Vakantie Frankrijk vlog #3 – 2e huisje roomtour, Palais Ideal, karten & museum

vakantie Frankrijk vlog

Hoi! We zijn over de helft. Hier is vakantie Frankrijk vlog #3! Er zijn dus al 2 vlogs voor geweest. Vlog 1 en vlog 2. Deze kun je natuurlijk eerst kijken, maar je kunt ook met deze beginnen. Onze tweede vakantie week begint namelijk hier. In de andere 2 vlogs zie je de eerste week in het zuiden van Frankrijk (in de plaats Sarrians). Daar zie je de belevenissen in ons grote vakantiehuis en rondom de Mont Ventoux. In de tweede week gaan we meer naar het midden van Frankrijk. We zitten in de Morvan (een heel mooi natuurgebied!). In deze vlog zie je hoe we daar heen gaan, de roomtour en wat we de eerste dagen daar doen.

Algemene vakantie informatie

Even voor de nodige informatie ;). Deze zomervakantie ben ik niet alleen op vakantie hoor. Samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje ben ik twee weken in Frankrijk geweest. Super fijn dat wij het zo goed met elkaar kunnen vinden allemaal! De eerste week zaten wij in het zuiden van Frankrijk, in de plaats Sarrians , ligt vlakbij de Mont Ventoux (van 22 juli tot 29 juli). Hier hadden wij een super groot vakantiehuis voor ons.

Daarna zijn wij weer gaan rijden. Nu meer richting het midden van Frankrijk. In een klein dorpje (Savault, dit ligt in de Morvan) stonden twee schattige huisjes voor ons klaar. Deze hebben wij geboekt bij mensen die mijn schoonouders kennen. Daar hebben we ons de tweede week vermaakt (30 juli tot 5 augustus). De vakantie Frankrijk vlog video’s  zijn in 4 delen gesplitst. De eerste twee vlogs gaan over de eerste week in het zuiden en de andere twee over de week in het midden van Frankrijk. Heel veel kijkplezier! 

In dit derde deel van de vakantie Frankrijk vlog zie je dus onze tweede week. We rijden hier ook weer met de auto heen, maar tussendoor maken we nog wel even een leuke tussenstop. We hadden de hele dag de tijd om te rijden, dus dat kon makkelijk! De tussenstop was bij Palais Ideal. Benieuwd wat dat is? Kijk de vlog. Mijn schoonvader legt het daar haarfijn uit, haha. Zaterdagavond kwamen we dan aan bij ons nieuwe huisje. Het was wel even iets anders dan de vorige, maar wel heel erg mooi. Natuurlijk is er een roomtour en laat ik de omgeving zien. Die is echt prachtig!

Het weer zat de eerste dagen niet helemaal mee, dus besloten we er op uit te gaan. De mannen onder ons (oké en ook een aantal vrouwen) wilden heel graag karten. Dus dat hebben we gedaan. Dat er dan vlakbij een winkelcentrum is , is alleen maar mooi meegenomen…. Ook zijn we nog naar een museum met oude voertuigen geweest. Heel bijzonder om te zien. Het museum was namelijk geen standaard gebouw.

Vakantie Frankrijk vlog #3

En dat was deel drie dan. Veel gezien en gedaan alweer. De vlog was daarom misschien wat langer, hihi. Dit huisje heeft ook wel wat zo. Je komt hier echt wel tot rust! Maar langer dan een week zou ik hier niet willen zitten. Voor even is dit best mooi, maar dan is het in ieder geval voor mij genoeg. In het laatste deel wordt het weer beter en daar genieten we dan ook van. Er is een zwemmeertje en lekkere ligbedden. Mijn schoonvader heeft een drone gekocht en deze wordt getest. Of dat helemaal goed gaat…..? En de laatste dag bezoeken we nog een marktje. Ook heel leuk! Ik zie je nog één keer bij de laatste vakantie Frankrijk vlog!

Vind jij karten leuk?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *