Persoonlijke update: huisarts & CPC halve marathon

Persoonlijke update:

Hoi! Een persoonlijke update met twee uitersten in de titel, haha. Afgelopen week was ik niet helemaal fit. Ik ben bij de huisarts langs geweest….. Daarnaast was het zondag een bijzondere dag. Thijs en Jolynn hebben de CPC halve marathon in Den Haag gelopen. Ik heb ze aangemoedigd. Lees alles in de persoonlijke update.

Dinsdag (5 maart). Een dag op de bank. Ik was erg moe. Ik keek Special Forces Vips en tussendoor sliep ik veel.

Thijs was ook gezellig thuis. Hij bezig achter de computer en ik ging onze sieraden voor de markt ordenen.

We hebben nieuwe accessoires waarop we ze kunnen uitstallen. Super leuk!

Woensdag (6 maart). Ik was nog een dag thuis. Het slapen was minder maar nog weinig energie.

Wel maakte ik een artikel en deed ik nog wat andere dingen op de computer. Lekker met het zonnetje.

En ik deed mijn nagels. Een lekker vrolijk kleurtje!

Donderdag (7 maart). Ik ging weer naar school. We hadden een studiedag. Tijdens een korte pauze was er taart van een jarige collega. Lekker!

Ook was er een lekkere lunch geregeld.

Tijdens het middaggedeelte heb ik samen met Ilse en Lysanne (de andere twee onderwijsassistenten) allemaal taalwerkjes verzameld. Dit zit nu overzichtelijk in een map. Er zijn nogal wat wisselingen en veel invallers. Dit is hopelijk helpend.

Het niveau daalde eind van de middag wel, haha. Ilse wilde graag wijn of ranja. Dus ik deed ranja in een wijnglas. Lachen, haha.

Ik kwam later thuis. Thijs had een padel afspraak. Hij had voor mij alles klaargezet om te eten. Super lief. Ik was namelijk erg moe. Nadat Thijs terug was, zijn we in de jacuzzi geweest. Ik viel daar al bijna in slaap. Snel naar bed.

Vrijdag (8 maart). Een ochtend op school werken. lk was nog erg moe. In de middag had ik een afspraak met de huisarts. Dit voor een wondje aan mijn teen wat niet geneest. Het is een soort schimmel en is te behandelen met een zalf. Die moet ik halen.

Nu ik er toch was, heb ik mijn aanhoudende keelpijn en vermoeidheid besproken. Hij keek in mijn keel en alles zag er prima uit. Hij vroeg wat naar mijn werk en leven. De symptomen zijn die van een beginnende burn-out. Ik was een beetje munt geslagen. Dit zag ik niet aankomen. Weer een kenmerk voor mensen met een burn-out. Ze zien het zelf niet.

Het zit hem vooral in mijn werk op school. Dat kost mij veel energie. Ik ben gaten van andere aan het dichten en daardoor wil ik veel te veel. Ik moet met mijn leidinggevende in gesprek of een bedrijfsarts. Kijken wat we eraan kunnen doen dat het niet erger word.

Thuis zag ik deze leuke PR pakketjes liggen. Mijn blog en insta vreten ook energie maar ik haal er ook energie uit. Ik mag hier ook wel rustig in aandoen heb ik al met mezelf afgesproken. Misschien niet drie artikelen online maar twee is ook even prima.

Maar ik moet vooral gedoseerd wel leuke dingen blijven doen. Thuis gaan zitten niksen, dan gaat het ook in je kop zitten gaf de huisarts aan. Wanneer ik moe ben, daar wel aan toegeven en rust pakken. Het is allemaal wat…

Zaterdag (9 maart). Op bezoek bij oma. Ik maakte een lekkere cappuccino voor ons.

Daarna ging ik door naar mijn ouders. Samen lunchen en wat kletsen.

Daarna ging ik met Karlijn de stad in. We hebben eerst lekker wat gedronken op een terrasje.

We zaten er zo heerlijk. We namen nog een ronde twee, haha. Lekker met het zonnetje.

Daarna hebben we een cadeautje voor een vriendin gekocht en zijn we nog een paar winkels ingegaan. Ik had nog een cadeaubon van de Rituals en heb mezelf getrakteerd.

Als afsluiter nog wat paaseitjes bij de Hema gehaald. Ze hebben er super bijzondere en lekkere smaken.

Ik heb verschillende producten van de nieuwe limited edition lijn gescoord. Deze geur is zooooo lekker.

En mijn crème voor mijn voetschimmel heb ik ook gehaald. Lekker smeren, haha.

Thijs heeft gekookt. Ik was een beetje moe. Wel keek ik Wie is de Mol. Spannende ontknoping.

Zondag (10 maart). De grote dag! De CPC halve marathon. Thijs loopt deze samen met Jolynn. Beide hebben de hand erop geschud en Thijs loopt deze ter nagedachtenis aan zijn opa. Mijn ouders kwamen eerst bij ons. Koffie drinken.

En daar gaan we: op weg naar Den Haag.

We hadden met Jolynn bij een station net buiten het centra afgesproken. Daar zouden we overgaan op de tram. Alleen die trams zaten allemaal zo vol. We zijn gaan lopen. Het was anders niet te doen.

Daar zijn we dan op het Malieveld. De moeder van Thijs en haar vriend waren er ook. En mijn tante en neef ook. De voorbereidingen zijn begonnen.

Hij is er klaar voor! Om 14:00 zijn ze gestart. Het was er zo druk. We hebben ze helaas niet weg zien gaan.

Wat we wel mochten doen: de tassen meenemen, haha. Die van Jolynn was zwaar joh. We hebben hem om en om gedragen, haha.

Kijk… veel mensen, haha. We dachten: misschien zien we ze nog. Maar blijkbaar waren ze al weg, haha. Dan op zoek naar een tentje om wat te drinken.

Het was overal lekker druk. Maar gelukkig was er nog een plekje. Een warme koffie en wat lekkers gaat er zeker in. Daarna zijn we terug naar het Malieveld gegaan. Een collega van mijn tante liep best snel en die wilde ze natuurlijk binnen zien komen.

Maar er waren meer mensen bij de finish, haha. Met wat geduld hebben mijn tante en moeder zich verder naar voren weten te brengen.

En daar komt Jolynn!

En Thijs, topper!

Het was even zoeken maar we hebben elkaar allemaal teruggevonden. Toppers!

Wat Thijs na het lopen alleen nog maar wilde: zitten en eten bij de Mac. Dan doen we dat, haha. Mijn derde Mc Nugget heb ik gehaald, haha.

Eenmaal thuis zijn we nog even samen in de jacuzzi geweest en daarna lekker slapen.

Maandag (11 maart). Ik was erg moe en weer veel keelpijn. Iets te veel gedaan denk ik. Even een dagje rustig aandoen.

Dat is deze persoonlijke update dan. Ik heb aankomende week een gesprek op werk. Want zo gaat het niet heel lekker met mij. Ik moet daar wat rustiger aandoen.

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *