Pokémon Go: mijn Pikachu.

Hoi! Laten we het eens hebben over de nieuwe rage: Pokémon go. De hele wereld heeft het erover en speelt het spel. Ik was als klein kind echt een Pokémon fan. Ik keek het altijd op tv en spaarde Pokémon kaarten en flippo’s. In het bijzonder was ik fan van één Pokémon: Pikachu. Dat was echt een soort held van mij. Vandaar dat deze gehele post in het teken van Pokémon staat en Pikachu. Maak je ook op voor wat schattige foto’s van kleine Merle, haha.

Toen ik een jaar of 4 was, kreeg ik een Pikachu rugtas. In mijn ogen leek het net een knuffel. Hij was super zacht en lekker knuffelbaar. In het eerste jaar bij de kleuters ging deze tas altijd mee. Er zat dan een bekertje drinken in en een koekje. Vol trots liep ik altijd met mijn Pikachu tas over het schoolplein. Toen waren we al onafscheidelijk. Na een tijdje werd ik erg zuinig op mijn Pikachu tas. Hij mocht niet meer dienen als rugtas waar ik mijn eten en drinken in kon doen. Nee, dadelijk werd hij vies of ging hij stuk! Dat kon ik niet laten gebeuren. Dus mijn Pikachu tas werd geen rugtas meer, maar mijn echte Pikachu knuffel.

Pikachu ging mee naar alle bezoekjes die ik deed. Hier bezocht ik een kasteel.

 

Vanaf dit moment speelde ik altijd met mijn Pikachu (tas) en ging die overal mee naar toe. Echt, deze Pikachu heeft veel van de wereld gezien. Toen ik 5 jaar was gingen we op vakantie naar de Canarische eilanden. Pikachu ging mee. Gevuld met allemaal kleine andere knuffeltjes. Ik vond dat, dat wel kon. Knuffels waren zacht en zouden niks beschadigen aan de tas. Dus Pikachu diende alleen als rugzak om andere knuffels mee te vervoeren, haha. De jaren daarna gingen we ook vaak naar een van de Canarische eilanden op vakantie. Pikachu ging altijd mee (dat hij nooit bruin is geworden door de zon, haha). Op vakanties in Nederland ging hij ook altijd mee. Ging ik spelen bij vriendinnetjes? Hij ging ook hier mee naar toe. Vaak speelden we dan ook een Pokémon spel dat we dan zelf bedachten, haha.

Zelfs tussen alle sprookjesfiguren bij de Efteling was Pikachu er!

 

Voor mijn gevoel heb ik Pikachu lang meegesleept. Daarnaast sliep hij ook elke avond bij mij in bed. Ik zeg altijd voor de grap dat hij de eerste is met wie ik het bed deelde, haha. Stond ik ‘s ochtends dan op, dan ging hij ook weer mee naar beneden en zette ik hem naast mij op de bank. Hij was echt mijn grote vriend (eigenlijk best wel schattig bedenk ik mij, hihi).

Op mijn 7e verjaardag.

 

Het punt waarop ik mijn Pikachu niet meer overal mee naartoe sleepte, kan ik mij eigenlijk niet herinneren. Hoe ouder ik werd, hoe minder vaak ik hem uit bed naar beneden haalde. Op mijn 11e (ja, toen pas), ging hij denk ik niet meer mee naar vakantie. Ik kan je vertellen dat hij nu nog steeds bij mij is. Niet meer in bed natuurlijk, maar hij staat op mijn boekenkast. Wanneer ik dan boeken moet hebben, kijkt hij mij nog altijd even lief aan. Hem wegdoen, nooit! Mijn makker van kleins af aan zal altijd bij mij blijven, hihi. Dus Thijs bereid je er maar op voor: wanneer wij gaan samenwonen, gaat hij mee! Haha.

Dit is mijn favoriete foto. Op vakantie met Pikachu onder de bananenboom.

 

Pikachu is wel wat versleten in al die jaren. Ik heb hem dan ook al 16 jaar! Maar hij blijft schattig!

 

Zie het is echt gewoon een rugzak.

 

Waarom dan zo’n fan van deze ene Pokémon? Ik heb werkelijk geen idee. Het programma vond ik leuk om te zien als kind. Pikachu was natuurlijk de belangrijkste Pokémon en was vaak in beeld bij Ash. Ik denk dat ik hem daarom zo leuk vond en hij ziet er gewoon schattig uit. Ook was ik vroeger helemaal weg van vrolijke kleuren. Pikachu is geler dan geel, dus dat vond ik wel leuk.

Nou komen we aan bij Pokémon Go. Heb ik die app dan ook gedownload? Tuurlijk! Hoe vet is het als ik Pikachu kan vangen! Dat is echt mijn hele doel van het spel. Dat je tegen elkaar kan strijden en een kleur kan kiezen waar je je bij aan kan sluiten zou mij een worst wezen. Ik wil Pikachu vangen! Laat deze dan net heel zeldzaam zijn, dus dat gaan nog een klus worden. Maar ik wil hem vinden! Dan word ik echt super bij!

Mij zal je dus op straat zien lopen met mijn telefoon voor mijn neus op zoek naar Pikachu. Ik zal het jullie zeker mededelen als ik mijn grote held heb gevonden. Mocht ik hem niet kunnen vinden, staat hij gelukkig altijd nog op de kast op mij te wachten.

Vind jij Pikachu ook zo’n leuke Pokémon of heb jij een andere favoriet?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *