Waarom nieuwe sloffen in de zomer kopen?

Hoi! Waarom nieuwe sloffen in de zomer kopen?  Waarom zou je dat doen? Dat is best een goede vraag. Ik heb daar een antwoord op, waarom ik nieuwe sloffen koop in de zomer. Eigenlijk zijn er 2 redenen. Normaal koop ik sloffen meestal in de herfst/ winter en doe ik er vrij lang mee. Ik heb ze dan ook in de lente en zomer nog aan. Want ja, ik heb vrij snel koude voeten. Waarom ik dan nu nieuwe heb gekocht. Dat verhaal lees je hieronder.

Ik koop normaal sloffen wanneer de koudere seizoenen zijn aangebroken. Dan draag je ze natuurlijk het meest. Ik doe er makkelijk 3 kwart jaar mee. In de zomer heb ik dan vaak een beetje van die uitgelubberde sloffen, maar dat kan prima dan. Je hebt ze immers toch minder aan. Dit jaar is het toch even anders. Mijn sloffen waren inderdaad al niet te best meer, maar goed. Met het mooie weer ben je vaak buiten en draag je geen sloffen.

In de avonden als ik binnen zit draag ik ze wel graag en op de iets koudere zomerdagen heb ik ze ook gewoon aan. Zonder sloffen kan ik dus niet leven en zeker met die koude voeten van mij niet, haha.

Het verliep alleen deze zomer even wat anders. Woensdag 3 augustus kwam ik terug van vakantie uit Curaçao. De hele nacht had ik doorgebracht in het vliegtuig. Slapen is er eigenlijk niet echt van gekomen. 11 uur landen we en om half 12 stapte ik de gate uit en daar stond mijn vriendje Thijs als verrassing. Ik helemaal blij en mijn vermoeidheid was ik even helemaal vergeten. Even gezellig wat drinken met z’n allen en daarna reden we naar huis. In de auto dommelde ik af en toe wat weg. Dus toch wel moe, haha.

Half 3 waren we ongeveer thuis ‘s middags. De koffers snel opruimen en lekker chillen op de bank. De koffers hadden we inderdaad vrij snel opgeruimd. Alle spullen in de was, andere spullen op de juiste plek leggen en de rest wat naar boven kan op de trap leggen. Ik wilde mijn spullen van boven meteen opruimen. Ik wilde mij ook omkleden, want man ik had het koud. Van 32 graden naar 19 graden is dan niet grappig en dan ben je ook nog eens erg moe. Dan heb ik het al helemaal snel koud. Ik deed alvast mijn (beetje erg afgetrapte) sloffen aan en nam de spullen mee naar boven. Alles opgeruimd en omgekleed en wel in een dikke joggingbroek en vest wilde ik weer naar beneden.

Ik loop de eerste 2 treden af en daarna was ik mij toch ineens snel beneden! Ik viel van de trap af. Doordat die sloffen mij veel te groot waren geworden, gleed ik weg in één slof. Ja, dan glijd je ook van de traptrede af en daar ga je dan. Zoiets gaat zo snel joh, jezelf tegen houden lukt dan echt niet.


Dit is onze trap. Ik heb strepen gezet bij welke trede ik viel en waar ik ‘tot stilstand’ kwam. Is nog best een flink stuk. Ik heb mazzel gehad dat er een bocht in onze trap zit, waar ik dus stopte. Heb je er niks aan over gehouden? Nee, ik heb vies mazzel gehad. Ik ben gelukkig niet op mijn hoofd terecht gekomen. Tijdens de val dacht ik bij mijzelf: hoofd omhoog houden en zorgen dat die niet naar achter klapt, want dan klap ik tegen de traptreden.  Ik heb mezelf wel geprobeerd af te remmen/ op te vangen met mijn rechterpols.

Toen ik dus beneden zat voelde ik daar eerst wat pijn. Vervolgens had ik door dat mijn linkervoet wat zeer deed en als laatste kwam ik achter mijn rechterbil: auw! Met 5 seconden stonden mijn moeder, vader en Thijs om mij heen. Die hoorden natuurlijk een hoop kabaal en blijkbaar mijn roepen: Ow help. Mijn moeder kwam bij mij zitten en mijn vader heeft meteen ijs gehaald om te koelen. Thijs bleef bij mij en mij vasthouden (echt super lief). Ik was even geschrokken van wat er gebeurd was, maar kon al snel vertellen hoe dit kwam. Mijn sloffen! Ik gleed uit door die dingen. En dit gaat natuurlijk wat makkelijker als je vermoeid bent. Dan loop je sowieso al niet zo stevig. Thijs zei al meteen: doe die dingen uit. Ik trok mijn sloffen uit. En liep strompelend naar de bank. De pijn in mijn voet werd daar minder. Ik ging met mijn kont op het ijs zitten en mijn pols zat ook nog in ijs. Iedereen was bijgekomen van de schrik en ik kreeg koude voeten….

Waar zijn mijn sloffen? Ja, die heb ik meteen weggegooid was het antwoord van mijn vader. Die liggen in de kliko. Oftewel die doe je nooit meer aan. Mijn sloffen waren dus weg.

Nieuwe sloffen

En dan komen we dus bij het punt dat ik nieuwe moest kopen. Ik heb eerst 1,5 dag met dikke sokken aangelopen, maar heb toch liever sloffen. Bij de Scapino kocht ik dit paar paarse sloffen. Ze zitten wat strakker om mijn voet, dus eruit glijden zal niet gebeuren.

De pijn in mijn voet en pols waren snel weg, maar in mijn kont. Auw, dat is er nog steeds. Dat zal ook nog wel even blijven duren, want daar heb ik een flinke klap mee gehad.

Hiervan hebben we wel geleerd: gooi je sloffen op tijd weg! Er kunnen dus blijkbaar ongelukken van komen. Nu was ik ook erg moe en voelde mij niet helemaal goed. Maar toch, dit kan je zo gebeuren. Ik heb mazzel gehad met hoe ik viel. Dit had ook anders af kunnen lopen. Ik ga nu beter op mijn sloffen letten. Wanneer ze te erg gaan lubberen, gaan ze weg, Dit gebeurd mij niet nog eens.

Dit was de reden van mijn nieuwe sloffen, haha. Ik koop wel vaker nieuwe met iets warmer weer, maar dan zitten er gaten of iets in. Nu waren ze gewoon afgedragen, maar dat had ik niet door. Ik kan je vertellen: er was ook niet veel keus aan sloffen in de winkels, haha.

Ik hoop dat jullie wat uit mijn wijze les halen en het een soort van leuk vonden om dit te lezen, hihi.

\

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *