3 tips bij gouden sieraden kopen

Een handig gastartikel: 3 tips bij gouden sieraden kopen.

Wil je jouw partner verrassen met een gouden sieraad? Dan ontdek je snel genoeg dat er talloze mogelijkheden zijn. Hierdoor denk je mogelijk dat het niet lastig is om zo’n sieraad te vinden. Toch raden wij jou niet aan het eerste beste gouden sieraad te kopen dat je tegenkomt. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, zetten wij hier 3 tips bij gouden sieraden kopen op een rijtje.

3 tips bij gouden sieraden kopen

1. Zoek uit of het om echt goud gaat

Als een sieraad een gouden kleur heeft, denken veel mensen dat het om echt goud gaat. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Ga daarom nooit alleen op de kleur af, maar zoek uit of het om echt goud gaat. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij dit achterhalen. Gelukkig is dit niet betrekkelijk lastig. Een sieraad dat gemaakt is van echt goud is namelijk voorzien van een keurmerk. Wie op zoek gaat naar zo’n keurmerk, heeft hier vaak een vergrootglas voor nodig.

In Nederland mag niet maar zo ieder sieraad met een gouden kleur ook een gouden sieraad genoemd worden. Hier zijn namelijk wettelijke eisen aan verbonden. Een sieraad mag pas het stempel ‘goud’ krijgen als het een minimaal karaatgehalte van 14 heeft. Kom je een 14 karaat gouden ketting tegen? Dan mag je aannemen dat het om echt goud gaat. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, gaat op zoek naar een keurmerk. Als de ketting daadwerkelijk van 14 karaat goud is, heeft hij altijd een keurmerk.


2. Koop gouden sieraden bij een betrouwbare partij

Wie gouden sieraden wil kopen, kan zich tot een juwelier richten. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, want ook online worden talloze gouden sieraden verkocht. Er zijn zelfs websites voor tweedehands spullen waar deze sieraden worden aangeboden. Koop sieraden van goud overigens nooit bij de eerste de beste aanbieder. Dit kan namelijk een onbetrouwbare partij zijn. Als jij hier gouden sieraden koopt, zie je er mogelijk nooit wat van. Je kunt dan vaak ook fluiten naar jouw geld. Richt je daarom liever tot een betrouwbare verkoper, zoals een juwelier. Doordat zij een naam hoog te houden hebben, hoef je niet bang te zijn voor oplichting.

tips bij gouden sieraden kopen

3. Staar je niet blind op de prijs

Goud is een kostbaar edelmetaal. Vandaar dat gouden sieraden ook niet goedkoop zijn. Toch kun je goedkope sieraden van goud tegenkomen. Ondanks dat dit misschien aantrekkelijk is, raden wij je niet aan je blind te staren op de prijs. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van een gouden sieraad dan mogelijk te wensen overlaat. Mogelijk koop je wel een sieraad dat niet van echt goud is als je voor de goedkoopste optie gaat. Kijk daarom liever naar de kwaliteit dan naar de prijs als je op zoek bent naar gouden sieraden.

tips bij gouden sieraden kopen

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad wanneer je een gouden sierraad koopt. Ik ben zelf wel dol op gouden sieraden. Altijd heel erg mooi. Helaas wel altijd duur maar hoeft dus niet altijd ;).

Draag jij graag goudens sieraden?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *