Review Cozz cosmetics mascara

Review Cozz cosmetics:

Hoi! Vandaag een review van een mascara van Cozz cosmetics. In het Kruidvat krantje stond dit make-up merk. Alles van dit merk is maar €1,- Dat is dus geen drol, haha. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar voor €1,- wil ik daar best wel wat van proberen. Ze hadden een lipbalsem, een eyeliner, een oogpotlood en deze mascara. De eerste 2 gebruik ik niet veel. Het oogpotlood was niet bij mijn Kruidvat verkrijgbaar, dus bleef de mascara over. Nu draag ik elke dag mascara, dus dat is geen probleem, hihi. Ik kan er niet genoeg van hebben ;). En voor €1,- ben ik heel benieuwd hoe die is. Lees de Review Cozz cosmetics vooral verder om te zien wat ik van de mascara vind of ik de mascara überhaupt wel open kreeg.


Dit is de mascara van Cozz cosmetics voor 1 eurie. Ik ben heel benieuwd. Voor 1 euro verwacht ik geen Maybelline kwaliteit. Dat snap ik ook wel, maar toch. Wie weet.. De verpakking ziet er op zich wel oké uit. Het borsteltje is goed te zien zo. En zo weet je ook zeker dat niemand de mascara al een keer open heeft gemaakt. Er waren 2 versies (waterproof en geen waterproof). Ik koos natuurlijk voor waterproof.

Dit belooft de mascara te doen (staat op de achterkant van de verpakking):

De nieuwe Cozz cosmetics mascara is speciaal ontworpen om uw wimpers maximaal effect te geven. De vernieuwende borstel lift en scheidt uw wimpers. En brengt daarnaast een perfecte laag mascara aan.

Verder staat op de verpakking dat het een ‘extreme amazing big lashes effect’ moet hebben.


Goed nu we dat weten, scheur ik de verpakking open (gaat nooit netjes bij mij) en haal ik het borsteltje en de rest van de mascara eruit. Ik zie dat er een dopje op zit die ik eraf moet halen zodat daar het borsteltje in kan. Op zich wel goed bedacht, is zekers hygiënisch.


Nu is er een probleem. Ik kreeg met geen mogelijk dat dopje eraf. Ik heb er serieus 5 minuten aan zitten prutsten en heb er uiteindelijk een klein schaartje bij gepakt en een stuk van het plastic geprobeerd in te knippen. Ik denk niet dat het zo hoort, maar het lukt niet anders. Na wat prutsen kon ik het dopje een beetje draaien en ging hij eraf.


Dit was het dopje. Weg ermee! Haha. Hij is toch al stuk nu.


Zo, dit ziet er beter uit. Het handige is dat de onder- en bovenkant van de mascara een platte kant hebben. Zo kan je hem gewoon neerzetten.


Het borsteltje ziet er goed uit. Hij is van plastic, wat ik altijd wel fijn vind. Tijdens het aanbrengen van de mascara kwam ik erachter dat één kant langer is dan de andere haha. De lange kant moet je gebruiken, die andere heeft weinig nut.


Okeeee, blotte billen gezicht, haha. Nee dit is mijn oog zonder mascara.


En dit is mijn oog na een laag mascara. Jep, ik zie ook niet veel verschil.


Maar na 2 flinke lagen zie je toch duidelijk verschil!


Mijn wimpers zijn stukken langer. De mascara spreidt ze op zich wel goed. Hij werk wel fijn.

Alleen na een paar keer hem gebruikt te hebben, gaan er klontjes aan zitten die ook op mijn wimpers gaan zitten…. Beetje jammer, maar de klontjes zijn wel weg te werken. Een paar keer met het borsteltje er over en het is al minder. Of zoals ik vaak doe, ik pak een andere mascara die niet klontert en haal die een keer over mijn wimpers.


Hier heb ik aan de onderkant ook een laagje aangebracht. Je ziet het wel, maar valt niet super erg op. Dat vind ik meestal wel mooi.


Mijn andere oog zal ik ook even in beeld brengen, haha.


En zie hier het eindresultaat, haha. Normaal zou ik nog oogpotlood erbij doen, maar dat doe ik nu niet zodat je goed kan zien hoe de mascara uit pakt.

Voor €1,- vind ik dat de mascara prima zijn werk doet. Ik denk dat ik hem alleen niet lang kan gebruiken. Ik heb het idee dat hij dan heel veel gaat klonteren en dan kan ik er niet fatsoenlijk mee overweg Mijn wimpers worden wel mooi lang van de mascara en plakken niet aan elkaar (pluspunt!!).  Het effect: ‘extreme amazing big lashes” vind ik wel meevallen. Gewoon mooie wimpers zou ik het eerder noemen, haha. Naast het klonteren is er nog wel een nadeel: de mascara stinkt man! Echt een chemische geur komt ervan af. Bah. Dat is minder. Maar goed, wat verwacht je voor €1,-.

‘s Avonds werd het ook nog een klein feestje. De mascara verwijderen. Dat gaat op zich wel redelijk. Je moet aardig een paar keer boenen voordat het er goed af is. Je wimpers blijven wel een beetje erg aan elkaar plakken. Door een beetje water over mijn ogen aan te brengen, werd dat een stuk minder. Dus dat is nog wel even een werkje…..maar het is te doen ;).

Ik vind de mascara op zich prima. Voor €1,- mascara doet hij het prima. Ik denk dat ik hem af en toe best wel eens gebruik. Misschien in combinatie met een andere mascara geeft het een gaaf effect. Ja, ik ben er wel blij mee.

De actie van deze Cozz cosmetics loopt nog. Dus wil je nou ook make-up voor €1,-. Ga snel naar een Kruidvat bij jouw in de buurt!

Bedankt voor het lezen van de Review Cozz cosmetics. Wat vind jij van de mascara?

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *