Boudoir fotoshoot – mijn ervaring

Hoi! Iets meer dan een week geleden heb ik een boudoir fotoshoot gedaan! Wat was dit een gave ervaring , wauw. In dit artikel lees je meer over mijn ervaring, hoe vond ik het en wat is een boudoir fotoshoot eigenlijk? Ik had eerst ook nooit gedacht dat ik dit zou doen….

Een boudoir fotoshoot

Boudoir fotografie is van sensuele aard. Je komt op de foto in een lingeriesetje of andere mooie ‘slaapkamer’ kleding. De fotoshoot is netjes, sensueel, stijlvol en sexy van aard. Geen ordinaire foto’s. Nee juist mooie, vrouwelijke foto’s waar je lichaam het beste in uit komt en jij je als vrouw geweldig voelt. Je mooie rondingen worden gebruikt.

Dat klinkt best spannend dacht ik zo. Dan vraag je je natuurlijk af, Merle hoe kom je erbij om zo’n fotoshoot te doen? Ik heb al lange tijd contact met Liane van de lingeriezaak Rose July. Via een samenwerking is dit contact ooit tot stand gekomen. Zij organiseert in samenwerking met Nina van Boudoirvoormij deze shoots.

Of ik dit ook een keer wilde want dan hield ze een plekje open. Ik dacht: waarom niet? Ik heb bij Liane in de zaak super mooie lingerie geshopt. Dit wil ik wel eens mooi op de foto hebben met mij.

De middag shooten

Zondag 11 september was het zo ver. Ik was om 15;00 bij hotel Ruimzicht in Doetinchem. Daar begon de geweldige middag. Liane ontving mij en ik mocht naar een mooie hotelkamer gaan. In de ene ruimte was Nina al een andere vrouw aan het fotograferen. Ik werd eerst mooi opgemaakt.

Het opmaken werd gedaan door een medewerkster van Ici Paris. Ik voelde mij nu al een model, haha. Ze vroeg mij hoe ik opgemaakt wilde worden. Ik zei: ‘ik laat mij verrassen maar het moet niet te heftig. Dat past niet bij mij. Een beetje neutrale tinten’. Dat is super goed gelukt, ik was zo verrast door het resultaat, wauw.

Ik maak mijzelf nooit zo op of laat dat  nooit doen. Dat was al super gaaf. Mijn haren werden gekruld en ik kon het eerste lingeriesetje aandoen. Door de ontspannen sfeer was ik helemaal niet zenuwachtig. Je staat daar toch in je lingerie. Nou ben ik daar op zich ook wel makkelijk in. Tijdens het maken van outfitfoto’s kleed ik mij ook vaak op gekke plekken om. Dus dat is niet zo spannend voor mij.

In deze kamer was de shoot.

Dan begon het shooten met Nina. Daarvoor had ik al tijdens het make-uppen met Nina gekletst. Het is net alsof je een shoot met je beste vriendin hebt, die heel veel verstand van dé perfecte foto heeft. Ik had van te voren al een beetje gekeken op internet wat ik mooi vond.

Fijne sfeer

Maar op het moment daar, hebben we toch andere poses gedaan. Ik vond alles zo mooi. Nina kijkt heel erg naar lichtinvallen en hoe deze mooi op je huid komen. Lachen of juist niet, alles is mooi. Ze kijkt naar je persoonlijkheid en speelt daar op in.

Ik lach nou eenmaal vaak op foto’s en dat kon hier ook. Niet een grote tandpasta lach maar wat minimaler. Tussendoor gezellig kletsen en zo heb je niet door hoe snel de tijd gaat. Ik heb geshoot in drie verschillende setjes. Twee lingeriesetjes en een mooie lange suède slipdress. Dat leek mij ook erg mooi.

Af en toe heb ik ook in gekke houdingen gelegen om een mooie foto te krijgen. ‘Kont omhoog’ riep Nina dan, haha. Tussendoor mocht ik even kijken op de camera naar de foto’s. Die zagen er al zo gaaf uit. Vooral foto’s met lichtinval op mijn gezicht of juist half in een spiegel. Echt heel creatief.

‘Het is wel heel anders dan mijn ouftitfoto’s sessies’ zei ik al, haha. Maar echt zo gaaf en stoer om dit te doen. Je voelt je zo goed. Helemaal mooi gemaakt en in je sexy lingerie. Ik raad het elke vrouw aan eens te doen. Een bijzondere en mooie ervaring.

boudoir fotoshoot
Deze spiegel werd ook veel gebruikt.

Aanrader

Na die tijd kreeg ik ook twee leuk gevulde goodiebags mee naar huis. Eentje van Rose July en eentje van Ici Paris. Een mooie aandenken aan een te gekke middag. Op de foto’s moet ik helaas nog even wachten. Nina zoekt de beste en mooiste uit. Ik was niet de enige dame die middag. Van zes vrouwen moet ze foto’s uitzoeken. Succes Nina, lijkt mij lastig hoor.

Wanneer ik de foto’s heb, zal ik er een aantal van delen op mijn Instagram denk ik. Ik kijk wat ik wil delen en wat ik liever voor mijzelf houd. Ordinair zijn de foto’s niet, maar ik deel liever niet mijn hele ‘hebbe en houwe’ op mijn blog. Vast begrijpelijk.

boudoir fotoshoot

Ik kijk terug op een geweldige middag. Ik voelde mij zo mooi en fijn. Hopelijk voor jullie leuk om deze ervaring van een boudoir fotoshoot te lezen. Mocht je dit ooit op planning hebben staan….

Bedankt Nina, Liane en Ici Paris voor de fijne middag!

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *