Filodeeg bakjes maken met eigen vulling


Hoi! Wij van Girls-Things zijn toch veelzijdig, haha. Vandaag een ‘bak artikel’: Filodeeg bakjes maken met eigen vulling.  Samen met een vriendin heb ik deze filodeeg bakjes gemaakt. We hadden weer zin om iets te bakken, hihi. Dit recept konden we naar eigen smaak inrichten. Ik had nog nooit van filodeeg gehoord, laat staan ermee gewerkt. Het is vrij makkelijk en lekker. Dat is het enige recept dat we gevolg hebben. De vulling hebben we zelf bedacht. Kijk mee naar ons lekkere recept.


Wat heb je nodig voor dit recept: filodeeg natuurlijk, champignons, kaas, courgette, ricotta, pesto, paprika en salami. Je kunt eigenlijk alles toevoegen wat jij lekker vindt. Wij kozen voor deze ingrediënten.


Als eerst hebben wij alle vullingen in stukjes gesneden: de champignons, de paprika, de courgette en de salami. De ricotta hebben wij gemengd met wat pesto.


Daarna maken we als eerst de filodeeg bakjes. Hiervoor moeten we 5 gram boter smelten.


Daarna moet je 5 filodeeg bladen op elkaar stapelen. Tussen elke laag smeer je wat gesmolten boter. In plaats van 5 lagen hebben wij 4 lagen gedaan. Dat is al dik genoeg vonden wij.


Deze snijd je in 9 gelijke stukken.


Dan pak je een bakvorm voor muffins. Deze vet je ook in met boter.


Daar leg je dan de 9 gesneden stukken filodeeg in. Een beetje proppen en passen, dan gaat dat best, haha.


Dan leg je trapsgewijs nog 3 bladen filodeeg in de bakjes. Dit hebben wij een beetje naar eigen inzicht gedaan, haha. Tussen elke laag filodeeg hebben we weer boter gesmeerd.


De filodeeg bakjes gaan dan in een voorverwarmde oven op 200 graden 5 minuten erin.


Dan mixen we de gesneden groente door de ricotta en pesto. Daarna snijden we ook nog wat kaas in kleine stukjes om er straks bovenop te doen.


Na 5 minuten halen we de bakjes eruit. Als eerst vullen we de bodem met stukjes salami.


Dan komt de ricotta/pesto met groente vulling. We vullen de bakjes zo goed mogelijk.


En als laatste komen de stukjes kaas er bovenop.


En dit gaat voor 10 minuten weer in de oven.


En dan is dit het eindresultaat! Ze zien er nog best mooi uit. Warm zijn ze het lekkerst om te eten.


Dus we hebben ze voorzichtig uit de vormen gehaald en bij het avondeten geserveerd.


We hadden er rijst en kip bijgedaan. Een lekkere combinatie! De filodeeg bakjes vullen wel erg. Het is een flinke maaltijd, hihi. Dit komt ook door de vulling die erin zit. Maar ze zijn echt super lekker! De salami onderin maakt het wat hartig samen met de filodeeg. De ricotta/pesto met groente maak het wat frisser. Een lekkere combinatie.

We hebben lekker gesmikkeld van de filodeeg bakjes met eigen vulling. Het was ook erg leuk om te maken, omdat we nog nooit met filodeeg wat hadden gemaakt. En het uitproberen wat lekker was om de bakjes mee te vullen was ook een uitdaging, maar dat is zeker goed gelukt.

Ga jij ze ook maken?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *