De sloffen expert – tips van mij!

Hoi! Ik was laatst met een vriendin in de stad om gezellig wat samen te drinken. We gingen nog wat winkels langs, want ze had nieuwe sloffen nodig. Ik zei meteen in welke winkel ik vaak sloffen haal (Van Haren). Wij daar heen en warempel ze vond een mooi paar sloffen. In de winkel vertelde ik het één en ander over al mijn sloffen die ik gehad heb en door de jaren heen heb gedragen. Je lijkt wel een sloffen expert zei ze. Je moet hier eens wat over schrijven, haha. Dus vandaar deze post met mijn sloffen tips van de sloffen expert.

Ik draag al sinds ik mij kan herinneren sloffen thuis. Ik loop nooit op schoenen of sokken thuis, nee ik heb vaak sloffen aan. Mijn voeten blijven daar lekker warm in en het zit gewoon lekker. Door de jaren heen heb ik dan ook heel wat sloffen versleten.  Tijdens onze zoektocht naar sloffen vertelde ik dus het één en ander tegen mijn vriendin over mijn ervaringen met sloffen. Hier komen wat tips van Merle de Sloffen expert, haha.

1. Ik koop bijna altijd sloffen met een lekkere zachte (bonte) binnenkant. Dan zijn mijn voeten lekker warm.
2. Ik koop mijn sloffen meestal gewoon in de maat waarin ik mijn schoenen ook koop. Te klein zit niet fijn, dan kunnen mijn voetjes niet echt bewegen. En een maat groter is ook vaak niet handig. De sloffen rekken toch wel uit. Neem je dan een maat groter, dan zitten de sloffen straks veel te wijd om je voeten. De kans op vallen en onhandig gestuntel is dan groot.

3. Dat brengt mij bij het volgende en hier heb ik echt van geleerd. Wanneer je sloffen uit gelubberd zijn. Doe ze weg! Echt! Ik ben hierdoor een keer van boven aan de trap naar beneden gevallen. Het viel gelukkig allemaal mee (lees mijn verhaal daarover HIER). Dus, een wijze les: niet te lang doorlopen op uit gelubberde sloffen.
4. Dan nog een val gevaar: sloffen met van die touwtjes met een bolletje eraan. Staat ontzettend leuk en schattig, maar is niet altijd even handig. Ik heb ook zulke sloffen gehad en daar zaten vrij lange touwtjes aan. Eentje sloeg om mijn voet heen en ‘Bam’ daar lig je. Geloof mij, sloffen met touwtjes en bolletjes zijn niet handig. Met lopen let je onbewust op die versieringen dat je er niet over valt, waardoor je juist valt.

Lage Spaanse sloffen. Gaan lang mee en zitten lekker

5. In de zomer ook sloffen dragen? Ja hoor, ik doe dat gewoon, haha. Dan neem ik niet van die dikke sloffen, maar van die lage Spaanse sloffen. Die zitten dan heerlijk.
6. Ik ben af en toe een ‘boefje’ (haha) en loop dan met mijn sloffen een paar stappen buiten. Dat moet je dus niet te vaak doen #onderkantslijt. En dan kun je weer nieuwe sloffen halen, omdat je op een versleten onderkant loopt en krijg je daar ook weer koude voeten door. Niet handig.

Sloffen met warmte pitte zakken.

7. Er bestaan ook sloffen met pittenzakken erin. Deze kun je in de magnetron doen en dan worden ze lekker warm. Ik heb deze ook vaak in de winter aan. Maar één ding: je kan er niet op lopen (komt natuurlijk door de kleine pitjes erin). Een tip (vooral voor mijzelf): Doe dat dan ook niet! Je kan echt vallen ermee.
8. En de laatste tip: koop ook gewoon sloffen die je leuk vindt, haha. De tips hierboven zijn dingen die ik ooit eens meegemaakt heb met mijn sloffen, wil niet zeggen dat dit iedereen overkomt ;). Maar misschien heb je er wel wat aan…

Nu draag ik deze blije Minion sloffen die ik van mijn vriendje heb gekregen.

Ik hoop dat je dit artikel wel leuk vond om te lezen en misschien er wat aan hebt ;). Volgens mij heb ik er wel nieuwe bijnaam bij : de sloffen expert, haha. Ik blijf erbij: ik vind het gewoon heerlijk om thuis op sloffen te lopen. Nu heb ik nieuwe Minion sloffen en dat is al helemaal een feest. Bij elke stap die ik zet kijken ze mij aan en volgen ze mij, haha. Super grappig! Merle de sloffen expert bedankt je voor het lezen van dit artikel ;).

Draag jij ook vaak sloffen? En wat voor sloffen dan?

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *