Bio-Oil gel review – gel voor de droge huid

Hoi! In deze review ga ik het hebben over bio-Oil. Ik gebruik dagelijks een dagcreme, maar met de koude dagen kan een beetje extra bescherming wel goed zijn. Bio-Oil is speciaal voor de droge huid (wat vooral voorkomt in de winter). Ik ben er benieuwd naar en probeer deze bio-Oil gel.

Bio-Oil

Bio-Oil is vooral een bekend product voor de huid en de olie voor het lichaam dat littekens, huidstriemen en pigmenten tegen gaat en verminderd. Bekende mensen (zoals Beyonce) gebruiken Bio-Oil veel en daarom is het best een bekend product.

Bio-Oil gel

Nu is er dus een Bio-Oil gel op de markt gekomen. Bio-oil gel is speciaal ontwikkeld voor de droge huid en verzorgt deze. De gel gaat uit van de bestaande technologie voor crèmes, lotions , body Butters voor de droge huid,  maar wordt verbeterd door het water in de formules te vervangen door olie.

Bio-Oil gel

Je smeert deze gel op plekjes die droog zijn. Ik gebruik het ook een paar dagen voor mijn gezicht. Omdat door de kou buiten mijn gezicht vaak wat droog aanvoelt. En ik probeer de gel op droge plekjes.

Bio-Oil gel

Je hebt niet veel van de gel nodig. Een klein beetje is al voldoende. Op de verpakking staat ook: gebruik minder dan u zou gebruiken bij het aanbrengen van een crème. Dat doe ik dan ook. En ze hebben gelijk hoor: je hebt echt niet veel van de gel nodig. Een beetje is voldoende, want het is best ‘ vettig’ en smeert heel makkelijk uit.

Je geur die van de gel afkomt doet mij een beetje aan de sauna denken. Geen idee waarom. Het ruikt ontspannend en een beetje naar de geur die bij sauna’s rondhangt. Erg lekker moet ik zeggen! Het duurt wel even voordat de gel is ingetrokken. Het gebied blijft een beetje vettig.

Mijn gezicht blijft een beetje plakkerig, maar voelt wel zooooo lekker zacht aan. Echt heerlijk! Na een lange tijd trekt de gel wel helemaal in en plakt het allemaal wat minder. Mijn scheenbenen heb ik er ook mee ingesmeerd. Die zijn echt een stuk minder droog en voelen heerlijk aan.

En nog een grappig detail. Het logo van Bio-Oil: dat gekke oranje druppeltje erboven doet mij echt aan Tinder denken. Of ben ik de enige die hierin het Tinder logo vlammetje ziet, haha.

Conclusie

De Bio-Oil is erg fijn in gebruik en mijn huid voelt super lekker zacht aan. Voor dit kleine handzame flesje van 50 ml betaal je €6,95. Deze is wel handig om mee te nemen op reis bijvoorbeeld. Je hebt ook groter potten en daar betaal je uiteraard meer voor. Maar ik vind de prijs nog meevallen voor zo’n fijn product!

Gebruik jij wel eens Bio-Oil of wil je het gaan gebruiken? 

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *