraf te halen zegt hij…… Ja ja.

Nu ben ik al helemaal geen handige Harry en Thijs is ook niet de beste klusjesman (tja, we moeten eerlijk zijn schat). Maar muren verven en meubels in elkaar zetten kunnen we best! Maar ons volgende project is toch echt wel het behang van de muren.

behang aan de muur
Beetje beschadigd en geknoeid.

Behang aan de muur

Onze eerste gedachte was namelijk om het over te schilderen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet handig en het wordt er niet mooier op. In het behang zit een klein structuurtje, dus dat werkt ook niet echt lekker. En op sommige plekken is het behang er al gedeeltelijk af. Dan gaan we alles er maar lekker af halen.

Maar niet op de slaapkamer! Daar zit alles nog goed. En het behang is een beetje bruinachtig en geeft hierdoor de slaapkamer een warme uitstraling. Dit nodigt uit om heerlijk te slapen.

behang aan de muur

Maar in de andere twee kamers komt er toch echt wat anders op de muren. We denken aan een neutraal kleurtje op de muren. Iets van wit, crème of licht grijs. Gewoon neutraal zodat je met accessoires de boel nog kleur kan geven. En of dit behang gaat worden??? Ik weet het niet. Kan ook zijn dat we het gaan schilderen.

Ligt er ook aan hoe hoe de muur onder het behang is. Een mooi klusje voor in het nieuwe jaar denk ik zo. Na alle feestdagen gaan wij weer lekker aan het klussen bij Thijs. De woonkamer is mooi gelukt, dus moeten de andere kamers ook goed komen. Wordt vervolgd…. haha.

Heb jij behang of verf op de muren?

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

17 reacties

  1. Het is een heel werk om het behang weg te halen. Ik huldig echter altijd het principe. Nieuwe bewoner, nieuwe muren. Huur daarom een stomer en verwijder dat behang. Dan wacht er inderdaad nog een hele schilderklus. Je zult echter tevreden zijn over het resultaat. Tegen dat oude behang blijf je toch met een zekere wrevel aankijken. Succes!

  2. In ons vorige huis hadden we ook behang dat we niet meer wilden. Gelukkig was het een aardig lichte kleur zonder structuur. We hebben er toen voor gekozen om hier overheen te schilderen. Met de juiste techniek en muurverf is dit prima gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *