3 tips om geverfd haar gezond te houden

tips om geverfd haar gezond te houden

Een gastartikel met 3 tips om geverfd haar gezond te houden. 

Ons haar zegt veel over wie een persoon is en over hoe hij of zij in het leven staat. Zit jouw haar altijd tiptop in model? En vind je het leuk om met je eigen haar bezig te zijn? Dan is het belangrijk om te investeren in de gezondheid van jouw haar. Veel haarproducten kunnen een prachtig resultaat leveren, maar helaas erg schadelijk zijn voor het haar. Met name wanneer je je haar verft kan het geen kwaad om wat aandacht te besteden in de gezondheid van het haar. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat het haar er niet alleen goed uitziet, maar ook gezond blijft!

Een goede shampoo en conditioner

Het verven van het haar kan erg schadelijk zijn. We zien vaak dat het haar na enige tijd erg droog wordt. Daarom kan een beetje extra liefde geen kwaad. Nadat je je haar hebt geverfd is het van belang dat je goed bijhoudt wanneer je je haar wast. Doe dit namelijk niet dagelijks. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleur langer mooi blijft, maar zorgt er ook voor dat het haar niet uitdroogt door de toegevoegde sulfaten. Wanneer je je haar dan wast is het van belang om te kiezen voor een goede shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Een andere goede optie voor geverfd haar is de Olaplex shampoo. Olaplex zorgt ervoor dat zwavelverbindingen die beschadigd zijn, weer herstelt worden. Na het gebruik van Olaplex glanst het haar prachtig en zie het er weer gezond uit. Een Olaplex shampoo kopen is voornamelijk mogelijk bij online aanbieders. Het is zeker de moeite waard!

tips om geverfd haar gezond te houden

Vermijd hitte

Naast een goede verzorging is het ook van belang om het haar niet extra te beschadigen. Pas dus op voor het overmatig gebruiken van een krultang of stijltang. Zelfs wanneer een föhn gebruikt wordt op een hoge stand, dan kan dit schade aanrichten. Probeer dit soort hitte dus te vermijden, tenzij het niet anders kan. Ook de zon kan schade aanrichten nadat het haar geverfd is. Als je van plan bent te zonnen, zet dan een hoed op.

Vermijd bepaalde chemicaliën.

Daarnaast raden we aan om na het verven van het haar niet te gaan zwemmen. Het chloor in het water kan het haar aantasten en zorgen dat de kleur vervaagd of zelfs verkleurd. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Mocht je toch nog willen gaan zwemmen, zorg er dan voor dat je iets draagt ter bescherming van het haar. Denk bijvoorbeeld aan een douchemuts.

Hopelijk heb je wat aan dit super handige gastartikel gehad waarin je 3 tips om geverfd haar gezond te houden. 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *