Vakantie Frankrijk vlog #2 – Mont Ventoux, shoppen en zwemmen-

vakantie Frankrijk vlog

Hoi! Vakantie Frankrijk vlog #2. Daar is die dan! De vorige vlog gemist? Deze kun je HIER terugkijken. Hier is te zien hoe de heenreis naar ons eerste vakantiehuis in Zuid-Frankrijk gaat. Daarnaast is hier de beroemde roomtour te zien van het grote vakantiehuis en bijbehorende zwembad. In het tweede deel gaat de vakantie verder in het zuiden van Franrijk. Ons vakantiehuis zit vlakbij de Mont Ventoux en met een vader die van wielrennen houdt, is dat een uitdaging…. Verder is te zien dat we gaan shoppen in zeer grote winkels en we genieten van het zwembad en het mooie weer.

Algemene vakantie informatie

Even voor de nodige informatie ;). Deze zomervakantie ben ik niet alleen op vakantie hoor. Samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje ben ik twee weken in Frankrijk geweest. Super fijn dat wij het zo goed met elkaar kunnen vinden allemaal! De eerste week zaten wij in het zuiden van Frankrijk, in de plaats Sarrians , ligt vlakbij de Mont Ventoux (van 22 juli tot 29 juli). Hier hadden wij een super groot vakantiehuis voor ons.

Daarna zijn wij weer gaan rijden. Nu meer richting het midden van Frankrijk. In een klein dorpje (Savault, dit ligt in de Morvan) stonden twee schattige huisjes voor ons klaar. Deze hebben wij geboekt bij mensen die mijn schoonouders kennen. Daar hebben we ons de tweede week vermaakt (30 juli tot 5 augustus). De vakantie Frankrijk vlog video’s  zijn in 4 delen gesplitst. De eerste twee vlogs gaan over de eerste week in het zuiden en de andere twee over de week in het midden van Frankrijk. Heel veel kijkplezier! 

In dit deel is het dus ook weer feest. We gaan de Mont Ventoux op! Beneden was het lekker weer (lees 25 graden). Dan kan je toch makkelijk een korte broek aan en een hemdje?! Voor de zekerheid neem ik alleen een vestje mee. Phoe, wij hebben ons hierin een beetje erg vergist! Boven was het namelijk wat kouder dan wij dachten…. En het waaide joh! Mijn vader heeft helaas niet alles kunnen fietsen hierdoor en moest een stukje lopen. Maar de top is bereikt!

De dag daarna was het ook een soort sporten- shoppen!- De winkels daar in Frankrijk zijn groot zeg! Wow! Natuurlijk heel erg leuk. En de dagen daarna was het tijd om nog eens goed te genieten van het zwembad. De Hema tompouce was ook mee en dat is altijd een leuke uitdaging….

Vakantie Frankrijk vlog #2

En dat was dan de eerste week van de vakantie Frankrijk vlog. Wat hebben wij het naar ons zin gehad hier! Het huis was echt prachtig en heel groot. Het weer was heerlijk en we zijn dan ook lekker bijgekleurd. Het is maar goed dat we daarna op doorreis gingen richting het midden van Frankrijk. Het werd de week erna namelijk veel dagen rond de 35 graden. Dat is een beetje te veel van het goede. Wij hadden dan ook mazzel met het weer!

Vlog nummer 3 en 4 staan in het teken van onze tweede week. Hier was het weer ietsjes minder, maar een zeer mooie omgeving! In de volgende vlog zie je de reis naar het volgende huisje met een tussenstop. Natuurlijk komt hier ook een roomtour aan de orde en gaan we naar de kartbaan. Ik hoop je weer te zien bij de volgende vakantie Frankrijk vlog!

Was jij de Mont Ventoux op gefietst? 

 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *