Nieuw systeem voor de markten

Hoi! Het marktseizoen is volop bezig. We hebben elk weekend wel een leuke markt/braderie gepland staan. We staan nu bijna twee jaar op markten. En worden er steeds handiger in en krijgen meer ervaring. Ook nu hebben we weer bijgeleerd: een nieuw systeem voor de markten. Ik leg je er meer over uit.

We staan dus met onze webshop ANNADESY al lange tijd op markten/braderijen. Echt zo leuk om te doen. De ene markt gaat beter dan een andere. Dat is ook logisch. Zo werkt het ook nou eenmaal. Maar we staan elke keer met veel plezier op de markt met onze producten.

Nu hebben we een grote bus genomen. We hebben steeds meer spullen die meegaan naar de markt. Het paste allemaal niet meer in onze Caddy. We zijn over naar een echte ‘marktbus’ zoals wij die noemen, haha. Compleet met mooie reclame! Hierin kunnen we alle spullen makkelijk kwijt en kan Snoepbaas er ook bij in.

Dit is het bedrijf van Remco waar wij ook bij helpen. Je zal het niet geloven maar we verkopen snoepjes met Snoepbaas, haha. Vooral Amerikaans snoepgoed. Wat nu helemaal ‘in’ is: Prime en Taki’s. Ook al het snoepgoed past makkelijk in de bus.

We waren wel altijd aan het sjouwen met de kratten vol marktspullen. De kratjes waren soms te zwaar (veel epoxy items bij elkaar, wegen veel). Mijn moeder en ik konden die niet altijd meer tillen. Dit moet anders kunnen. De kratten zaten soms ook zo vol dat stapelen moeilijk ging. Thijs ging eens rondspeuren op internet.

Iets meer dan een week geleden zijn we naar Boxmeer gereden. Daar hadden ze super veel handige kratjes op voorraad. We hebben twee pallets vol meegenomen. We kunnen hier ANNADESY, Snoepbaas en nog meer in kwijt.

Mijn moeder en ik hebben per kratje gekeken wat we er nu in willen hebben. Voor elk item wat we hebben: zeepdispensers, geurstokhouders, onderzetters enz, één kratje gevuld. Zo is het overzichtelijk. Ook hebben we de voorraad van items in een aparte krat. Veel overzichtelijker en makkelijker op de markten.

Op de zijkant van de kratten hebben we stickers geplakt en daarop geschreven wat er in de krat zit. Zo is alles makkelijk terug te vinden. Ideaal! En we hebben nog genoeg kratjes over. Dus kratjes vullen met meer items of andere items is altijd mogelijk.

Nieuw systeem voor de markten

Zo is het ook makkelijk in/uit pakken op de markten en doen we niet alles door elkaar in kratten. Thijs en mijn vader kunnen zo ook makkelijker helpen. Mama en ik weten in ons hoofd altijd wel waar we alles willen hebben maar dit is toch veel makkelijker zo.

En nu komt het mooiste van deze gele kratten! Ze zijn ruim, opstapelbaar en je kunt ze op transportdolly’s zetten. Hierdoor rijdt je zo een hele rit kratjes opgestapeld naar de kraam toe. En wanneer de kratjes leeg zijn kunnen deze terug naar de bus.

Kratten die we nog nodig hebben en waar voorraad in zit, zetten we twee hoog op een transportdolly en rijden we zo onder de kraam. Dan rijd je de kratjes zo onder je kraam vandaan wanneer we iets nodig hebben.

Nieuw systeem voor de markten

Je merkt het al: wij zijn blij met deze gele kratten. Zo ideaal. Een fijn nieuw systeem voor de markten. Hier gaan we veel plezier van hebben. Misschien voor de andere marktmensen onder ons: een handige tip ;).

De volgende markten staan voor deze lente/zomer op de planning:

Zo 26 mei: Zutphen
Zo 2 juni: Didam op Stelten
Zo 9 juni: Kasteelfair in Doetinchem
Woe 26 juni: Wehleriade
Zo 30 juni: Winterswijk
12 t/m 14 juli: Verrassend Doesburg
Zo 28 juli: Groenlo
Di 30 juli: Uddel
Woe 31 juli: Zomermarkt Doetinchem
Woe 14 augustus: Zomermarkt Doetinchem
Zo 25 augustus: ‘s-Heerenberg

Genoeg markten om met onze kratjes heen te gaan dacht we zo, haha.

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *